Ankara birincisi Gerede'den!..

EĞİTİM 06.03.2019 - 11:01, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2722+ kez okundu.
 

Ankara birincisi Gerede'den!..

"Gerede’de bir ilke imza atan İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kezban Er, TÜBİTAK -BİDEP 50. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Ankara Bölge birincisi oldu."
İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kezban Er, lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Ankara Bölge birincisi oldu. Gerede’de bir ilke imza atan İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kezban Er’in hazırlamış olduğu Biyoloji/Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Mustafa Pirdal’ın danışmanlığını yaptığı “X kuşağından Z kuşağına sosyal medya paylaşımlarının değerlerimiz açısından karşılaştırılması” adlı proje “Değerler eğitimi” dalında TÜBİTAK -BİDEP 50. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Ankara Bölge birincisi oldu. Yarışma sonunda yapılan ödül töreninde projesiyle birinci olan öğrencimizin ödül ve belgesini Ankara Yıldırım Bayezid Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan takdim etti. Okul Müdürü Vedat Açıkgöz, “Okul olarak bilimsel projelere çok önem verdiklerini, bilimsel projeler, öğrencilere yeni şeyler öğrenmiş olmanın verdiği heyecanın yanında, katıldıkları yarışmalarda farklı ortamları teneffüs etmenin tecrübesini kazandırmaktadır” dedi. Açıkgöz, “Bilimsel projeler, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektedir. Bilimsel projeler sayesinde öğretim, daha aktif, etkili ve verimli bir şekilde gerçekleşmektedir. Öğrenciler çevrelerine karşı duyarlı, bilime karşı meraklı, öz güveni yüksek bireyler olarak yetişmektedir” diye konuştu. Bölge birincisi olan projelerinin 08-12 Nisan 2019 tarihleri arası yapılacak Türkiye finallerinde Gerede’yi temsil edeceğini ve projelerin yine iddialı olduğu dile getirdi. Ayrıca Okul Müdürü Vedat Açıkgöz son iki yıldır Ankara’da düzenlenen Tübitak-Bidep Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında 2 yıldır Tübitak Ankara Bölge üçüncülüğünü ilçemiz Gerede’ye kazandırdıklarını belirtti.
"Gerede’de bir ilke imza atan İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kezban Er, TÜBİTAK -BİDEP 50. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Ankara Bölge birincisi oldu."

İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kezban Er, lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Ankara Bölge birincisi oldu.

Gerede’de bir ilke imza atan İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kezban Er’in hazırlamış olduğu Biyoloji/Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Mustafa Pirdal’ın danışmanlığını yaptığı “X kuşağından Z kuşağına sosyal medya paylaşımlarının değerlerimiz açısından karşılaştırılması” adlı proje “Değerler eğitimi” dalında TÜBİTAK -BİDEP 50. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Ankara Bölge birincisi oldu.

Yarışma sonunda yapılan ödül töreninde projesiyle birinci olan öğrencimizin ödül ve belgesini Ankara Yıldırım Bayezid Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan takdim etti.

Okul Müdürü Vedat Açıkgöz, “Okul olarak bilimsel projelere çok önem verdiklerini, bilimsel projeler, öğrencilere yeni şeyler öğrenmiş olmanın verdiği heyecanın yanında, katıldıkları yarışmalarda farklı ortamları teneffüs etmenin tecrübesini kazandırmaktadır” dedi.

Açıkgöz, “Bilimsel projeler, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektedir. Bilimsel projeler sayesinde öğretim, daha aktif, etkili ve verimli bir şekilde gerçekleşmektedir. Öğrenciler çevrelerine karşı duyarlı, bilime karşı meraklı, öz güveni yüksek bireyler olarak yetişmektedir” diye konuştu.

Bölge birincisi olan projelerinin 08-12 Nisan 2019 tarihleri arası yapılacak Türkiye finallerinde Gerede’yi temsil edeceğini ve projelerin yine iddialı olduğu dile getirdi.

Ayrıca Okul Müdürü Vedat Açıkgöz son iki yıldır Ankara’da düzenlenen Tübitak-Bidep Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında 2 yıldır Tübitak Ankara Bölge üçüncülüğünü ilçemiz Gerede’ye kazandırdıklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.