Bunlara dikkat edin!..

20.10.2016 - 09:08, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1422+ kez okundu.
 

Bunlara dikkat edin!..

Yrd.Doç.Dr. Akçakale, suni ve kalitesiz malzemelerden üretilen ayakkabıların ayak sağlığını olumsuz etkilediğini ve ayakta farklı rahatsızlıklara yol açtığını söyledi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kışlık ayakkabı alacak tüketicilere uyarılarda bulundu. Yrd.Doç.Dr. Akçakale, suni ve kalitesiz malzemelerden üretilen ayakkabıların ayak sağlığını olumsuz etkilediğini ve ayakta farklı rahatsızlıklara yol açtığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Akçakale, "Kışlık ayakkabının tabanları kalın ve dişli olmalı. Kaymaya karşı kauçuk türü malzemelerden üretilmiş olanları tercih edilmeli. Ayrıca ayakkabı alırken her iki teki de giyilmeli ve birkaç adım atarak rahatlığı, ayağı sıkıp sıkmadığı kontrol edilmeli. Satıcıların 'Ayakkabı sonradan açar, bu ayakkabıları yıllarca giyersiniz, bir problem olduğunda gelin yenisi ile değiştiririz' gibi sözlere itibar etmeyin" dedi. Kar veya yağmurda ıslanan ayakkabıların kullanımı ile ilgili de uyarılarda bulunan Yrd.Doç.Dr. Akçakale, şunları söyledi: "Islanan ayakkabılar kesinlikle sobaya yakın ya da kalorifer peteklerinin üzerine koyarak kurutulmamalı, ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak da yanlış. Bu tür işlemler ayakkabıda deformasyonlara sebep olur ve bu tamamen kullanıcı hatası. Özellikle bot ve çizme türü ayakkabılar mutlaka fermuar veya bağcıkları çözülerek ve çekecek kullanılarak giyilmeli ve ayakkabıları ayaktan çıkarırken kesinlikle topuğa basarak çıkarılmamalı. Astarı doğal deriden imal edilmiş ayakkabılar giyim esnasında terleme, su çekme veya ıslanma nedeni ile çoraplara renk verebilir. Bu tür durumlar için koyu renk çorap giyilmeli.” Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, uzun süre kullanılmayan ayakkabıların kalıpla ya da içerisine kağıt konularak saklanmasını tavsiye etti.
Yrd.Doç.Dr. Akçakale, suni ve kalitesiz malzemelerden üretilen ayakkabıların ayak sağlığını olumsuz etkilediğini ve ayakta farklı rahatsızlıklara yol açtığını söyledi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kışlık ayakkabı alacak tüketicilere uyarılarda bulundu.

Yrd.Doç.Dr. Akçakale, suni ve kalitesiz malzemelerden üretilen ayakkabıların ayak sağlığını olumsuz etkilediğini ve ayakta farklı rahatsızlıklara yol açtığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Akçakale, "Kışlık ayakkabının tabanları kalın ve dişli olmalı. Kaymaya karşı kauçuk türü malzemelerden üretilmiş olanları tercih edilmeli. Ayrıca ayakkabı alırken her iki teki de giyilmeli ve birkaç adım atarak rahatlığı, ayağı sıkıp sıkmadığı kontrol edilmeli. Satıcıların 'Ayakkabı sonradan açar, bu ayakkabıları yıllarca giyersiniz, bir problem olduğunda gelin yenisi ile değiştiririz' gibi sözlere itibar etmeyin" dedi.

Kar veya yağmurda ıslanan ayakkabıların kullanımı ile ilgili de uyarılarda bulunan Yrd.Doç.Dr. Akçakale, şunları söyledi: "Islanan ayakkabılar kesinlikle sobaya yakın ya da kalorifer peteklerinin üzerine koyarak kurutulmamalı, ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak da yanlış. Bu tür işlemler ayakkabıda deformasyonlara sebep olur ve bu tamamen kullanıcı hatası. Özellikle bot ve çizme türü ayakkabılar mutlaka fermuar veya bağcıkları çözülerek ve çekecek kullanılarak giyilmeli ve ayakkabıları ayaktan çıkarırken kesinlikle topuğa basarak çıkarılmamalı. Astarı doğal deriden imal edilmiş ayakkabılar giyim esnasında terleme, su çekme veya ıslanma nedeni ile çoraplara renk verebilir. Bu tür durumlar için koyu renk çorap giyilmeli.”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, uzun süre kullanılmayan ayakkabıların kalıpla ya da içerisine kağıt konularak saklanmasını tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.