Kuruyan dallardaki elmaların sırrı belli oldu!

YAŞAM 25.02.2021 - 11:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1847+ kez okundu.
 

Kuruyan dallardaki elmaların sırrı belli oldu!

"Mütebessim halleri ve samimi tavırları yanında sıcak duruşu ile de çevresinde ilgi odağı olan eğitimci hemşehrimiz Yakup Karadavut, soğuk kış günlerinde aç kalan kuşlar için uyguladığı anlamlı proje ile kamuoyunun da takdirini topladı."
Çetin kış günlerinde bütün canlıların içini ısıtacak sevgi dolu bir el olmayı başaran Yakup hoca, soğuk ve karlı geçen günlerde kuşların aç kalmaması için oluşturduğu projede ağaç dallarına astıkları elmalar ile kuşların adeta imdadına yetişti. Geredeli sevilen eğitimcilerden Yakup Karadavut, yine farklı bir sosyal projeye imza atarak, farkını bir kez daha ortaya koydu. İlçemizde görev yaptığı yıllarda hayata ve eğitime dair sunduğu sosyal farkındalık çalışmaları ile çevresinde sevilen ve bir o kadar da değerli projeleri ile isminden sıkça bahsettiren Yakup Karadavut, Bolu merkezde de farkındalık dolu hassasiyetlerini gözler önüne serdi. Mütebessim halleri ve samimi tavırları yanında sıcak duruşu ile de çevresinde ilgi odağı halini alan hemşehrimiz Karadavut, soğuk kış günlerinde aç kalan kuşlar için uyguladığı anlamlı proje ile kamuoyunun da takdirini topladı. Bolu İzzet Baysal Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yakup Karadavut, öğrencileriyle birlikte bir güzelliğe daha imza atarak, doğaya ve insanlığa katma değer üretecek projelerine de yenilerini ekledi. Soğuk kış günlerinde aç kalan kuşlara, öğrencileri ile beraber rengarenk elmalar hazırlayan Karadavut, çevredeki uygun ağaçlara astığı bu elmalar ile aç kalan kuşlara besin kaynağı oluşturdular. “Bir elma, bin sevinç” adını verdikleri projeleri soğuk kış günlerinde görenlerini de içini ısıtan ve alkışları hakeden Yakup Karadavut; “Çocuklarımızın yüreklerindeki şefkati, sevgi ve merhameti dersler çevrimiçi de olsa canlı tuttu, yardıma muhtaç olanlara yardımda bulunmak gerektiğini htirdi. Öğrencilerine yaşadığımız dünyanın sadece kendilerine ait olmadığını ve doğanın varlığının, insanın da varlığımız olduğunun farkında olmalarını sağladı. Böylece ihtiyacı olan hangi canlı olursa olsun sırtımızı dönmememiz ve imkanlar ölçüsünde elimizden gelen desteği sağlamak gerektiğini öğretti,” dedi. Hz. Ömer’in (Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler) çağrısına kulak verdiklerini dile getiren Karadavut, konuşmasında; “Kar yağışı ve soğuk havadan dolayı yiyecek bulamayan kuşlar için dallara elma asan öğrencilerimiz zor günlerde merhametin tüm canlılar için olması gerektiği bilincine vardılar,” sözlerine yer verdi.
"Mütebessim halleri ve samimi tavırları yanında sıcak duruşu ile de çevresinde ilgi odağı olan eğitimci hemşehrimiz Yakup Karadavut, soğuk kış günlerinde aç kalan kuşlar için uyguladığı anlamlı proje ile kamuoyunun da takdirini topladı."

Çetin kış günlerinde bütün canlıların içini ısıtacak sevgi dolu bir el olmayı başaran Yakup hoca, soğuk ve karlı geçen günlerde kuşların aç kalmaması için oluşturduğu projede ağaç dallarına astıkları elmalar ile kuşların adeta imdadına yetişti.

Geredeli sevilen eğitimcilerden Yakup Karadavut, yine farklı bir sosyal projeye imza atarak, farkını bir kez daha ortaya koydu. İlçemizde görev yaptığı yıllarda hayata ve eğitime dair sunduğu sosyal farkındalık çalışmaları ile çevresinde sevilen ve bir o kadar da değerli projeleri ile isminden sıkça bahsettiren Yakup Karadavut, Bolu merkezde de farkındalık dolu hassasiyetlerini gözler önüne serdi.

Mütebessim halleri ve samimi tavırları yanında sıcak duruşu ile de çevresinde ilgi odağı halini alan hemşehrimiz Karadavut, soğuk kış günlerinde aç kalan kuşlar için uyguladığı anlamlı proje ile kamuoyunun da takdirini topladı.

Bolu İzzet Baysal Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yakup Karadavut, öğrencileriyle birlikte bir güzelliğe daha imza atarak, doğaya ve insanlığa katma değer üretecek projelerine de yenilerini ekledi.

Soğuk kış günlerinde aç kalan kuşlara, öğrencileri ile beraber rengarenk elmalar hazırlayan Karadavut, çevredeki uygun ağaçlara astığı bu elmalar ile aç kalan kuşlara besin kaynağı oluşturdular.

“Bir elma, bin sevinç” adını verdikleri projeleri soğuk kış günlerinde görenlerini de içini ısıtan ve alkışları hakeden Yakup Karadavut; “Çocuklarımızın yüreklerindeki şefkati, sevgi ve merhameti dersler çevrimiçi de olsa canlı tuttu, yardıma muhtaç olanlara yardımda bulunmak gerektiğini htirdi. Öğrencilerine yaşadığımız dünyanın sadece kendilerine ait olmadığını ve doğanın varlığının, insanın da varlığımız olduğunun farkında olmalarını sağladı. Böylece ihtiyacı olan hangi canlı olursa olsun sırtımızı dönmememiz ve imkanlar ölçüsünde elimizden gelen desteği sağlamak gerektiğini öğretti,” dedi.

Hz. Ömer’in (Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler) çağrısına kulak verdiklerini dile getiren Karadavut, konuşmasında; “Kar yağışı ve soğuk havadan dolayı yiyecek bulamayan kuşlar için dallara elma asan öğrencilerimiz zor günlerde merhametin tüm canlılar için olması gerektiği bilincine vardılar,” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.