Gerede'deki o müzeye 1963 yılına ait ayakkabı eklendi

EĞİTİM 14.04.2022 - 12:46, Güncelleme: 14.04.2022 - 12:48 9784+ kez okundu.
 

Gerede'deki o müzeye 1963 yılına ait ayakkabı eklendi

""Müzede, aralarında “dünyanın en uzun adamı” olarak Guinnes rekorlar kitabında yer alan Sultan Kösen’in 60 numara ayakkabısı ile birçok iş adamı, yazar, sporcu, sanatçı ve devlet adamının ayakkabısı sergileniyor.""
Gerede Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Yaşayan Ayakkabı Müzesi’ne Cumhuriyet kadını Ayşe Gülen Tunçer’in ayakkabıları da eklendi. Ayakkabıları Müze’ye, Berna Aydemir tarafından yazdığı mektup ile birlikte gönderildi. Gerede’ye gönderilen Cumhuriyet kadını 1927 doğumlu Ayşe Gülen Tunçer’in ayakkabıları da Müze’ye dahil edildi. 150’den fazla ünlü ismin ayakkabısının sergilendiği “Yaşayan Ayakkabı Müzesi” büyük ilgi görmeye devam ediyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu’nda 2012 yılında kurulan müze, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Müzede, aralarında “dünyanın en uzun adamı” olarak Guinnes rekorlar kitabında yer alan Sultan Kösen’in 60 numara ayakkabısı ile birçok iş adamı, yazar, sporcu, sanatçı ve devlet adamının ayakkabısı sergileniyor. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurettin Akçakale “Müzemiz için kızı Berna Aydemir tarafından yollanan dört çift ayakkabı eşinin görevi gereği Almanya’da bulunduğu 1963-1964 yıllarına aittir. Dolayısı ile o yılların modasını, sosyal yaşamını ve zevklerini hakkında bilgi verdiği için müzemizin en nadide eserleri arasında yerini almıştır. Ayakkabıların Müzeye ulaşmasında emeği geçen Berna Aydemir hanıma gösterdikleri ilgi ve ayakkabılar için çok teşekkür ederiz” dedi. Müze hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurettin Akçakale, müzede sergilemek için tanınmış sanayici, iş adamı, yazar, sporcu, devlet adamı ve sanatçılardan birer çift ayakkabı ve yazı istediklerini anlattı. Şu an müzede 150 çiftin üzerinde ayakkabı olduğunu söyleyen Akçakale, “Neşe Karaböcek, rahmetli Ahmet Kaya, rahmetli Berkant, şarkıcı Nilüfer, oyuncu ve sunucu Kenan Işık, milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, ünlü futbolcu Milan Baros, eski mili kalecimiz Rüştü Rençber gibi tanınan pek çok insanın ayakkabıları müzemizde sergileniyor” diye konuştu. Nurettin Akçakale, oluşturdukları müzede ilginç ayakkabıların da yer aldığını belirterek, boyu yaklaşık 1,5 metre olan 222 numaralı bir ayakkabının da bu müzede bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca Akçakale, ilerleyen yıllarda sergiledikleri ayakkabı sayısını bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.
""Müzede, aralarında “dünyanın en uzun adamı” olarak Guinnes rekorlar kitabında yer alan Sultan Kösen’in 60 numara ayakkabısı ile birçok iş adamı, yazar, sporcu, sanatçı ve devlet adamının ayakkabısı sergileniyor.""

Gerede Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Yaşayan Ayakkabı Müzesi’ne Cumhuriyet kadını Ayşe Gülen Tunçer’in ayakkabıları da eklendi. Ayakkabıları Müze’ye, Berna Aydemir tarafından yazdığı mektup ile birlikte gönderildi.

Gerede’ye gönderilen Cumhuriyet kadını 1927 doğumlu Ayşe Gülen Tunçer’in ayakkabıları da Müze’ye dahil edildi. 150’den fazla ünlü ismin ayakkabısının sergilendiği “Yaşayan Ayakkabı Müzesi” büyük ilgi görmeye devam ediyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu’nda 2012 yılında kurulan müze, her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Müzede, aralarında “dünyanın en uzun adamı” olarak Guinnes rekorlar kitabında yer alan Sultan Kösen’in 60 numara ayakkabısı ile birçok iş adamı, yazar, sporcu, sanatçı ve devlet adamının ayakkabısı sergileniyor.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurettin Akçakale “Müzemiz için kızı Berna Aydemir tarafından yollanan dört çift ayakkabı eşinin görevi gereği Almanya’da bulunduğu 1963-1964 yıllarına aittir. Dolayısı ile o yılların modasını, sosyal yaşamını ve zevklerini hakkında bilgi verdiği için müzemizin en nadide eserleri arasında yerini almıştır. Ayakkabıların Müzeye ulaşmasında emeği geçen Berna Aydemir hanıma gösterdikleri ilgi ve ayakkabılar için çok teşekkür ederiz” dedi.

Müze hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurettin Akçakale, müzede sergilemek için tanınmış sanayici, iş adamı, yazar, sporcu, devlet adamı ve sanatçılardan birer çift ayakkabı ve yazı istediklerini anlattı. Şu an müzede 150 çiftin üzerinde ayakkabı olduğunu söyleyen Akçakale, “Neşe Karaböcek, rahmetli Ahmet Kaya, rahmetli Berkant, şarkıcı Nilüfer, oyuncu ve sunucu Kenan Işık, milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, ünlü futbolcu Milan Baros, eski mili kalecimiz Rüştü Rençber gibi tanınan pek çok insanın ayakkabıları müzemizde sergileniyor” diye konuştu.

Nurettin Akçakale, oluşturdukları müzede ilginç ayakkabıların da yer aldığını belirterek, boyu yaklaşık 1,5 metre olan 222 numaralı bir ayakkabının da bu müzede bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca Akçakale, ilerleyen yıllarda sergiledikleri ayakkabı sayısını bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.