Gerede’ye ne kadar ayrıldı?

Bolu İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının son oturumda 2022 yılı bütçesi oylandı. Yapılan oylamada Meclis üyelerinin tamamının kabul oyuyla 2022 yılı bütçesi 115 milyon 800 bin lira olarak kabul edildi. 

2022 yılı İl Genel Meclisi bütçesinde en yüksek kalem 34 milyon 768 bin 184 lirayla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü oluştururken, Destek Hizmetleri Müdürlüğü 26 milyon 915 bin lirayla ikinci sırayı aldı. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne 16 milyon 940 bin liralık bütçe ayrılırken, Eğitim Hizmetlerinin bütçesi 15 milyon 355 bin lira olarak belirlendi.
2022 bütçesinde İlçelerin toplan bütçesi ise 555 bin lira olarak belirlendi. Bu bütçeden Gerede’ye 85 bin lira, Seben, Mudurnu, Mengen ve Göynük’e 80 bin lira, Yeniçağa ve Kıbrıscık’a 50 bin lira ayrıldı. Bütçe görüşmeleri sonrası bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, 2022 yılı bütçesinin Bolu’ya ve İlçelerine hayırlı olması diledi.



“ORTAK AMACIMIZ BOLU’YA HİZMET ETMEK”

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Üzeyir Ercivan ise, ortak amacın Bolu’ya hizmet etmek olduğunu vurgulayarak, "En güzel bütçeyi oluşturduğumuzu düşünüyorum," diye konuştu.

Ercivan, şunları aktardı; “Bütçemiz 115 milyon 800 TL olarak belirlendi. Bütçemizin oluşmasında bu güne kadar özveriyle çalışan, bulundukları ve seçildikleri ilçeler için gereğini yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ortak amacımız Bolu’ya hizmet etmek. En güzel bütçeyi oluşturduğumuzu düşünüyorum. KÖYDES’ten de inşallah iyi bir ödenek gelirle il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız ilçelerinde hizmetleri gerçekleştirmede, vatandaşlarımızın yaşam seviyelerini yükseltmede ve bekledikleri hizmetler için yardımcı olacaklar”