Artık, sizler de olabilirsiniz

YAŞAM 15.06.2021 - 13:49, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2828+ kez okundu.
 

Artık, sizler de olabilirsiniz

"Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama takvimi hızla ilerliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada 40 yaş ve üstüne kadar indiklerini söyledi. "
Türkiye genelinde koronavirüs salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programında 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması süreci başladı. Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında başlatılan aşılama çalışmaları başarıyla devam ediyor. Bu kapsamda, 45 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar da aşılama programına dahil edildi. 45 yaş ve üzeri vatandaşlar, aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak Sinovac veya BioNTech aşılarından istediğini olabilecek. Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz." dedi, "Yüzde yüz katılım bekliyoruz." çağrısını yaptı. Öte yandan, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, artık hangi kısıtlamaların uygulanacağı, hangi tedbirlerin alınacağı telkinleri için değil, normalleşmeyi daha hızlı ve güvenli nasıl sağlayacaklarına yönelik bilgiler vermek için açıklama yaptığına işaret eden Bakan Koca; "Uzunca bir süreden beri hayatın her alanını kuşatmış bir mücadele veriyoruz. Artık gündemimiz aşı programı ile bağışıklığı elde ederek eski normallerimize en kısa sürede nasıl döneceğimizdir. Bu zor günler artık geride kalıyor. İşlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyüklerimizin ellerini doya doya öpeceğimiz, sevdiklerimizle kucaklaşacağımız, çekinmeden tokalaşacağımız günler yakın. El ele parklarda yürüyeceğimiz, tatili tatil gibi yapabileceğimiz, gündemimizi salgının değil, bizim belirleyeceğimiz günlerin arifesindeyiz." diye konuştu. Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü de konuya ilişkin yaptığı duyuruda 40 yaş ve üzeri son 6 ay içerisinde covıd hastalığı geçirmemiş tüm vatandaşları alo 182, e-nabız veya MHRS internet sayfasından randevu alarak covıd aşılarını yaptırmak için hastanelere ve aile hekimliklerine beklediğini ifade etti. Koronavirüs salgınında hayata geçirilen aşılama programı dahilinde öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması için randevular, “mhrs.gov.tr”, “enabiz.gov.tr” siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile “Alo 182” hattı üzerinden alınabiliyor. Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk bulunacak şekilde “AŞI”, “T.C. kimlik numarası” ve “T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi”ni yazarak 2023’e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor. Aşılama süreci, Koronavirüs Bilim Kurulunun oluşturduğu takvim doğrultusunda ilerliyor.
"Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama takvimi hızla ilerliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada 40 yaş ve üstüne kadar indiklerini söyledi. "

Türkiye genelinde koronavirüs salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programında 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması süreci başladı.

Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında başlatılan aşılama çalışmaları başarıyla devam ediyor. Bu kapsamda, 45 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar da aşılama programına dahil edildi. 45 yaş ve üzeri vatandaşlar, aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak Sinovac veya BioNTech aşılarından istediğini olabilecek.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz." dedi, "Yüzde yüz katılım bekliyoruz." çağrısını yaptı.

Öte yandan, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, artık hangi kısıtlamaların uygulanacağı, hangi tedbirlerin alınacağı telkinleri için değil, normalleşmeyi daha hızlı ve güvenli nasıl sağlayacaklarına yönelik bilgiler vermek için açıklama yaptığına işaret eden Bakan Koca; "Uzunca bir süreden beri hayatın her alanını kuşatmış bir mücadele veriyoruz. Artık gündemimiz aşı programı ile bağışıklığı elde ederek eski normallerimize en kısa sürede nasıl döneceğimizdir. Bu zor günler artık geride kalıyor. İşlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyüklerimizin ellerini doya doya öpeceğimiz, sevdiklerimizle kucaklaşacağımız, çekinmeden tokalaşacağımız günler yakın. El ele parklarda yürüyeceğimiz, tatili tatil gibi yapabileceğimiz, gündemimizi salgının değil, bizim belirleyeceğimiz günlerin arifesindeyiz." diye konuştu.

Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü de konuya ilişkin yaptığı duyuruda 40 yaş ve üzeri son 6 ay içerisinde covıd hastalığı geçirmemiş tüm vatandaşları alo 182, e-nabız veya MHRS internet sayfasından randevu alarak covıd aşılarını yaptırmak için hastanelere ve aile hekimliklerine beklediğini ifade etti.

Koronavirüs salgınında hayata geçirilen aşılama programı dahilinde öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması için randevular, “mhrs.gov.tr”, “enabiz.gov.tr” siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile “Alo 182” hattı üzerinden alınabiliyor.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk bulunacak şekilde “AŞI”, “T.C. kimlik numarası” ve “T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi”ni yazarak 2023’e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor. Aşılama süreci, Koronavirüs Bilim Kurulunun oluşturduğu takvim doğrultusunda ilerliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.