Bolu il genelinde pozitif sayısı kaç?

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilimizdeki haftalık vaka sayıları, alınan tedbirler ve yapılan test sayıları hakkında açıklamada bulunarak, koronavirüsten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğunu belirtti ayrıca vatandaşlara aşı yaptırmaları için çağırısında bulundu. Ümit; “Haftalık vaka sayısı ilimizde 361, 12 tane yoğun bakımda olan hastamız var. Lütfen tüm tedbirlere dikkat edelim.” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüsün Bolu'da görüldüğü günden bu güne kadarki kent bilançosunu açıkladı. Koronavirüsün Bolu'da görüldüğü günden bu kadar toplamda 436 bin test yapıldığını belirten Vali Ümit, bu testlerden 60 binin pozitif çıktığını açıkladı. Ümit, koronadan kurtulmanın en güzel yolunun aşı yaptırmak olduğunu belirterek vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit,Bolu'da koronavirüsün görüldüğü günden bu güne kadarki yapılan test sayısını ve vaka sayılarını açıkladı. Bolu'nun koronavürüs bilançosunu açıklayan Vali Ümit, şu anda Bolu'da 12 hastanın yoğun bakımda bulunduğunu, 10'unun ise entübe olduğunu belirtti.

Bolu'da koronavirüs ile mücadele süresi boyunca 60 bin 633 tane pozitif vakanın çıktığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “İlimizde vakaların zaman zaman düştüğü zaman zamansa coştuğunu gördük. Koronavirüs ile mücadele süresi içerisinde Bolu genelinde bu güne kadar 436 Bin test yapıldı. 436 bin test 241 bin kişiye uygulanmış. Yani bir kişiye birden fazla test uygulandığını düşünürsek 436 bin kez test yapmışız. Bunların içerisinden 60 bin 633 tane pozitif vaka çıktı. Bunlarında 58 bin 135 tanesi iyileşmiş diğerinin karantina süresi ve benzeri sağlık tedbirleri devam ediyor. Şu anda maalesef 12 tane yoğun bakım hastamız var. Bunlardan 10 tanesi entübe vaziyette, 2 tanesi yoğun bakımda diğerleri de servislerde” dedi.

Koronavirüsten korunmanın en güzel ve en etkili yolu aşı yaptırmak olduğuna da işaret eden Vali Ahmet Ümit; “Aşı yaptırmayan arkadaşlarımız mutlaka aşılarını yaptırsınlar. Artık yerli aşımız da var. Koronavirüs sebebiyle hastanelerde yatan ve hayatlarını kaybeden insanlarımızın büyük çoğunluğunun ya yetersiz aşılı ya da aşısız olduğunu görüyoruz. Bunun istatistikleri yapılıyor. Sonuç itibari ile koronavirüs ya da omicron varyantı tamamen kontrolümüz altında ama şöyle bir gerçek var her geçen gün artıyor. Bu yüzden tüm tedbirlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı ilimizde dün itibari ile 361. Bu sayılar 400’lere yükselmişti, 100’lere düştü ama şimdi tekrar 300’lere yükseldi. Bu sayı artmasın diye lütfen tüm tedbirlere dikkat edelim. Maalesef bu hastalık sebebiyle vatandaşlarımızı kaybettik. Bundan sonra bunun yaşanmaması için tedbirlere aynı şekilde uymaya devam edelim uymayanları da uyaralım. Bu çerçevede sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere görevli arkadaşlarımız görevlerine devam ediyorlar” dedi.