Alptekin, başkan oldu!..

GÜNDEM 09.08.2017 - 11:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3309+ kez okundu.
 

Alptekin, başkan oldu!..

Geredeli hemşerimiz İsmail Alptekin, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.
VakıfBank'ın Kurumsal Yönetim Komitesi ile Kredi Komitesi Yedek Üyeliği görevlerini sürdüren Geredeli hemşehrimiz İsmail Alptekin, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor. 70 yaşındaki eski Başombudsman Nihat Ömeroğlu'nun Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi yapılmasının yankıları sürerken, değişen Vakıfbank yönetiminde de sürpriz yaşandı. Fazilet Partisi'nin “emanetçi” kurucu Genel Başkanı İsmail Alptekin, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı. 74 yaşında olan Geredeli hemşehrimiz Alptekin, daha önce de aynı bankada düz yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu. Asıl mesleği avukatlık olan Alptekin, Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi’ne Genel Başkan olmuştu. Alptekin, görevini daha sonra Recai Kutan’a devretmiş, AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte de AK Parti’den milletvekili seçilerek Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmüştü. Emekli milletvekili maaşının yanı sıra Vakıfbank'tan da 14 bin 597 lira aylık alacağı öğrenilen Geredeli hemşehrimiz Alptekin, Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi'ne “Emanetçi Genel Başkan” olmuştu. Alptekin, görevini daha sonra Recai Kutan'a devretmiş, AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte de bu partiden milletvekili seçilmişti. İsmail Alptekin kimdir? İsmail Alptekin, 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olup serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. Türkiye Zirai Donatım Kurumu'nda avukat ve TÜBİTAK'ta murakıp olarak çalışan Alptekin, iki dönem (1975-1978, 1996-1997) VakıfBank Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, 21. Dönem Bolu Milletvekilliği, 22. Dönem Ankara Milletvekilliği ve aynı dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekilliği görevlerini üstlendi. VakıfBank'ın 3 Nisan 2009 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda, yönetim kurulu üyesi olarak seçilen ve Kurumsal Yönetim Komitesi ile Kredi Komitesi Yedek Üyeliği görevlerini sürdüren Alptekin, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor.
Geredeli hemşerimiz İsmail Alptekin, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.

VakıfBank'ın Kurumsal Yönetim Komitesi ile Kredi Komitesi Yedek Üyeliği görevlerini sürdüren Geredeli hemşehrimiz İsmail Alptekin, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

70 yaşındaki eski Başombudsman Nihat Ömeroğlu'nun Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi yapılmasının yankıları sürerken, değişen Vakıfbank yönetiminde de sürpriz yaşandı. Fazilet Partisi'nin “emanetçi” kurucu Genel Başkanı İsmail Alptekin, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı. 74 yaşında olan Geredeli hemşehrimiz Alptekin, daha önce de aynı bankada düz yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Asıl mesleği avukatlık olan Alptekin, Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi’ne Genel Başkan olmuştu. Alptekin, görevini daha sonra Recai Kutan’a devretmiş, AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte de AK Parti’den milletvekili seçilerek Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmüştü.

Emekli milletvekili maaşının yanı sıra Vakıfbank'tan da 14 bin 597 lira aylık alacağı öğrenilen Geredeli hemşehrimiz Alptekin, Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi'ne “Emanetçi Genel Başkan” olmuştu. Alptekin, görevini daha sonra Recai Kutan'a devretmiş, AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte de bu partiden milletvekili seçilmişti.

İsmail Alptekin kimdir?

İsmail Alptekin, 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olup serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı.
Türkiye Zirai Donatım Kurumu'nda avukat ve TÜBİTAK'ta murakıp olarak çalışan Alptekin, iki dönem (1975-1978, 1996-1997) VakıfBank Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, 21. Dönem Bolu Milletvekilliği, 22. Dönem Ankara Milletvekilliği ve aynı dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekilliği görevlerini üstlendi.
VakıfBank'ın 3 Nisan 2009 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda, yönetim kurulu üyesi olarak seçilen ve Kurumsal Yönetim Komitesi ile Kredi Komitesi Yedek Üyeliği görevlerini sürdüren Alptekin, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.