Sahte çek yaktı!..

ASAYİŞ 06.10.2017 - 16:11, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1653+ kez okundu.
 

Sahte çek yaktı!..

"Geredeli deri tüccarından 40 bin TL’lik deri alan Ahmet B, şikayet üzerine; “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçundan tutuklandı."
Gerede'de sahte çekle 40 bin liralık deri alan ve hakkındaki suçlama karşısında tutuklanan zanlıya Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 14 ay hapis ve 13 bin 200 TL para cezası verildi. Kasım Şahin'in haberine göre; sahte çekle Geredeli deri tüccarı Orhan K’dan 40 bin TL’lik deri alan Ahmet B, şikayet üzerine; “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçundan tutuklandı. Son duruşmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen ve işlediği suçtan dolayı da 5 aydır tutuklu bulunan Ahmet B son savunmasında; “Orhan K’dan çek karşılığı deri aldım. Hatta iki kez kendisiyle alışverişimiz olmuştur. Sahte çek vermedim. Verdiğim çekleri bankaya götürüp sakıncası olmadığı öğrendi ve çekleri kabul etti. Ben yine iyi niyetli olduğumdan, çeklerimi almayı kabul ettim. Anlaşma yaptık, aldığım mala karşılık Bin 600 TL para verdim. Geriye kalan derileri de almadım. Şahıs mal verdiğini söyleyerek yalan beyanda bulunuyor” dedi. Mahkeme heyeti, sanığı suçlu bularak 3 yıl 14 hapis cezası ile cezalandırılmasına ve 13 bin 200 TL’de para cezasına çarptırılmasına karar verdi.
"Geredeli deri tüccarından 40 bin TL’lik deri alan Ahmet B, şikayet üzerine; “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçundan tutuklandı."

Gerede'de sahte çekle 40 bin liralık deri alan ve hakkındaki suçlama karşısında tutuklanan zanlıya Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 14 ay hapis ve 13 bin 200 TL para cezası verildi.

Kasım Şahin'in haberine göre; sahte çekle Geredeli deri tüccarı Orhan K’dan 40 bin TL’lik deri alan Ahmet B, şikayet üzerine; “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçundan tutuklandı.

Son duruşmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen ve işlediği suçtan dolayı da 5 aydır tutuklu bulunan Ahmet B son savunmasında; “Orhan K’dan çek karşılığı deri aldım. Hatta iki kez kendisiyle alışverişimiz olmuştur. Sahte çek vermedim. Verdiğim çekleri bankaya götürüp sakıncası olmadığı öğrendi ve çekleri kabul etti. Ben yine iyi niyetli olduğumdan, çeklerimi almayı kabul ettim. Anlaşma yaptık, aldığım mala karşılık Bin 600 TL para verdim. Geriye kalan derileri de almadım. Şahıs mal verdiğini söyleyerek yalan beyanda bulunuyor” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı suçlu bularak 3 yıl 14 hapis cezası ile cezalandırılmasına ve 13 bin 200 TL’de para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.