Türkiye'nin ilk sivil orgenerali Geredeli!..

GÜNDEM 03.09.2016 - 16:44, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1827+ kez okundu.
 

Türkiye'nin ilk sivil orgenerali Geredeli!..

Son yayımlanan kanun hükmünde kararname ile Milli Savunma Bakanlığı'nın ilk sivil müsteşarı olan sevilen Geredeli hemşehrimiz eski Düzce Valisi Ali Fidan'a "orgeneral" rütbe karşılığı verildi.
Düzce Valiliği görevinden Milli Savunma Bakanlığında 1. derece kadrolu müsteşarlık görevine getirilen Geredeli hemşehrimiz Ali Fidan Türkiye'nin ilk sivil orgenerali oldu. KHK’da yer alan düzenlemeyle, Milli Savunma Bakanlığı teşkilatındaki sivil kadroların TSK’daki rütbe karşılıkları belirlendi. Son yayımlanan kanun hükmünde kararname ile Milli Savunma Bakanlığı'nın ilk sivil müsteşarı olan Geredeli hemşehrimiz eski Düzce Valisi Ali Fidan'a "orgeneral" rütbe karşılığı verildi. Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan düzenlemeyle, Milli Savunma Bakanlığı teşkilatındaki sivil kadroların TSK’daki rütbe karşılıkları belirlendi. Rütbe karşılıkları müsteşar için orgeneral, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü için korgeneral, müsteşar yardımcıları, teftiş kurulu başkanı ve genel müdürler için tümgeneral, genel müdür yardımcıları ve müstakil daire başkanları için tuğgeneral, daire başkanları için albay olarak belirlendi. KHK’ya göre, askeri protokol münasebetlerinin düzenlenmesinde rütbe karşılığı esas olacak. Sivil yöneticiler, rütbe karşılıkları doğrultusunda lojman ve sosyal tesislerden de yararlanacak. Geçen hafta yapılan atama ile MSB’nin ilk sivil müsteşarı olan eski Düzce Valisi Ali Fidan’a “orgeneral” rütbe karşılığı verildi. ALİ FİDAN KİMDİR 1970 Bolu Gerede doğumlu Fidan, İÜ Kamu Yönetimi mezunu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Fidan, İller İdaresi’nde genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra 2015’te getirildiği Düzce Valiliği’nden MSB Müsteşarlığı’na atandı.
Son yayımlanan kanun hükmünde kararname ile Milli Savunma Bakanlığı'nın ilk sivil müsteşarı olan sevilen Geredeli hemşehrimiz eski Düzce Valisi Ali Fidan'a "orgeneral" rütbe karşılığı verildi.

Düzce Valiliği görevinden Milli Savunma Bakanlığında 1. derece kadrolu müsteşarlık görevine getirilen Geredeli hemşehrimiz Ali Fidan Türkiye'nin ilk sivil orgenerali oldu.

KHK’da yer alan düzenlemeyle, Milli Savunma Bakanlığı teşkilatındaki sivil kadroların TSK’daki rütbe karşılıkları belirlendi.

Son yayımlanan kanun hükmünde kararname ile Milli Savunma Bakanlığı'nın ilk sivil müsteşarı olan Geredeli hemşehrimiz eski Düzce Valisi Ali Fidan'a "orgeneral" rütbe karşılığı verildi.

Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan düzenlemeyle, Milli Savunma Bakanlığı teşkilatındaki sivil kadroların TSK’daki rütbe karşılıkları belirlendi.

Rütbe karşılıkları müsteşar için orgeneral, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü için korgeneral, müsteşar yardımcıları, teftiş kurulu başkanı ve genel müdürler için tümgeneral, genel müdür yardımcıları ve müstakil daire başkanları için tuğgeneral, daire başkanları için albay olarak belirlendi.

KHK’ya göre, askeri protokol münasebetlerinin düzenlenmesinde rütbe karşılığı esas olacak. Sivil yöneticiler, rütbe karşılıkları doğrultusunda lojman ve sosyal tesislerden de yararlanacak. Geçen hafta yapılan atama ile MSB’nin ilk sivil müsteşarı olan eski Düzce Valisi Ali Fidan’a “orgeneral” rütbe karşılığı verildi.


ALİ FİDAN KİMDİR

1970 Bolu Gerede doğumlu Fidan, İÜ Kamu Yönetimi mezunu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Fidan, İller İdaresi’nde genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra 2015’te getirildiği Düzce Valiliği’nden MSB Müsteşarlığı’na atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.