İhraç edilenler geri dönüş kapısında!

GÜNDEM 22.09.2016 - 11:16, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2629+ kez okundu.
 

İhraç edilenler geri dönüş kapısında!

Bolu genelinde çeşitli resmi kurumlarda çalışırken FETÖ Operasyonlarında görevinden alınan ve meslekten ihraç edilen pek çok kişi OHAL'e müracaatta bulundu.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bolu’da çeşitli resmi kurumlarda çalışan birçok personel görevlerinden alınıp ihraç edilmişti. Yeni çıkması beklenen ve henüz yürürlüğe girmeyen bu yasayı duyan pek çok memurun yeniden işe dönebilmek için müracaatta bulunduğu tespit edildi. Valilik binasında oluşturulan itiraz masasına üç gün içerisinde verilen itiraz dilekçesi sayısı 100'ü buldu. Kamu kurumlarında hakkında çeşitli işlemler yapılan kişi sayısı ise dün itibarıyla 645 olarak açıklandı. Bugüne kadar ilimizde görevlerinden uzaklaştırılan ve meslekten ihraç edilenlerden bazıları, Bolu Valilik binasındaki OHAL Bürosu’na müracaat ederek, dilekçe verip görevlerinin iadelerini istedikleri öğrenildi. Kamu kurumlarında çalışan ve hakkında işlem yapılan kişi sayısını hakkındaki işleme itiraz edenlere oranlandığında hakkında işlem yapılan her 6,5 kişiden birisi itirazda bulunduğu ortaya çıktı. İtiraz masasının açılmasının üzerinden henüz 72 saat geçmesine rağmen 100 kadar kamu çalışanı hakkında yapılan işleme itiraz etti. İtiraz dilekçelerini kabul eden valilik konuyu Ohal Bürosunda değerlendirip karara bağladıktan sonra onay için Başbakanlığa sunacak. İtiraz dilekçeleri hakkında nihai kararı başbakanlık verecek. Dilekçe verenlerin hangi kurumda görev yaptıysa o kurumun bakanlığının da görüşü alınacak. Göreve iadelerini isteyen kişilerin ayrıca verdikleri dilekçenin yanı sıra delil ve belge sunmak zorunluluğu olacak.
Bolu genelinde çeşitli resmi kurumlarda çalışırken FETÖ Operasyonlarında görevinden alınan ve meslekten ihraç edilen pek çok kişi OHAL'e müracaatta bulundu.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bolu’da çeşitli resmi kurumlarda çalışan birçok personel görevlerinden alınıp ihraç edilmişti. Yeni çıkması beklenen ve henüz yürürlüğe girmeyen bu yasayı duyan pek çok memurun yeniden işe dönebilmek için müracaatta bulunduğu tespit edildi.

Valilik binasında oluşturulan itiraz masasına üç gün içerisinde verilen itiraz dilekçesi sayısı 100'ü buldu. Kamu kurumlarında hakkında çeşitli işlemler yapılan kişi sayısı ise dün itibarıyla 645 olarak açıklandı.

Bugüne kadar ilimizde görevlerinden uzaklaştırılan ve meslekten ihraç edilenlerden bazıları, Bolu Valilik binasındaki OHAL Bürosu’na müracaat ederek, dilekçe verip görevlerinin iadelerini istedikleri öğrenildi.

Kamu kurumlarında çalışan ve hakkında işlem yapılan kişi sayısını hakkındaki işleme itiraz edenlere oranlandığında hakkında işlem yapılan her 6,5 kişiden birisi itirazda bulunduğu ortaya çıktı. İtiraz masasının açılmasının üzerinden henüz 72 saat geçmesine rağmen 100 kadar kamu çalışanı hakkında yapılan işleme itiraz etti.

İtiraz dilekçelerini kabul eden valilik konuyu Ohal Bürosunda değerlendirip karara bağladıktan sonra onay için Başbakanlığa sunacak. İtiraz dilekçeleri hakkında nihai kararı başbakanlık verecek.

Dilekçe verenlerin hangi kurumda görev yaptıysa o kurumun bakanlığının da görüşü alınacak. Göreve iadelerini isteyen kişilerin ayrıca verdikleri dilekçenin yanı sıra delil ve belge sunmak zorunluluğu olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.