Geredeli avcılar, o detaylar belli oldu

YAŞAM 25.08.2021 - 13:43, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3088+ kez okundu.
 

Geredeli avcılar, o detaylar belli oldu

"Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, yeni av sezonun başladığı duyuruldu."
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, yeni av sezonun başladığı duyuruldu. Türkiye genelinde av sezonu, 21 Ağustos 2021 tarihinde başladı. Merkez Av Komisyonu, kara avcılığıyla ilgili usul ve esasları belirledi. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Tüm bölgelerimizde aynı gün 21 Ağustos 2021 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı. Karar gereğinde; Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde, idari tatiller de dahil olmaz üzere, av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecek. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için ‘Avcılık Belgesi’ almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini, İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekiyor. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir.
"Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, yeni av sezonun başladığı duyuruldu."

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, yeni av sezonun başladığı duyuruldu. Türkiye genelinde av sezonu, 21 Ağustos 2021 tarihinde başladı.

Merkez Av Komisyonu, kara avcılığıyla ilgili usul ve esasları belirledi. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Tüm bölgelerimizde aynı gün 21 Ağustos 2021 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Karar gereğinde; Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde, idari tatiller de dahil olmaz üzere, av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecek.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için ‘Avcılık Belgesi’ almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini, İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekiyor.

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.