'Büyük sıkıntı yaşayacağız'

EĞİTİM 02.01.2019 - 16:26, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2104+ kez okundu.
 

'Büyük sıkıntı yaşayacağız'

"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 'Çocuklarımıza bu bilinci veremezsek çok büyük sıkıntı yaşayacağız,' dedi."
Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi; farklı konseptte gerçekleştirdiği çalışmalarla çocukların ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Örneğine büyükşehirlerde rastladığımız bilgievlerini ilçemizde de faaliyete geçiren Gerede Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinliklerine devam ederken, Ramazan Dede Bilgievi her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerin adeta kitap okuma yuvası oldu. Geredeli öğrencilerin adeta ikinci adresi halini alan bilgievi, deyim yerindeyse bilgi saçmaya devam ediyor. Gerede Belediyesi bünyesinde kurulan Ramazan Dede Bilgievi, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerini de sürdürüyor. Gerede Belediyesi tarafından kurulan Ramazan Dede Bilgievi, geliştirdiği projeler ile ilçedeki öğrencilerin adeta ikinci eğitim yuvası haline geldi. Bilgievi öğrencilerin kitap okuyarak hoşça vakit geçirmesine öncülük ederek takdir topluyor. Haftalık farklı kurs ve etkinliklerde en az 150 öğrencinin hizmet aldığı Bilgievi; bünyesinde Geleneksel Türk-İslam Sanatlarından olan Ebru kursu açtı. 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik açılan kursa öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Hafta içi her gün saat 16’da başlayan kursa 20 öğrenci katılıyor. Kurs hocası Aslıhan Alakoç yaptığı açıklamada “Ebru sanatı estetik duyarlılığın gelişmesi, iletişim, stresle başa çıkma, zamanı doğru kullanma, motivasyon, yaratıcılık, sabır, disiplin, uyum ve olumluluk gibi konularda kişiye önemli katkılar sağlıyor. Bu kursun açılmasına büyük destek veren Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Allar'a çok teşekkür ediyoruz. Ebru malzemelerinin tamamı belediyemizce karşılanmaktadır.” dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar ise; “Bilgisayar, akıllı telefonlar, tabletler belki çok büyük birer nimet. Ancak doğru ve zamanlı kullanılmadığında da bela. Çocuklarımıza bu bilinci veremezsek çok büyük sıkıntı yaşayacağız .Aynı zamanda çocukları yalnızlaşmaya itiyor.  Ebru kursunun amaçlarından biri de çocuklarımızın başlarını kaldırıp etraflarında ne var?, Farklı hangi kanallara sevk edebiliriz, bilgi ve el becerilerini nasıl geliştirebiliriz? Çocuklarımız arkadaşlarıyla Bilgievinde sosyalleşirken hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar. Ebru Sanatı gerçektende çok güzel bir sanat. 5, 6, 7. Sınıf öğrencilerimizi bu kursa davet ediyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 'Çocuklarımıza bu bilinci veremezsek çok büyük sıkıntı yaşayacağız,' dedi."

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi; farklı konseptte gerçekleştirdiği çalışmalarla çocukların ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Örneğine büyükşehirlerde rastladığımız bilgievlerini ilçemizde de faaliyete geçiren Gerede Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinliklerine devam ederken, Ramazan Dede Bilgievi her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerin adeta kitap okuma yuvası oldu.

Geredeli öğrencilerin adeta ikinci adresi halini alan bilgievi, deyim yerindeyse bilgi saçmaya devam ediyor. Gerede Belediyesi bünyesinde kurulan Ramazan Dede Bilgievi, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerini de sürdürüyor.

Gerede Belediyesi tarafından kurulan Ramazan Dede Bilgievi, geliştirdiği projeler ile ilçedeki öğrencilerin adeta ikinci eğitim yuvası haline geldi. Bilgievi öğrencilerin kitap okuyarak hoşça vakit geçirmesine öncülük ederek takdir topluyor.

Haftalık farklı kurs ve etkinliklerde en az 150 öğrencinin hizmet aldığı Bilgievi; bünyesinde Geleneksel Türk-İslam Sanatlarından olan Ebru kursu açtı. 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik açılan kursa öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Hafta içi her gün saat 16’da başlayan kursa 20 öğrenci katılıyor. Kurs hocası Aslıhan Alakoç yaptığı açıklamada “Ebru sanatı estetik duyarlılığın gelişmesi, iletişim, stresle başa çıkma, zamanı doğru kullanma, motivasyon, yaratıcılık, sabır, disiplin, uyum ve olumluluk gibi konularda kişiye önemli katkılar sağlıyor. Bu kursun açılmasına büyük destek veren Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Allar'a çok teşekkür ediyoruz. Ebru malzemelerinin tamamı belediyemizce karşılanmaktadır.” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar ise; “Bilgisayar, akıllı telefonlar, tabletler belki çok büyük birer nimet. Ancak doğru ve zamanlı kullanılmadığında da bela. Çocuklarımıza bu bilinci veremezsek çok büyük sıkıntı yaşayacağız .Aynı zamanda çocukları yalnızlaşmaya itiyor.  Ebru kursunun amaçlarından biri de çocuklarımızın başlarını kaldırıp etraflarında ne var?, Farklı hangi kanallara sevk edebiliriz, bilgi ve el becerilerini nasıl geliştirebiliriz? Çocuklarımız arkadaşlarıyla Bilgievinde sosyalleşirken hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar. Ebru Sanatı gerçektende çok güzel bir sanat. 5, 6, 7. Sınıf öğrencilerimizi bu kursa davet ediyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.