Beş büyüklerden biri Gerede'de!..

03.09.2016 - 16:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1729+ kez okundu.
 

Beş büyüklerden biri Gerede'de!..

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ilk kuruluş tarihi asırlara dayanan ve bilinmeyen Türkiye'deki 5 büyük panayırdan birisi olan Gerede Panayırı'nın her yıl geleneksel olarak yapıldığını söyledi.
Tarihi asırlar öncesine dayanan "Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı", düzenlenen törenle açıldı. Tabakhane Mevkisinde bulunan ve 20 dönüm arazi üzerinde bin 500 esnafın katılımıyla kurulan, kaz eti, şak şak helvası, köfte, el işleri, canlı hayvanlar, kışlık bakliyat ve giyim eşyalarının satıldığı panayır, Osmanlı döneminden beri her yıl 2 defa kuruluyor ve 3'er gün hizmet veriyor. Tarihi Gerede Panayırı'nın ikincisi ise 23-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Panayırın açılış törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Başkan Allar, yaptığı konuşmada, ilk kuruluş tarihi asırlara dayanan ve bilinmeyen Türkiye'deki 5 büyük panayırdan birisi olan Gerede Panayırı'nın her yıl geleneksel olarak yapıldığını söyledi.  Yoksulluğun, sefaletin ve insanların ekonomik ihtiyaçlarını zor koşullar altında karşıladığı dönemlerde de bu panayırın kurulmaya devam ederek vatandaşların buradan faydalandığını belirten Allar, panayıra gelen insanların burada sattıkları ile elde ettikleri gelirle uzun kış günlerine kullanacakları ihtiyaçları karşıladığını ifade etti.  Gerede Panayırı'na Bolu ve ilçeleri başta olmak üzere çevre illerle Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yaklaşık bin esnafın satış yapmak için geldiğini bildiren Belediye Başkanı Mustafa Allar, "Öte yandan, köylülerimize de panayır alanımızda satış yapmaları için yer ayırdık. Buralarda da yaklaşık 500 köylümüzle ilçe sakinimiz satış yapıyor. Türkiye'nin önemli panayırlarından biri olan Gerede panayırını 3 günde 100 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu sayede ilçemiz ve bölgemizde önemli bir ekonomik hareketlilik olacak," şeklinde konuştu. Protokol üyeleri panayır alanını gezerek, burada stant kiralayan vatandaşlara ve esnafa bol kazançlı bir panayır dileğinde bulundu.  
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ilk kuruluş tarihi asırlara dayanan ve bilinmeyen Türkiye'deki 5 büyük panayırdan birisi olan Gerede Panayırı'nın her yıl geleneksel olarak yapıldığını söyledi.

Tarihi asırlar öncesine dayanan "Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı", düzenlenen törenle açıldı.

Tabakhane Mevkisinde bulunan ve 20 dönüm arazi üzerinde bin 500 esnafın katılımıyla kurulan, kaz eti, şak şak helvası, köfte, el işleri, canlı hayvanlar, kışlık bakliyat ve giyim eşyalarının satıldığı panayır, Osmanlı döneminden beri her yıl 2 defa kuruluyor ve 3'er gün hizmet veriyor. Tarihi Gerede Panayırı'nın ikincisi ise 23-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Panayırın açılış törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Allar, yaptığı konuşmada, ilk kuruluş tarihi asırlara dayanan ve bilinmeyen Türkiye'deki 5 büyük panayırdan birisi olan Gerede Panayırı'nın her yıl geleneksel olarak yapıldığını söyledi. 

Yoksulluğun, sefaletin ve insanların ekonomik ihtiyaçlarını zor koşullar altında karşıladığı dönemlerde de bu panayırın kurulmaya devam ederek vatandaşların buradan faydalandığını belirten Allar, panayıra gelen insanların burada sattıkları ile elde ettikleri gelirle uzun kış günlerine kullanacakları ihtiyaçları karşıladığını ifade etti. 

Gerede Panayırı'na Bolu ve ilçeleri başta olmak üzere çevre illerle Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yaklaşık bin esnafın satış yapmak için geldiğini bildiren Belediye Başkanı Mustafa Allar, "Öte yandan, köylülerimize de panayır alanımızda satış yapmaları için yer ayırdık. Buralarda da yaklaşık 500 köylümüzle ilçe sakinimiz satış yapıyor. Türkiye'nin önemli panayırlarından biri olan Gerede panayırını 3 günde 100 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu sayede ilçemiz ve bölgemizde önemli bir ekonomik hareketlilik olacak," şeklinde konuştu.

Protokol üyeleri panayır alanını gezerek, burada stant kiralayan vatandaşlara ve esnafa bol kazançlı bir panayır dileğinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.