Gerede'den, Kastamonu'ya uzanan eller

YAŞAM 12.08.2021 - 16:01, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1974+ kez okundu.
 

Gerede'den, Kastamonu'ya uzanan eller

"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatı ile 2 kişilik ekip itfaiye aracı bölgedeki çalışmalara destek veriyor."
Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Kastamonu’ya yardım eli uzattı. AFAD’ın talebi, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatı ile Kastamonu’ya ulaşan ekip, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) koordinesinde yapılan çalışmalara 2 kişilik ekip itfaiye aracı ile destek veriyor. Dün öğle saatlerinde meydana gelen şiddetli yağış, sonrasında Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde taşkınlar yaşanmış birçok ev, araba kullanılamaz hale gelirken vatandaşlar evlerinde mahsur kalmıştı. Yaklaşık 24 saattir süren kurtarma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Bozkurt Merkez Mahallesi’nde evlerinde mahsur kalan bir aile Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Camdan dışarıya ekiplerin kucaklayarak çıkardığı yaşlı vatandaşlar yine merdivenle güvenli bölgeye götürüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Kastamonu, Bartın, Sinop, Samsun ve Karabük’te meydana gelen sel felaketleri hepimizi derinden üzdü. İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı 1 itfaiye aracımız ve 2 personelimizi Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) koordinesinde yapılan çalışmalara destek vermek üzere dün gece saatlerinde Kastamonu’ya gönderdik. Ekiplerimiz bölgeye ulaşır ulaşmaz çalışmalara başladı. Ekiplerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afetlerden korusun inşallah” diye konuştu.
"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatı ile 2 kişilik ekip itfaiye aracı bölgedeki çalışmalara destek veriyor."

Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Kastamonu’ya yardım eli uzattı.

AFAD’ın talebi, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatı ile Kastamonu’ya ulaşan ekip, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) koordinesinde yapılan çalışmalara 2 kişilik ekip itfaiye aracı ile destek veriyor.

Dün öğle saatlerinde meydana gelen şiddetli yağış, sonrasında Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde taşkınlar yaşanmış birçok ev, araba kullanılamaz hale gelirken vatandaşlar evlerinde mahsur kalmıştı. Yaklaşık 24 saattir süren kurtarma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Bozkurt Merkez Mahallesi’nde evlerinde mahsur kalan bir aile Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Camdan dışarıya ekiplerin kucaklayarak çıkardığı yaşlı vatandaşlar yine merdivenle güvenli bölgeye götürüldü.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Kastamonu, Bartın, Sinop, Samsun ve Karabük’te meydana gelen sel felaketleri hepimizi derinden üzdü. İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı 1 itfaiye aracımız ve 2 personelimizi Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) koordinesinde yapılan çalışmalara destek vermek üzere dün gece saatlerinde Kastamonu’ya gönderdik. Ekiplerimiz bölgeye ulaşır ulaşmaz çalışmalara başladı. Ekiplerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afetlerden korusun inşallah” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.