'Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın'

09.08.2016 - 13:33, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2959+ kez okundu.
 

'Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın'

Demokrasi meydanı olarak anılmaya başlanan cumhuriyet meydanı’nı bir an olsun boş bırakmayan duyarlı ilçemiz halkı için Gerede Belediyesi her gün farklı etkinliklerle nöbet gecelerini şölene çeviriyor.
FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrasında meydanlara deyimin tam anlamı ile akın ederek, vatanına ve demokrasisine sahip çıkan Gerede insanı, meydanları bırakmıyor. Demokrasi meydanı olarak anılmaya başlanan cumhuriyet meydanı’nı bir an olsun boş bırakmayan duyarlı ilçemiz insanı için Gerede Belediyesi her gün farklı etkinliklerle nöbet gecelerini şölene çeviriyor. Geçtiğimiz gün yatsı namazının ardından sahne alan Düzce Belediyesi Mehteran takımı meydanı bayraklarıyla hınca hınç dolduran Geredelilere eşsiz bir mehteran konseri sundu. Yelkenler biçilecek, Türkiyem, Genç Osman vb. marşlarla izleyenleri coşturan Düzce Belediyesi Mehteran takımı verdiği muhteşem konserin ardından Gerede protokolü ve vatandaşlarla birlikte demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdi. Gerede Garnizon Komutanlığı önünde mehteran eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Gerçekleştirilen demokrasi yürüyüşünün ardından sahneye çıkan Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın,” dedi. Başkan Allar, şöyle konuştu; “Milletimiz tüm zor zamanlarda olduğu gibi bu elim olayda da ne siyasi parti gözetmiş ne de başka farklılıkları ciddiye almıştır. Görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmüş ve Milli İrade ’ye sahip çıkmıştır. Bu demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizin kıymetli mensuplarını, polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın. O günden bu güne kadar İlçemizin Cadde ve sokaklarını hınca hınç dolduran ve sabahın ilk ışıklarına kadar “Demokrasi Nöbeti” tutarak milli iradeye sahip çıkan tüm hemşehrilerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
Demokrasi meydanı olarak anılmaya başlanan cumhuriyet meydanı’nı bir an olsun boş bırakmayan duyarlı ilçemiz halkı için Gerede Belediyesi her gün farklı etkinliklerle nöbet gecelerini şölene çeviriyor.

FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrasında meydanlara deyimin tam anlamı ile akın ederek, vatanına ve demokrasisine sahip çıkan Gerede insanı, meydanları bırakmıyor.

Demokrasi meydanı olarak anılmaya başlanan cumhuriyet meydanı’nı bir an olsun boş bırakmayan duyarlı ilçemiz insanı için Gerede Belediyesi her gün farklı etkinliklerle nöbet gecelerini şölene çeviriyor.

Geçtiğimiz gün yatsı namazının ardından sahne alan Düzce Belediyesi Mehteran takımı meydanı bayraklarıyla hınca hınç dolduran Geredelilere eşsiz bir mehteran konseri sundu.

Yelkenler biçilecek, Türkiyem, Genç Osman vb. marşlarla izleyenleri coşturan Düzce Belediyesi Mehteran takımı verdiği muhteşem konserin ardından Gerede protokolü ve vatandaşlarla birlikte demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdi. Gerede Garnizon Komutanlığı önünde mehteran eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Gerçekleştirilen demokrasi yürüyüşünün ardından sahneye çıkan Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın,” dedi.

Başkan Allar, şöyle konuştu; “Milletimiz tüm zor zamanlarda olduğu gibi bu elim olayda da ne siyasi parti gözetmiş ne de başka farklılıkları ciddiye almıştır. Görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmüş ve Milli İrade ’ye sahip çıkmıştır. Bu demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizin kıymetli mensuplarını, polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın. O günden bu güne kadar İlçemizin Cadde ve sokaklarını hınca hınç dolduran ve sabahın ilk ışıklarına kadar “Demokrasi Nöbeti” tutarak milli iradeye sahip çıkan tüm hemşehrilerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.