Doğalgaza yüzde 12 zam!

01.07.2021 - 10:09, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2798+ kez okundu.
 

Doğalgaza yüzde 12 zam!

"Doğalgazda konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine yüzde 20 zam geldi. Elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde de yüzde 20 artışa gidildi. BOTAŞ'ın yayımladığı tarifeye göre, doğalgaz fiyatı ocak ayından bu yana yedinci defa artmış oldu."
2021'de Temmuz tarifesine kadar her ay yüzde 1 artış yaşanan doğalgaz fiyatlarına dev zam geldi. Konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatı 1 Temmuz itibariyle yüzde 12 zamlandı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Yeni tarifeyle konut tüketimi için yüzde 12, sanayi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı. Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1783 lira 35 kuruş olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğal gaz için uygulanan fiyat yüzde 20 artışla 2 bin 60 oldu.  Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. 2021'de Temmuz tarifesine kadar her ay yüzde 1 civarında artış yapılmıştı. BOTAŞ'ın yayımladığı tarifeye göre, doğalgaz fiyatı Ocak ayından bu yana yedinci defa artmış oldu. DOĞALGAZA BU YIL 7. ZAM Son zamla beraber elektriğe bu yıl 2. kez zam yapılmış oldu. Ocak ayında elektriğe yüzde 6 zam gelmişti. Doğalgaza ise 2021'de her ay zam geldi. Yani son zam yılın 7. zammı oldu. Önceki 6 zammın tamamı yüzde 1 oranındaydı.
"Doğalgazda konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine yüzde 20 zam geldi. Elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde de yüzde 20 artışa gidildi. BOTAŞ'ın yayımladığı tarifeye göre, doğalgaz fiyatı ocak ayından bu yana yedinci defa artmış oldu."

2021'de Temmuz tarifesine kadar her ay yüzde 1 artış yaşanan doğalgaz fiyatlarına dev zam geldi. Konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatı 1 Temmuz itibariyle yüzde 12 zamlandı.


Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Yeni tarifeyle konut tüketimi için yüzde 12, sanayi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı.


Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1783 lira 35 kuruş olarak belirlendi.


Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğal gaz için uygulanan fiyat yüzde 20 artışla 2 bin 60 oldu. 

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. 2021'de Temmuz tarifesine kadar her ay yüzde 1 civarında artış yapılmıştı. BOTAŞ'ın yayımladığı tarifeye göre, doğalgaz fiyatı Ocak ayından bu yana yedinci defa artmış oldu.


DOĞALGAZA BU YIL 7. ZAM

Son zamla beraber elektriğe bu yıl 2. kez zam yapılmış oldu. Ocak ayında elektriğe yüzde 6 zam gelmişti. Doğalgaza ise 2021'de her ay zam geldi. Yani son zam yılın 7. zammı oldu. Önceki 6 zammın tamamı yüzde 1 oranındaydı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.