'Her gün haberlerde bir başka yüzünü gördüğümüz..'

SİYASET 19.03.2019 - 10:19, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1955+ kez okundu.
 

'Her gün haberlerde bir başka yüzünü gördüğümüz..'

"Öğrencilerin eğlendiği ve eğlenirken öğrendiği tiyatro gösterisinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri için Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek’e ve tiyatro ekibine teşekkür etti."
Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçemizde anaokulu ve ilkokullar düzeyinde farkındalık oluşturmak, ağaç ve orman sevgisi kazandırmak için Orman İşletme Müdürlüğünün öncülüğünde Orman ve Ağaç Sevgisini konu alan Hacivat-Karagöz Tiyatro Gösterisi düzenledi. Melih Gökçek Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro gösterisine İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, Gerede Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek, öğretmen ve öğrenciler ile velileri katılım sağladı. Öğrencilerin eğlendiği ve eğlenirken öğrendiği tiyatro gösterisinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, öğrencilere yönelik böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri için Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek’e ve tiyatro ekibine teşekkür etti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada  “İnsanlık doğaya karşı büyük bir sadakat sınavının eşiğindedir. Yüzyıllardır dost diye sarıldığı toprak, minnetle başını çevirdiği gök, üzerine türküler yaktığı, şiirler yazdığı deniz kirlenmektedir. Dünyamız ve buna bağlı olarak ülkemiz, son yüzyılda, çok büyük bir tehlikenin tehdidi altındadır. Her gün haberlerde bir başka yüzünü gördüğümüz küresel ısınma, evrensel bir yıkım olarak kapımızda durmaktadır. Binlerce yıldır doğanın dostu olan insan, çağımızda onarılması çok güç bozulmalara neden oluyor. Kentleşmenin olumsuz etkileri, sera gazı salınmasının neden olduğu küresel ısınma, orman özelliği taşıyan bölgelerin giderek azalması, erozyon, tarım arazilerinde meydana gelen tahribat, nehir yataklarındaki kirlenme ve su kaynaklarındaki kuruma. Ancak bizlere düşen yılgınlığa ve umutsuzluğa kapılmadan büyük görevlerin, önemli ödevlerin farkına varmamız ve çalışmalarımıza hız vermektir. Bütün bunlardan dolayı 21 Mart, Dünya Orman Günü olarak seçilmiştir. Bu günde ormanların insan ve tabiat için önemi üzerinde durularak evrensel duyarlığın artırılması amaçlanır. Ülkemizde ise Cumhuriyet Dönemi´nde ormanların korunması ve ormanlık alanların genişletilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı kuruldu. Çalışma alanı milli ve evrensel mirasımız ormanlardır. Ayrıca ülkemizde her yıl Mart ayı içinde bir hafta Orman Haftası olarak kutlanır. Ağaç Bayramı da bu hafta içindeki bir gündür” ifadelerine yer verildi.
"Öğrencilerin eğlendiği ve eğlenirken öğrendiği tiyatro gösterisinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri için Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek’e ve tiyatro ekibine teşekkür etti."

Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçemizde anaokulu ve ilkokullar düzeyinde farkındalık oluşturmak, ağaç ve orman sevgisi kazandırmak için Orman İşletme Müdürlüğünün öncülüğünde Orman ve Ağaç Sevgisini konu alan Hacivat-Karagöz Tiyatro Gösterisi düzenledi.

Melih Gökçek Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro gösterisine İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, Gerede Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek, öğretmen ve öğrenciler ile velileri katılım sağladı.

Öğrencilerin eğlendiği ve eğlenirken öğrendiği tiyatro gösterisinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, öğrencilere yönelik böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri için Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek’e ve tiyatro ekibine teşekkür etti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada  “İnsanlık doğaya karşı büyük bir sadakat sınavının eşiğindedir. Yüzyıllardır dost diye sarıldığı toprak, minnetle başını çevirdiği gök, üzerine türküler yaktığı, şiirler yazdığı deniz kirlenmektedir. Dünyamız ve buna bağlı olarak ülkemiz, son yüzyılda, çok büyük bir tehlikenin tehdidi altındadır. Her gün haberlerde bir başka yüzünü gördüğümüz küresel ısınma, evrensel bir yıkım olarak kapımızda durmaktadır. Binlerce yıldır doğanın dostu olan insan, çağımızda onarılması çok güç bozulmalara neden oluyor. Kentleşmenin olumsuz etkileri, sera gazı salınmasının neden olduğu küresel ısınma, orman özelliği taşıyan bölgelerin giderek azalması, erozyon, tarım arazilerinde meydana gelen tahribat, nehir yataklarındaki kirlenme ve su kaynaklarındaki kuruma. Ancak bizlere düşen yılgınlığa ve umutsuzluğa kapılmadan büyük görevlerin, önemli ödevlerin farkına varmamız ve çalışmalarımıza hız vermektir.

Bütün bunlardan dolayı 21 Mart, Dünya Orman Günü olarak seçilmiştir. Bu günde ormanların insan ve tabiat için önemi üzerinde durularak evrensel duyarlığın artırılması amaçlanır. Ülkemizde ise Cumhuriyet Dönemi´nde ormanların korunması ve ormanlık alanların genişletilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı kuruldu. Çalışma alanı milli ve evrensel mirasımız ormanlardır. Ayrıca ülkemizde her yıl Mart ayı içinde bir hafta Orman Haftası olarak kutlanır. Ağaç Bayramı da bu hafta içindeki bir gündür” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.