Zabıta tek-tek denetledi

18.10.2016 - 17:51, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2330+ kez okundu.
 

Zabıta tek-tek denetledi

Gerede Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe merkezinde bulunan okul kantinlerini inceledi. Ekipler, kantin işletmecilerine uyulması gereken konular hakkında bilgi verdi.
Gerede Belediyesi Zabıta Ekipleri okul kantinlerinde temizlik, hijyen ve gıda denetimi gerçekleştirdi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullardaki denetimlerini sıkılaştıran ekipler ilçe genelindeki ilk, orta ve lise ile okul pansiyonlarında denetimlere başladı. Öğrencilerin sağlıklı besinler tüketmesi ve lavaboların temizliği gibi konularda okul ve kantin görevlilerini uyaran ekipler, kantinlerde gazlı içecek, kızartma ve cips satışı yapanları uyardı. Kantinlerde satılan gıdaların son kullanım tarihleri, ambalajlarının hasar görmemiş olması ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına bakılan kontrollerde, ayrıca gazlı içecek kontrolü, okullarda yapımı yasaklanan yağda kızarmış ürün kontrolleri, açıkta satılan simit, poğaça, sandviç gibi unlu mamullerin muhafazasına öğrencilerin sağlığını etkileyen tüm konularda incelemeler yapan zabıta ekipleri gereken uyarılarda bulunuldu. Tüm kantin çalışanlarına konunun hassasiyeti ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Gerede Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe merkezinde bulunan okul kantinlerini inceledi. Ekipler, kantin işletmecilerine uyulması gereken konular hakkında bilgi verdi.

Gerede Belediyesi Zabıta Ekipleri okul kantinlerinde temizlik, hijyen ve gıda denetimi gerçekleştirdi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullardaki denetimlerini sıkılaştıran ekipler ilçe genelindeki ilk, orta ve lise ile okul pansiyonlarında denetimlere başladı.

Öğrencilerin sağlıklı besinler tüketmesi ve lavaboların temizliği gibi konularda okul ve kantin görevlilerini uyaran ekipler, kantinlerde gazlı içecek, kızartma ve cips satışı yapanları uyardı.

Kantinlerde satılan gıdaların son kullanım tarihleri, ambalajlarının hasar görmemiş olması ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına bakılan kontrollerde, ayrıca gazlı içecek kontrolü, okullarda yapımı yasaklanan yağda kızarmış ürün kontrolleri, açıkta satılan simit, poğaça, sandviç gibi unlu mamullerin muhafazasına öğrencilerin sağlığını etkileyen tüm konularda incelemeler yapan zabıta ekipleri gereken uyarılarda bulunuldu.

Tüm kantin çalışanlarına konunun hassasiyeti ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.