Arkut SEM'de yapıldı

EĞİTİM 02.10.2021 - 11:26, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3851+ kez okundu.
 

Arkut SEM'de yapıldı

"Personel ve öğrenciler, aldıkları bilgileri tatbikatta uygulamaya çalıştılar."
Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü sivil savunma ve yangın tatbikatlarına devam ediyor. İlçemizdeki okullarda belirli aralıklarla devam eden tatbikatların yenisi Arkut Kayaklı Koşu ve Sporcu Eğitim Merkezinde yapıldı. Arkut Sporcu Eğitim Merkezinin bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatı öncesi İtfaiye ekibi önce personel ve öğrencilere çıkan yangına müdahale ve yangın çeşitleri hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık yarım saatlik eğitimin ardından yangın söndürme tatbikatına geçildi. İtfaiye erlerinin içerisine odun talaşı ve mazot katılmış demir kabı yakarak, personel ve öğrencilere yangını nasıl söndüreceklerini uygulamalı olarak gösterdiler. Personel ve öğrenciler, aldıkları bilgileri tatbikatta uygulamaya çalıştılar. Tatbikat hakkında açıklama yapan itfaiye yetkilileri; “Okullarımızda periyodik aralıklarda bu tür yangın tatbikatları düzenleyerek, sivil savunma ve yangın çıktığında nasıl hareket edilmesi konusunda bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimize yangının nasıl söndürüleceği konusunu da uygulamalı olarak gösteriyoruz ve bu tür çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek” diye konuştukar.
"Personel ve öğrenciler, aldıkları bilgileri tatbikatta uygulamaya çalıştılar."

Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü sivil savunma ve yangın tatbikatlarına devam ediyor. İlçemizdeki okullarda belirli aralıklarla devam eden tatbikatların yenisi Arkut Kayaklı Koşu ve Sporcu Eğitim Merkezinde yapıldı.

Arkut Sporcu Eğitim Merkezinin bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatı öncesi İtfaiye ekibi önce personel ve öğrencilere çıkan yangına müdahale ve yangın çeşitleri hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık yarım saatlik eğitimin ardından yangın söndürme tatbikatına geçildi.

İtfaiye erlerinin içerisine odun talaşı ve mazot katılmış demir kabı yakarak, personel ve öğrencilere yangını nasıl söndüreceklerini uygulamalı olarak gösterdiler. Personel ve öğrenciler, aldıkları bilgileri tatbikatta uygulamaya çalıştılar.

Tatbikat hakkında açıklama yapan itfaiye yetkilileri; “Okullarımızda periyodik aralıklarda bu tür yangın tatbikatları düzenleyerek, sivil savunma ve yangın çıktığında nasıl hareket edilmesi konusunda bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimize yangının nasıl söndürüleceği konusunu da uygulamalı olarak gösteriyoruz ve bu tür çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek” diye konuştukar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.