Ali Fidan, görevden alındı!..

GÜNDEM 10.04.2018 - 10:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 4848+ kez okundu.
 

Ali Fidan, görevden alındı!..

"Türkiye'nin ilk sivil orgenerali Geredeli hemşehrimiz Ali Fidan görevden alındı."
Geredeli hemşehrimiz, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan bugün sabah saatlerinde görevden alındı. Düzce Valiliği görevinden Milli Savunma Bakanlığında 1. derece kadrolu müsteşarlık görevine getirilen Ali Fidan görevden alındı.. 2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığında 1. derece kadrolu müsteşarlık görevine getirilen eski Düzce Valisi Ali Fidan getirilmişti. Fidan, bu sabah görevden alındı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre, Fidan başka bir göreve atanmak üzere görevden alındı. Başbakan Yardımcılığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Milli Savunma Bakanlıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Feridun Alak'ın da başka bir göreve atanmak üzere bu görevlerinden alınması uygun görüldü. İLK SİVİL ORGENERAL 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan eski Düzce Valisi Ali Fidan, bu makamdaki ilk sivil isimdi. Milli Savunma Bakanlığı'ndaki sivil personelin TSK'daki rütbe karşılığı KHK ile düzenlenmişti. Buna göre Ali Fidan'ın rütbe karşılığı da 'orgeneral' olmuştu. Fidan, 'İlk sivil orgeneral' olarak anılmıştı. ALİ FİDAN KİMDİR? 1970 Gerede doğumlu Fidan, İÜ Kamu Yönetimi mezunu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Fidan, İller İdaresi’nde genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra 2015’te getirildiği Düzce Valiliği’nden MSB Müsteşarlığı’na atandı.
"Türkiye'nin ilk sivil orgenerali Geredeli hemşehrimiz Ali Fidan görevden alındı."

Geredeli hemşehrimiz, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan bugün sabah saatlerinde görevden alındı.

Düzce Valiliği görevinden Milli Savunma Bakanlığında 1. derece kadrolu müsteşarlık görevine getirilen Ali Fidan görevden alındı..

2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığında 1. derece kadrolu müsteşarlık görevine getirilen eski Düzce Valisi Ali Fidan getirilmişti. Fidan, bu sabah görevden alındı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre, Fidan başka bir göreve atanmak üzere görevden alındı.

Başbakan Yardımcılığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Milli Savunma Bakanlıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre; Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Feridun Alak'ın da başka bir göreve atanmak üzere bu görevlerinden alınması uygun görüldü.


İLK SİVİL ORGENERAL

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan eski Düzce Valisi Ali Fidan, bu makamdaki ilk sivil isimdi.
Milli Savunma Bakanlığı'ndaki sivil personelin TSK'daki rütbe karşılığı KHK ile düzenlenmişti. Buna göre Ali Fidan'ın rütbe karşılığı da 'orgeneral' olmuştu. Fidan, 'İlk sivil orgeneral' olarak anılmıştı.


ALİ FİDAN KİMDİR?
1970 Gerede doğumlu Fidan, İÜ Kamu Yönetimi mezunu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Fidan, İller İdaresi’nde genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra 2015’te getirildiği Düzce Valiliği’nden MSB Müsteşarlığı’na atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.