Bakan Varank: 'Gerkonsan'ı tekrar sanayimize kazandıracağız'

EKONOMİ 02.07.2021 - 14:34, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3271+ kez okundu.
 

Bakan Varank: 'Gerkonsan'ı tekrar sanayimize kazandıracağız'

"Gerede OSB’de Halavet Gıda Jelatin Fabrikasının açılış töreninde konuşan Varank, son dönemde sanayiden tarıma hatta turizme kadar birçok sektörde açılışlar gerçekleştirdiklerini söyledi."
Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde helal jelâtin fabrikası Helavet bu gün yapılan açılış töreni ile faaliyetine başladı. Yerli üretim için önemli bir adım olarak görülen ve ülke ekonomisini gıda jelâtininde dışa bağımlılığı azaltacak üretim tesisinin açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilçemize gelerek  Gerede OSB’de Halavet Gıda Jelatin Fabrikasının açılış törenine katıldı. Gıda jelatini üretimi yapan Havalet Gıda Jelatin, Tuzla’dan sonra ikinci fabrikasını Gerede’de açtı. Bugün yapılan açılışa Bakan Mustafa Varank’ın yanı sıra Vali Ahmet Ümit, Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkanları ve iş dünyasından bir çok isim katıldı. Fabrikanın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gerede’de önemli bir sanayi birikimi olduğuna da işaret ederek; “Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nin 2003’te altyapısı, 2016’da da eksik kalan imalatları Bakanlığımız desteğiyle tamamlandı. Proje için bugüne kadar yaklaşık 27 milyon liralık kredi kullandık. Bu bölgede yer alan 38 sanayi parselinin tamamı sanayicilerimize tahsis edilmiş durumda. Üretime geçen 20 parselde 1000 kişilik istihdam sağlandı, diğer parsellerde de inşaatlar devam ediyor. Gerede Deri OSB’nin Arıtma Tesisinin ihalesini geçtiğimiz yıl gerçekleştirmiştik, şu anda yapımı sürüyor. Gerede bu manada önemli bir potansiyele sahip. Burada savunma sanayimizin önemli firmalarından biri ASSA’nın da önemli bir yatırımı olacak,” ifadelerini kullandı. Bakan Varank, ilçemizi yakınen takip ettiğine işaret ederek; "Gelip geçerken Gerede’ye uğradığımız için bu konuşmaları milletvekilimizle ve belediye başkanımızla sık sık yapıyoruz. Gerede bu manada çok önemli bir potansiyele sahip. Burada savunma sanayimizin önemli firmalarından ASSAN’ın da önemli bir yatırımı olacak. GERKORSAN’ı da yeniden üretime kazandıracağız. Orada da yatırım çalışmaları devam ediyor. Projeye ait depolama tesisi yapım işi de bu yıl içinde tamamlanacak. Gerede bizden ne talep ettiyse yerine getirdik, bundan sonra da Gerede’nin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Bugün düzenlenen programa, Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Halavet Gıda İcra Kurulu Başkanı Yusuf Aydemir, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve diğer ilgililer katıldı.
"Gerede OSB’de Halavet Gıda Jelatin Fabrikasının açılış töreninde konuşan Varank, son dönemde sanayiden tarıma hatta turizme kadar birçok sektörde açılışlar gerçekleştirdiklerini söyledi."

Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde helal jelâtin fabrikası Helavet bu gün yapılan açılış töreni ile faaliyetine başladı. Yerli üretim için önemli bir adım olarak görülen ve ülke ekonomisini gıda jelâtininde dışa bağımlılığı azaltacak üretim tesisinin açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilçemize gelerek  Gerede OSB’de Halavet Gıda Jelatin Fabrikasının açılış törenine katıldı. Gıda jelatini üretimi yapan Havalet Gıda Jelatin, Tuzla’dan sonra ikinci fabrikasını Gerede’de açtı.

Bugün yapılan açılışa Bakan Mustafa Varank’ın yanı sıra Vali Ahmet Ümit, Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkanları ve iş dünyasından bir çok isim katıldı.

Fabrikanın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gerede’de önemli bir sanayi birikimi olduğuna da işaret ederek; “Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nin 2003’te altyapısı, 2016’da da eksik kalan imalatları Bakanlığımız desteğiyle tamamlandı. Proje için bugüne kadar yaklaşık 27 milyon liralık kredi kullandık. Bu bölgede yer alan 38 sanayi parselinin tamamı sanayicilerimize tahsis edilmiş durumda. Üretime geçen 20 parselde 1000 kişilik istihdam sağlandı, diğer parsellerde de inşaatlar devam ediyor. Gerede Deri OSB’nin Arıtma Tesisinin ihalesini geçtiğimiz yıl gerçekleştirmiştik, şu anda yapımı sürüyor. Gerede bu manada önemli bir potansiyele sahip. Burada savunma sanayimizin önemli firmalarından biri ASSA’nın da önemli bir yatırımı olacak,” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, ilçemizi yakınen takip ettiğine işaret ederek; "Gelip geçerken Gerede’ye uğradığımız için bu konuşmaları milletvekilimizle ve belediye başkanımızla sık sık yapıyoruz. Gerede bu manada çok önemli bir potansiyele sahip. Burada savunma sanayimizin önemli firmalarından ASSAN’ın da önemli bir yatırımı olacak. GERKORSAN’ı da yeniden üretime kazandıracağız. Orada da yatırım çalışmaları devam ediyor. Projeye ait depolama tesisi yapım işi de bu yıl içinde tamamlanacak. Gerede bizden ne talep ettiyse yerine getirdik, bundan sonra da Gerede’nin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bugün düzenlenen programa, Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Halavet Gıda İcra Kurulu Başkanı Yusuf Aydemir, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve diğer ilgililer katıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.