'Vaat ettiğimiz projelerimiz arasında yer alıyordu'

EKONOMİ 25.06.2021 - 11:29, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2906+ kez okundu.
 

'Vaat ettiğimiz projelerimiz arasında yer alıyordu'

"Kent Müzesinin yer alacağı alanda bulunan iki binada tadilat ve tamirat çalışmaları tamamlandı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın ilgi ve merak ile beklenen bu projeside hayata geçmek için gün sayıyor."
Doğu Marmara Kalkınma Ajansına sunulan hibe projesinin kabul edilmesi ile birlikte başlatılan çalışmalar sona yaklaştı. Eski cezaevinin restore edilerek dönüştürüldüğü Kent Müzesi yakın zamanda tamamlanarak ziyaretçilerine kapılarını açacak. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın kent müzesi projesi hayata geçmek için gün sayıyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansına sunulan hibe projesinin kabul edilmesi ile birlikte başlatılan çalışmalar sona yaklaştı. Kent Müzesinin yer alacağı alanda bulunan iki binada tadilat ve tamirat çalışmaları tamamlandı. Kent Müzesi içerisinde yer alan binaların tefrişat çalışmaları kapsamında daha önceki müzede yer alan müze materyalleri ise kent müzesine taşınarak yerleştirme çalışmaları sürüyor. Tefrişat çalışmaları ve çevre düzenlemesinin sona ermesi ile birlikte kent müzesinin yakın zamanda hizmete girmesi hedefleniyor. Kent Müzesi tamamlanarak hizmete girdiğinde 4 adet sergi salonu, kafeterya ve dolaşım sergi alanları yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. Kent müzesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler sesli sistem aracılığı ile sergi alanlarında yaptıkları ziyaret esnasında Türkçe ve farklı dil seçeneklerinde Gerede ile ilgili tarihi bilgilere ulaşacaklar. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Bir projemiz daha hizmete girmek için gün sayıyor. Atıl vaziyette duran eski cezaevinin restore edilerek yapılan Kent Müzesi vaat ettiğimiz projelerimiz arasında yer alıyordu, bu projeyi de hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Kent Müzemizi açmayı planlıyoruz. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
"Kent Müzesinin yer alacağı alanda bulunan iki binada tadilat ve tamirat çalışmaları tamamlandı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın ilgi ve merak ile beklenen bu projeside hayata geçmek için gün sayıyor."

Doğu Marmara Kalkınma Ajansına sunulan hibe projesinin kabul edilmesi ile birlikte başlatılan çalışmalar sona yaklaştı. Eski cezaevinin restore edilerek dönüştürüldüğü Kent Müzesi yakın zamanda tamamlanarak ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın kent müzesi projesi hayata geçmek için gün sayıyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansına sunulan hibe projesinin kabul edilmesi ile birlikte başlatılan çalışmalar sona yaklaştı. Kent Müzesinin yer alacağı alanda bulunan iki binada tadilat ve tamirat çalışmaları tamamlandı.

Kent Müzesi içerisinde yer alan binaların tefrişat çalışmaları kapsamında daha önceki müzede yer alan müze materyalleri ise kent müzesine taşınarak yerleştirme çalışmaları sürüyor. Tefrişat çalışmaları ve çevre düzenlemesinin sona ermesi ile birlikte kent müzesinin yakın zamanda hizmete girmesi hedefleniyor.

Kent Müzesi tamamlanarak hizmete girdiğinde 4 adet sergi salonu, kafeterya ve dolaşım sergi alanları yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. Kent müzesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler sesli sistem aracılığı ile sergi alanlarında yaptıkları ziyaret esnasında Türkçe ve farklı dil seçeneklerinde Gerede ile ilgili tarihi bilgilere ulaşacaklar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Bir projemiz daha hizmete girmek için gün sayıyor. Atıl vaziyette duran eski cezaevinin restore edilerek yapılan Kent Müzesi vaat ettiğimiz projelerimiz arasında yer alıyordu, bu projeyi de hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Kent Müzemizi açmayı planlıyoruz. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.