Gerede'de, çocuklarla buluştu

EĞİTİM 01.09.2021 - 13:31, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3724+ kez okundu.
 

Gerede'de, çocuklarla buluştu

“Yunus Diye” adlı tiyatro oyunu, Gerede’de çocuklarla buluştu."
‘Yunus Diye’ adlı çocuk oyunu Yenimahalle Kapalı Pazar yerinde çocuk izleyicileri ile buluştu. Türk dili ve medeniyetinin önemli şahsiyetlerinden, büyük Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü münasebetiyle UNESCO tarafından 2021 yılı anma ve kutlama yıldönümleri arasına alınan ve bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri çerçevesinde Ankara Devlet Tiyatrosu, Gerede’de güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları ve Gerede Belediyesi işbirliğinde, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği “Yunus Diye” adlı yürüyen sahne çocuk oyunu yeni hizmete açılan Yenimahalle Kapalı Pazar yerinde izleyici ile buluştu. Senaristliğini Erdal Ozan Metin’in, yönetmenliğini Caner Kadir Gezener’in yaptığı ‘Yunus Diye’ adlı çocuk oyunu için alanı dolduran minikler ve aileleri, bir yolculuğun işlendiği oyunu ilgiyle izledi. Adını arayan umutsuz bir çocuğun sığındığı ağaç gölgesi ile başlayan oyunda solmaz ağacın onu, adını ve Yunus Emre’yi bulacağı eşsiz bir yolculuğa çıkarması konu ediliyor. Soluksuz izlenen tek perdelik çocuk oyunu vatandaşları memnun etti. Pandemi kurallarına uygun olarak gösterimin yapıldığı alanı dolduran çocuklar ve onların aileleri keyifli bir gün yaşadı.
“Yunus Diye” adlı tiyatro oyunu, Gerede’de çocuklarla buluştu."

‘Yunus Diye’ adlı çocuk oyunu Yenimahalle Kapalı Pazar yerinde çocuk izleyicileri ile buluştu.

Türk dili ve medeniyetinin önemli şahsiyetlerinden, büyük Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü münasebetiyle UNESCO tarafından 2021 yılı anma ve kutlama yıldönümleri arasına alınan ve bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri çerçevesinde Ankara Devlet Tiyatrosu, Gerede’de güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları ve Gerede Belediyesi işbirliğinde, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği “Yunus Diye” adlı yürüyen sahne çocuk oyunu yeni hizmete açılan Yenimahalle Kapalı Pazar yerinde izleyici ile buluştu.

Senaristliğini Erdal Ozan Metin’in, yönetmenliğini Caner Kadir Gezener’in yaptığı ‘Yunus Diye’ adlı çocuk oyunu için alanı dolduran minikler ve aileleri, bir yolculuğun işlendiği oyunu ilgiyle izledi. Adını arayan umutsuz bir çocuğun sığındığı ağaç gölgesi ile başlayan oyunda solmaz ağacın onu, adını ve Yunus Emre’yi bulacağı eşsiz bir yolculuğa çıkarması konu ediliyor. Soluksuz izlenen tek perdelik çocuk oyunu vatandaşları memnun etti. Pandemi kurallarına uygun olarak gösterimin yapıldığı alanı dolduran çocuklar ve onların aileleri keyifli bir gün yaşadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.