Son pişmanlık fayda etmedi

ASAYİŞ 10.09.2021 - 14:44, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 9783+ kez okundu.
 

Son pişmanlık fayda etmedi

"Gerede'de tartıştığı bacanağını pompalı tüfekle öldüren Fatih Erbaş'a, kasten adam öldürmek suçundan, hiçbir indirime gitmeyen mahkeme açıkladığı kararında sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti."
Gerede'de bacanağı Süleyman Özdemir’i pompalı tüfekle öldüren ve kasten adam öldürmek suçlamasıyla Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Fatih Erbaş, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 6 Haziran 2020’de Demirciler Mahallesi Sincan Caddesi üzerinde tartışmaya girdiği bacanağı Süleyman Özdemir’i pompalı tüfekle öldüren ve artından tutuklanarak cezaevine gönderilen 4 çocuk babası son kez hakim karşısına çıktı. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Erbaş ile öldürülen Süleyman Özdemir’in yakınları ve avukatlar katıldı. İl basınından Ceylan Beykoz imzalı habere göre mahkemede savunmasını yapan katil zanlısı Fatih Erbaş, insan öldürecek bir kişi değilim diyerek Mahkemeye sunduğu 5 sayfalık savunmasında özetle şunları söyledi; “Ölen akrabamla 17 yıldır husumetliydik. Süleyman benim bacanağım olurdu. İç güveysi olarak aileyle birlikte yaşıyordum. 17 yıl bana çekmediğim şeyleri yaşıttılar. Bir insanı öldürecek birisi değilim. Olay günü bacanağım ve diğer akrabalar evime sopa demirlerle gelip bana saldırmak istediler. Bende kendimi savundum ve pompalı tüfekle ateş ettim. Kesinlikle kastım yoktu. Eşim ise sürekli olarak 17 yaşındaki oğlumu istemiyor ve evden kovuyordu. Bu olaydan öncede oğlumu evden kovdu. Bunları hep içime attım. Cezaevindeyken, ziyaretime gelen kızlarım, ‘Baba ne zaman eve geleceksin’ diyerek soruyor” Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul Süleyman Özdemir’in eşi Hatice Özdemir, söz isteyerek; “Bu adam beni eşimden ayırdı. Benim canımı aldı. Onun ömür boyu cezaevinde yatmasını istiyorum” açıklamasında bulundu. Bacanağını vurduktan sonra olay yerinden çıplak ayakla kaçtığını da belirten Fatih Erbaş ise; “Kavga öncesi kayınvalidem, evden kaçmamam için ayakkabılarımı saklamış ve kapıyı kilitlemiş. Kavga çıkmadın birkaç dakika sonra kapıyı açtı ve olaylar yaşandı. Siz mahkeme heyetinden ve aileden özür diliyorum. Çıplak ayakla olay yerinden kaçmıştım, karakola gittiğimde, polis memurları ayağıma terlik giydirdiler. Eşim ise hep sinirli birisiydi. 4 çocuğuna bakamadığı için böyleydi. Çok pişmanım hakim bey” diye konuştu. Bolu 1. Ağır Mahkemesi, tutuklu olarak yargılanan 4 çocuk babası Fatih Erbaş’ın kasten adam öldürmek suçunda hiçbir indirime gitmeyerek açıkladığı kararda sanığın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
"Gerede'de tartıştığı bacanağını pompalı tüfekle öldüren Fatih Erbaş'a, kasten adam öldürmek suçundan, hiçbir indirime gitmeyen mahkeme açıkladığı kararında sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti."

Gerede'de bacanağı Süleyman Özdemir’i pompalı tüfekle öldüren ve kasten adam öldürmek suçlamasıyla Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Fatih Erbaş, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

6 Haziran 2020’de Demirciler Mahallesi Sincan Caddesi üzerinde tartışmaya girdiği bacanağı Süleyman Özdemir’i pompalı tüfekle öldüren ve artından tutuklanarak cezaevine gönderilen 4 çocuk babası son kez hakim karşısına çıktı.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Erbaş ile öldürülen Süleyman Özdemir’in yakınları ve avukatlar katıldı.

İl basınından Ceylan Beykoz imzalı habere göre mahkemede savunmasını yapan katil zanlısı Fatih Erbaş, insan öldürecek bir kişi değilim diyerek Mahkemeye sunduğu 5 sayfalık savunmasında özetle şunları söyledi; “Ölen akrabamla 17 yıldır husumetliydik. Süleyman benim bacanağım olurdu. İç güveysi olarak aileyle birlikte yaşıyordum. 17 yıl bana çekmediğim şeyleri yaşıttılar. Bir insanı öldürecek birisi değilim. Olay günü bacanağım ve diğer akrabalar evime sopa demirlerle gelip bana saldırmak istediler. Bende kendimi savundum ve pompalı tüfekle ateş ettim. Kesinlikle kastım yoktu. Eşim ise sürekli olarak 17 yaşındaki oğlumu istemiyor ve evden kovuyordu. Bu olaydan öncede oğlumu evden kovdu. Bunları hep içime attım. Cezaevindeyken, ziyaretime gelen kızlarım, ‘Baba ne zaman eve geleceksin’ diyerek soruyor”

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul Süleyman Özdemir’in eşi Hatice Özdemir, söz isteyerek; “Bu adam beni eşimden ayırdı. Benim canımı aldı. Onun ömür boyu cezaevinde yatmasını istiyorum” açıklamasında bulundu.

Bacanağını vurduktan sonra olay yerinden çıplak ayakla kaçtığını da belirten Fatih Erbaş ise; “Kavga öncesi kayınvalidem, evden kaçmamam için ayakkabılarımı saklamış ve kapıyı kilitlemiş. Kavga çıkmadın birkaç dakika sonra kapıyı açtı ve olaylar yaşandı. Siz mahkeme heyetinden ve aileden özür diliyorum. Çıplak ayakla olay yerinden kaçmıştım, karakola gittiğimde, polis memurları ayağıma terlik giydirdiler. Eşim ise hep sinirli birisiydi. 4 çocuğuna bakamadığı için böyleydi. Çok pişmanım hakim bey” diye konuştu.

Bolu 1. Ağır Mahkemesi, tutuklu olarak yargılanan 4 çocuk babası Fatih Erbaş’ın kasten adam öldürmek suçunda hiçbir indirime gitmeyerek açıkladığı kararda sanığın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.