Belediye uyardı cezası var!..

EKONOMİ 04.11.2019 - 10:56, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 6702+ kez okundu.
 

Belediye uyardı cezası var!..

"GEREDE’DE YAŞIYORSAK, YAŞADIĞIMIZ ŞEHRE KATKIMIZ OLSUN"
Gerede’de yaşadığı halde çeşitli sebeplerden dolayı Gerede nüfusuna kayıtlı olmayanlar Gerede’nin, kamu kaynaklarından daha az pay almalarını sağlıyor. Belediye hizmetlerinde kullanılan İller Bankası payı nüfusa göre verildiği için hak edilenin altında pay almasına neden oluyor. 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri dolayısıyla ikametgâhını köy ve ilçelere aldıranlar nedeniyle aylık yaklaşık 100 bin TL gelir kaybı yaşadığını belirten Gerede Belediyesi, belediye sınırları içerisinde ikamet etmelerine rağmen farklı yerlerde ikametgâhı bulunanlara önemli bir uyarıda bulundu. Gerede Belediye Başkanlığından yapılan duyuruda, “Gerede merkezde oturup adresleri merkez dışında bulunan su abone sahiplerinin tespiti halinde belediye meclis tarifesince belirlenen su ücretlerinin yüzde 30 fazlası cezai olarak ödemek zorunda kalacaktır. Bu durumdan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına ikametgâhlarını Gerede merkeze taşıması rica olunur” denildi. Yapılan açıklamada ayrıca MERNİS Sistemi sayesinde Gerede’de yaşadığınız halde köy, belde veya başka bir şehrin nüfusunda olup olmadığınız artık tarafımızca tespit edilebilmektedir, denildi. Gerede Belediyesi, açıklamasında; "31 Aralık 2019 Salı gününe kadar kayıtlarını İlçe Nüfus Müdürlüğüne bildirmeyenler hakkında “5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68/1-C Maddesi gereğince “Adres Bildiriminde Bulunmama” durumunda ve “Gerçeğe Aykırı Beyanda Bulunmak” durumunda idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verdi.
"GEREDE’DE YAŞIYORSAK, YAŞADIĞIMIZ ŞEHRE KATKIMIZ OLSUN"

Gerede’de yaşadığı halde çeşitli sebeplerden dolayı Gerede nüfusuna kayıtlı olmayanlar Gerede’nin, kamu kaynaklarından daha az pay almalarını sağlıyor. Belediye hizmetlerinde kullanılan İller Bankası payı nüfusa göre verildiği için hak edilenin altında pay almasına neden oluyor.

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri dolayısıyla ikametgâhını köy ve ilçelere aldıranlar nedeniyle aylık yaklaşık 100 bin TL gelir kaybı yaşadığını belirten Gerede Belediyesi, belediye sınırları içerisinde ikamet etmelerine rağmen farklı yerlerde ikametgâhı bulunanlara önemli bir uyarıda bulundu.

Gerede Belediye Başkanlığından yapılan duyuruda, “Gerede merkezde oturup adresleri merkez dışında bulunan su abone sahiplerinin tespiti halinde belediye meclis tarifesince belirlenen su ücretlerinin yüzde 30 fazlası cezai olarak ödemek zorunda kalacaktır. Bu durumdan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına ikametgâhlarını Gerede merkeze taşıması rica olunur” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca MERNİS Sistemi sayesinde Gerede’de yaşadığınız halde köy, belde veya başka bir şehrin nüfusunda olup olmadığınız artık tarafımızca tespit edilebilmektedir, denildi.

Gerede Belediyesi, açıklamasında; "31 Aralık 2019 Salı gününe kadar kayıtlarını İlçe Nüfus Müdürlüğüne bildirmeyenler hakkında “5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68/1-C Maddesi gereğince “Adres Bildiriminde Bulunmama” durumunda ve “Gerçeğe Aykırı Beyanda Bulunmak” durumunda idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.