Onu kullananlar, artık işler değişti!

21.10.2016 - 14:49, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1436+ kez okundu.
 

Onu kullananlar, artık işler değişti!

Ülke genelinde olduğu gibi Gerede’de de özellikle gençler tarafından tercih edilerek, yaygın halde kullanılan elektrikli bisikletlerde bazı kanuni değişikliklere gidildiği öğrenildi.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, elektrikli bisikletlerin tescile tabi olduğu duyurdu. Elektrikli bisiklet-motor türü araçların trafik tescil denetleme şube müdürlüğüne kayıt yaptırmalar zorunlu hale getirildi. 250w ve üzeri elektrik motoru ile hareket eden bisikletlerin tescile tabi olduğu belirtildi. İlçemiz Gerede’de de yaygın halde kullanılan ve pek çok müeyyideden muaf tutulurken, özellikle gençlerin tercih ettiği elektrikli bisikletlerde bazı kanuni değişikliklere gidildiği öğrenildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada elektrikli bisikletler hakkında bilgiler verildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada; 0,25 kw üstü elektrikli bisikletlerin tescile tabi olduğu belirtildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 3. Maddesinin tanımlar bölümünde; Motosiklet: Azami tasarım hızı 45 km/saatten ve/veya silindir kapasitesi 50 santimetreküpten fazla olan sepetli veya sepetsiz iki veya üç tekerlekli motorlu taşıtlar ve net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı, yük taşımacılığında kullanılanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L3. L4. L5 ve L7 sınıfı motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz. Bunlardan karoseri yük taşıyabilecek şekilde sandıklı veya özel biçimde yapılmış olan ve yolcu taşımalarında kullanılmayan üç tekerlekli motosikletlere yük motosikleti (triportör) denir. Motorlu bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli Ll, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz. Bisiklet: Üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden motorsuz taşıtlardır. Azami sürekli anma gücü 0,25 kilovatı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevrilmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer,” ifadelerine yer verildi.
Ülke genelinde olduğu gibi Gerede’de de özellikle gençler tarafından tercih edilerek, yaygın halde kullanılan elektrikli bisikletlerde bazı kanuni değişikliklere gidildiği öğrenildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, elektrikli bisikletlerin tescile tabi olduğu duyurdu. Elektrikli bisiklet-motor türü araçların trafik tescil denetleme şube müdürlüğüne kayıt yaptırmalar zorunlu hale getirildi. 250w ve üzeri elektrik motoru ile hareket eden bisikletlerin tescile tabi olduğu belirtildi.

İlçemiz Gerede’de de yaygın halde kullanılan ve pek çok müeyyideden muaf tutulurken, özellikle gençlerin tercih ettiği elektrikli bisikletlerde bazı kanuni değişikliklere gidildiği öğrenildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada elektrikli bisikletler hakkında bilgiler verildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada; 0,25 kw üstü elektrikli bisikletlerin tescile tabi olduğu belirtildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 3. Maddesinin tanımlar bölümünde;
Motosiklet: Azami tasarım hızı 45 km/saatten ve/veya silindir kapasitesi 50 santimetreküpten fazla olan sepetli veya sepetsiz iki veya üç tekerlekli motorlu taşıtlar ve net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı, yük taşımacılığında kullanılanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L3. L4. L5 ve L7 sınıfı motorlu taşıtlardır.

Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz. Bunlardan karoseri yük taşıyabilecek şekilde sandıklı veya özel biçimde yapılmış olan ve yolcu taşımalarında kullanılmayan üç tekerlekli motosikletlere yük motosikleti (triportör) denir.

Motorlu bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli Ll, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlardır.

Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.

Bisiklet: Üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden motorsuz taşıtlardır.

Azami sürekli anma gücü 0,25 kilovatı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevrilmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer,” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.