Gerede'ye de hibe edildi

EKONOMİ 07.09.2021 - 15:43, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2083+ kez okundu.
 

Gerede'ye de hibe edildi

"Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 14. Etap kapsamında küçük aile işletmeleri hibe sözleşmelerini imzalayarak hibe makinalarını alanlar arasında Geredeli aileler de yer aldı."
Hibe almaya hak kazanan kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmelerinin desteklenmesi) projesinden 3 adedi ilçemizde uygulandı. Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 14. Etap kapsamında küçük aile işletmeleri hibe sözleşmelerini imzalayarak makinalarını aldı. Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, proje uygulamasında mutlu sona ulaşıldı. Uygulama rehberinin yapılan toplantılar ve medya aracılığı ile tanıtımları ile başlayan süreç, projelerin değerlendirilmesi, programlanması, ihale ve hibe sözleşmelerinin imzalanmasını müteakiben satın alma ve makinelerin yerlerinde kontrolü ve ödemelerin yapılması ile noktalandı. Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat, 3 adedi Gerede'ye uygulanan hibe projesiyle ilgili olarak; "Gerekli hakediş işlemleri ile ödeme işlemleri tamamlanarak yatırımcılarımıza 5 yıl boyunca bu projelerin takiplerinin nasıl yapılacağı hakkında da bilgi verilmiştir. Üreten Bolu’muzun üreten çiftçilerine hayırlı olsun” dedi. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü İzzet Murat, konuya dair verdiği bilgilerde; “Küçük aile işletmelerimize 50 hibeli yaklaşık 1,37 milyon TL tutarlı balya makinesı, silaj makinesı ve yem karma ve dağıtma makinaları olmak üzere (35 makine) 30 proje hibe sözleşmelerini imzalamış ve üreticilerimiz makine ekipmanlarını teslim alarak projelerini tamamladılar. İlimizde hibe almaya hak kazanan 30 adet kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmelerinin desteklenmesi) projemiz; 3 adedi Gerede, 6 adedi Merkez, 2 adedi Göynük, 16 adedi Mudurnu, 1 adedi Kıbrıscık ve 2 adedi Seben ilçemizde uygulanıyor. Bakanlığımız İlimiz genelinde 2.742.714 TL olan proje bütçesine hibeye esas proje tutarı için 50 hibe olarak 1.371.357 TL Kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmeleri) projesine destek sağlamıştır. Böylece tarımsal altyapımız modernize edilerek enerji, iş gücü, karlılık, verim üzerinde pozitif katkı sağlanıyor. Bakanlığımızın bu destekleri ile emek yoğunluğundan teknoloji yoğunluğuna doğru yönelimi aşikârdır. Bu projelerin İl proje yürütme birimi olarak yerinde kontrolleri yapılarak, Müdürlüğümüze sunulan teknik şartnamelere uygun olduğu anlaşıldı. Gerekli hakediş işlemleri ile ödeme işlemleri tamamlanarak yatırımcılarımıza 5 yıl boyunca bu projelerin takiplerinin nasıl yapılacağı hakkında da bilgi verilmiştir," ifadelerine yer verdi.
"Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 14. Etap kapsamında küçük aile işletmeleri hibe sözleşmelerini imzalayarak hibe makinalarını alanlar arasında Geredeli aileler de yer aldı."

Hibe almaya hak kazanan kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmelerinin desteklenmesi) projesinden 3 adedi ilçemizde uygulandı.

Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 14. Etap kapsamında küçük aile işletmeleri hibe sözleşmelerini imzalayarak makinalarını aldı. Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, proje uygulamasında mutlu sona ulaşıldı.

Uygulama rehberinin yapılan toplantılar ve medya aracılığı ile tanıtımları ile başlayan süreç, projelerin değerlendirilmesi, programlanması, ihale ve hibe sözleşmelerinin imzalanmasını müteakiben satın alma ve makinelerin yerlerinde kontrolü ve ödemelerin yapılması ile noktalandı.


Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat, 3 adedi Gerede'ye uygulanan hibe projesiyle ilgili olarak; "Gerekli hakediş işlemleri ile ödeme işlemleri tamamlanarak yatırımcılarımıza 5 yıl boyunca bu projelerin takiplerinin nasıl yapılacağı hakkında da bilgi verilmiştir. Üreten Bolu’muzun üreten çiftçilerine hayırlı olsun” dedi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü İzzet Murat, konuya dair verdiği bilgilerde; “Küçük aile işletmelerimize 50 hibeli yaklaşık 1,37 milyon TL tutarlı balya makinesı, silaj makinesı ve yem karma ve dağıtma makinaları olmak üzere (35 makine) 30 proje hibe sözleşmelerini imzalamış ve üreticilerimiz makine ekipmanlarını teslim alarak projelerini tamamladılar.
İlimizde hibe almaya hak kazanan 30 adet kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmelerinin desteklenmesi) projemiz; 3 adedi Gerede, 6 adedi Merkez, 2 adedi Göynük, 16 adedi Mudurnu, 1 adedi Kıbrıscık ve 2 adedi Seben ilçemizde uygulanıyor. Bakanlığımız İlimiz genelinde 2.742.714 TL olan proje bütçesine hibeye esas proje tutarı için 50 hibe olarak 1.371.357 TL Kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmeleri) projesine destek sağlamıştır. Böylece tarımsal altyapımız modernize edilerek enerji, iş gücü, karlılık, verim üzerinde pozitif katkı sağlanıyor. Bakanlığımızın bu destekleri ile emek yoğunluğundan teknoloji yoğunluğuna doğru yönelimi aşikârdır. Bu projelerin İl proje yürütme birimi olarak yerinde kontrolleri yapılarak, Müdürlüğümüze sunulan teknik şartnamelere uygun olduğu anlaşıldı. Gerekli hakediş işlemleri ile ödeme işlemleri tamamlanarak yatırımcılarımıza 5 yıl boyunca bu projelerin takiplerinin nasıl yapılacağı hakkında da bilgi verilmiştir," ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.