Müjde; Bu ay akacak, zam yok!..

YAŞAM 13.12.2018 - 15:06, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2445+ kez okundu.
 

Müjde; Bu ay akacak, zam yok!..

"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Aralık ayı Meclis toplantısında suya zam yapmadık, 2017 yılında da yapmamıştık, önümüzdeki yıllarda da suya zam yapmayacağız” dedi."
Yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olan Keçeli İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar tamamlandı. Gelinen süreçte Keçeli Suyu Projesi’nin yüzde 99’u tamamlanırken, Başkan Allar suyun bu ay sonu musluklardan akacağı müjdesini verdi. Allar; “Aralık ayı Meclis toplantısında suya zam yapmadık, 2017 yılında da yapmamıştık, önümüzdeki yıllarda da suya zam yapmayacağız” dedi. Tamamlanan Keçeli İçme Suyu’nun son çalışmalarını yerinde inceleyen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede'nin gerek Yeniçağa’dan gerekse Yünlü Yaylaları’ndan gelen su ile ihtiyacının karşılandığını belirterek şöyle dedi: "İlçemiz içme suyu eksikliği şu anda yok. En büyük problem bu sular ilçemize getirilirken arazi yapısı sebebiyle pompalama sistemi nedeniyle aylık yaklaşık 150 bin TL elektrik maliyeti Belediyemize büyük külfet getiriyor." Belediyenin yıllık gelirinin 22 milyon TL dolaylarında olduğunu belirten Mustafa Allar, bütçenin 3’te 1’lik kısmı kadar bir bedelle Keçeli Suyu’nu Gerede’ye getirdiklerini ifade etti. Allar, Keçeli Suyu kendi cazibesiyle ilçeye geleceği için yıllık 700 bin TL civarında bir paranın belediye kasasında kalacağını, bu önemli kaynakla büyük projelere imza atmaya devam edeceklerini vurguladı. Keçeli Suyu Projesi’nde çalışmalarının tamamlandığı bilgisini veren Allar, “Keçeli Suyu Projesi’nin yüzde 99’u tamamlandı. Son kontrollerimizi hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Keçeli suyunu Gerede’ye 28 km.lik bir hatla getirdik. Bu ay sonu Keçeli Suyu’nu ilçemizin musluklarından akıtacağız” dedi. Keçeli Suyu’nun yapılan analizlerde PH ve kalite noktasında Türkiye’nin en kaliteli suyu olduğunun ortaya çıktığını ve bu suyun şişelenebilir su olduğunu dile getiren Allar, “Keçeli Projesi bu ay tamamlanacak ve su kendi cazibesiyle ilçedeki depolara gönderilecek” dedi. Keçeli Projesi’nde 30 yıllık bir mücadelenin söz konusu olduğunu belirten Başkan Allar; "Çevre köy ve ilçelerle sınırdaş olan bir mevkideydi. Bugün bu büyük sorunu çözerek boşa akan suyu değerlendiriyoruz. Keçeli’den şu anda yapılan ölçümlerde saniyede 20 ile 30 litre arasında su geliyor. Gerede’nin ihtiyacı olan su saniyede 50 litre civarında. Keçeli Suyu ile Yünlü Yaylası’ndan gelen suyun ilçeye yeteceğini düşünüyoruz. Ancak herhangi bir arıza ya da olumsuzluk durumlarında Yeniçağa’dan su teminine devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Aralık ayı Meclis toplantısında suya zam yapmadık, 2017 yılında da yapmamıştık, önümüzdeki yıllarda da suya zam yapmayacağız” dedi."

Yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olan Keçeli İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar tamamlandı. Gelinen süreçte Keçeli Suyu Projesi’nin yüzde 99’u tamamlanırken, Başkan Allar suyun bu ay sonu musluklardan akacağı müjdesini verdi. Allar; “Aralık ayı Meclis toplantısında suya zam yapmadık, 2017 yılında da yapmamıştık, önümüzdeki yıllarda da suya zam yapmayacağız” dedi.

Tamamlanan Keçeli İçme Suyu’nun son çalışmalarını yerinde inceleyen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede'nin gerek Yeniçağa’dan gerekse Yünlü Yaylaları’ndan gelen su ile ihtiyacının karşılandığını belirterek şöyle dedi: "İlçemiz içme suyu eksikliği şu anda yok. En büyük problem bu sular ilçemize getirilirken arazi yapısı sebebiyle pompalama sistemi nedeniyle aylık yaklaşık 150 bin TL elektrik maliyeti Belediyemize büyük külfet getiriyor."

Belediyenin yıllık gelirinin 22 milyon TL dolaylarında olduğunu belirten Mustafa Allar, bütçenin 3’te 1’lik kısmı kadar bir bedelle Keçeli Suyu’nu Gerede’ye getirdiklerini ifade etti. Allar, Keçeli Suyu kendi cazibesiyle ilçeye geleceği için yıllık 700 bin TL civarında bir paranın belediye kasasında kalacağını, bu önemli kaynakla büyük projelere imza atmaya devam edeceklerini vurguladı.

Keçeli Suyu Projesi’nde çalışmalarının tamamlandığı bilgisini veren Allar, “Keçeli Suyu Projesi’nin yüzde 99’u tamamlandı. Son kontrollerimizi hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Keçeli suyunu Gerede’ye 28 km.lik bir hatla getirdik. Bu ay sonu Keçeli Suyu’nu ilçemizin musluklarından akıtacağız” dedi.

Keçeli Suyu’nun yapılan analizlerde PH ve kalite noktasında Türkiye’nin en kaliteli suyu olduğunun ortaya çıktığını ve bu suyun şişelenebilir su olduğunu dile getiren Allar, “Keçeli Projesi bu ay tamamlanacak ve su kendi cazibesiyle ilçedeki depolara gönderilecek” dedi.

Keçeli Projesi’nde 30 yıllık bir mücadelenin söz konusu olduğunu belirten Başkan Allar; "Çevre köy ve ilçelerle sınırdaş olan bir mevkideydi. Bugün bu büyük sorunu çözerek boşa akan suyu değerlendiriyoruz. Keçeli’den şu anda yapılan ölçümlerde saniyede 20 ile 30 litre arasında su geliyor. Gerede’nin ihtiyacı olan su saniyede 50 litre civarında. Keçeli Suyu ile Yünlü Yaylası’ndan gelen suyun ilçeye yeteceğini düşünüyoruz. Ancak herhangi bir arıza ya da olumsuzluk durumlarında Yeniçağa’dan su teminine devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.