Destek bilgilendirmesi yaptılar

EKONOMİ 11.05.2018 - 16:44, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1534+ kez okundu.
 

Destek bilgilendirmesi yaptılar

"Kosgeb kobigel gelişim destek programı ve Kosgeb Destekleri Kosgeb İl Müdürü Yusuf Harbi ve Uzman Yardımcısı Hakan Alamur Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek üyelere bilgilendirme yaptı."
Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Kosgeb İl Müdürlüğü eşliğinde üyelerine, Kosgeb kobigel gelişim destek programları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Kosgeb kobigel gelişim destek programı ve Kosgeb Destekleri Kosgeb İl Müdürü Yusuf Harbi ve Uzman Yardımcısı Hakan Alamur Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek üyelere bilgilendirme yaptı. Rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörlerinin ve yazılım sektörünün rekabet gücünün geliştirilmesi proje başvurularının KOSGEB online başvuru sistemi üzerinden 24 Nisan ile 22 Haziran 2018 tarihlerinde alınacağı belirtildi. İllerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri ve yazılım sektörlerindeki kobilerin rekabet gücünün geliştirilmesi olan proje teklif çağrısına iller bazında başvuru yapabilecek imalat sanayi sektörleri matrisine uygun olan imalat sanayi sektörleride açıklandı. Bu kobiler Bolu ve ilçelerinde; deri ürünleri, gıda ürünleri, makina ve teçhizat hariç fonksiyonel metal ürünleri imalatı, mobilya imalatı, giyim eşyalarının imalatı olarak belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada; “Tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ’leri başvurabilecektir. Başvuracak imalatçı işletmeler, imalat yerinin bulunduğu ildeki sektör kıstasına tabidir. İşletme eğer orta düşük ve düşük teknolojili imalat sektörlerinde veya yazılım sektöründe ise 2017 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 300.000 TL, KOBİ beyannamesine göre çalışan sayısı en az 3 olmalıdır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmaz. İmalat sanayi işletmelerinin faaliyet konusu ile ilgili tereddüt hasıl olduğunda, sanayi sicil belgesi ibraz edilmesi ayrıca talep edilebilecektir. Tüm işletmeler için 2017 yılında bilanço usulü defter tutulması ve 2017 kurumlar vergisi beyannamesi veya gelir vergisi beyannamesi ibraz edilmesi zorunludur. Önerilecek proje bütçesi, işletmenin 2017 net satış hasılatını geçemez. Kobigel Programı kapsamındaki bir projesi başarısız tamamlanan ya da sonlandırılan işletmeler, başarısız tamamlama ya da sonlandırmaya ilişkin kurul kararı tarihinden itibaren 2 yıl süreyle bu program kapsamında tekrar proje başvurusu yapamaz. Henüz süreci sonuçlanmamış Kobigel projesi olanlar bu çağrı kapsamında başvuru yapamaz” ifadelerine yer verildi.
"Kosgeb kobigel gelişim destek programı ve Kosgeb Destekleri Kosgeb İl Müdürü Yusuf Harbi ve Uzman Yardımcısı Hakan Alamur Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek üyelere bilgilendirme yaptı."

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Kosgeb İl Müdürlüğü eşliğinde üyelerine, Kosgeb kobigel gelişim destek programları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kosgeb kobigel gelişim destek programı ve Kosgeb Destekleri Kosgeb İl Müdürü Yusuf Harbi ve Uzman Yardımcısı Hakan Alamur Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek üyelere bilgilendirme yaptı.

Rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörlerinin ve yazılım sektörünün rekabet gücünün geliştirilmesi proje başvurularının KOSGEB online başvuru sistemi üzerinden 24 Nisan ile 22 Haziran 2018 tarihlerinde alınacağı belirtildi.

İllerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri ve yazılım sektörlerindeki kobilerin rekabet gücünün geliştirilmesi olan proje teklif çağrısına iller bazında başvuru yapabilecek imalat sanayi sektörleri matrisine uygun olan imalat sanayi sektörleride açıklandı. Bu kobiler Bolu ve ilçelerinde; deri ürünleri, gıda ürünleri, makina ve teçhizat hariç fonksiyonel metal ürünleri imalatı, mobilya imalatı, giyim eşyalarının imalatı olarak belirtildi.

Ayrıca yapılan açıklamada; “Tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ’leri başvurabilecektir. Başvuracak imalatçı işletmeler, imalat yerinin bulunduğu ildeki sektör kıstasına tabidir. İşletme eğer orta düşük ve düşük teknolojili imalat sektörlerinde veya yazılım sektöründe ise 2017 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 300.000 TL, KOBİ beyannamesine göre çalışan sayısı en az 3 olmalıdır.

Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmaz. İmalat sanayi işletmelerinin faaliyet konusu ile ilgili tereddüt hasıl olduğunda, sanayi sicil belgesi ibraz edilmesi ayrıca talep edilebilecektir. Tüm işletmeler için 2017 yılında bilanço usulü defter tutulması ve 2017 kurumlar vergisi beyannamesi veya gelir vergisi beyannamesi ibraz edilmesi zorunludur. Önerilecek proje bütçesi, işletmenin 2017 net satış hasılatını geçemez.

Kobigel Programı kapsamındaki bir projesi başarısız tamamlanan ya da sonlandırılan işletmeler, başarısız tamamlama ya da sonlandırmaya ilişkin kurul kararı tarihinden itibaren 2 yıl süreyle bu program kapsamında tekrar proje başvurusu yapamaz. Henüz süreci sonuçlanmamış Kobigel projesi olanlar bu çağrı kapsamında başvuru yapamaz” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.