'Karla mücadele olsa çok kolay'

GÜNDEM 02.01.2017 - 14:39, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1776+ kez okundu.
 

'Karla mücadele olsa çok kolay'

Geredeli tecrübeli siyasetçi ile beraber Bolu'ya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; "Sadece karla mücadele olsa çok kolay. Sadece kar küremek olsa çok kolay ama biz resmen tır kürüyoruz," diye konuştu.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, 2017 yılına, Bolu Dağı Tüneli mevkiinde karla mücadele çalışması yapan karayolu işçileri ile birlikte girdi. Eski Milletvekillerinden, tecrübeli siyasetçi Geredeli hemşehrimiz Yüksel Coşkunyürek, yeni yılı; memleketinde karşıladı. Bolu Dağı Tüneli Otoyol Bakım İşletme Şefliğini ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, Bolu Valisi Aydın Baruş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Bakanlık yetkilileri eşlik etti.  Bakanlık çalışanlarının kar olsun veya olmasın 24 saat mücadeleye hazır bir şekilde görevlerinin başında olduğunu belirten Bakan Arslan, şöyle konuştu: “Bakanlıkta, bakanından başlayarak işçisine kadar 100 bin kişiyiz. Yaklaşık 100 bin kişi de yüklenicilerimiz var. 40 bin kişi de hizmet aldığımız personel var. Biz 240 bin kişiyle bu mücadeleyi veriyoruz. 240 bin kişiyle ülkemizin büyümesi, gelişmesi için gece gündüz çalışıyoruz." Bakan Arslan, karayolları çalışanlarının Bolu Dağı'nda 7/24 karla mücadele ettiğini belirterek şöyle devam etti: "Doğa şartları ile mücadele veriyorlar. Tabii sadece burada değil Türkiye'nin her yerinde yaklaşık 67 bin kilometre karayolu ağımız var. Bunun 52 bin kilometresinin 7/24 sürekli açık tutulması gerekiyor. 2 bin 500 kilometrenin üzerinde otoyolumuz var. Bütün bunların açık tutulmasıyla ilgili çalışma arkadaşlarımız, personelimiz 11 bin 11 kişi. Bu 11 bin 11 kişi, 411 tane karla mücadele kış şartları ile mücadele merkezinde görevlerini yerine getiriyor ve 7 bin 636 adet iş makinesiyle bütün bu işleri yapıyoruz." Konuşmasında, karla mücadelenin çok kolay olduğunu ifade eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; "Sadece karla mücadele olsa çok kolay. Sadece kar küremek olsa çok kolay ama biz resmen tır kürüyoruz. Neden? Tırların bir tanesi yolun bir yerinde dönüp bir makas oluşturdu mu yol tamamen kesiliyor. O yüzden sürücülerin bu kurallara uyması bizim içinde çok çok önemli. İnsanımızın hayatını kolaylaştırması açısından da çok çok önemli,” sözlerini kullandı. Bakan Arslan, karla mücadele çalışmalarında kullanmak üzere sadece bu kış için 248 bin ton tuz, 265 bin ton agrega, 78 ton üre, 800 ton da ayrıca kimyasal tuz hazırladıklarını vurguladı.
Geredeli tecrübeli siyasetçi ile beraber Bolu'ya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; "Sadece karla mücadele olsa çok kolay. Sadece kar küremek olsa çok kolay ama biz resmen tır kürüyoruz," diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, 2017 yılına, Bolu Dağı Tüneli mevkiinde karla mücadele çalışması yapan karayolu işçileri ile birlikte girdi.

Eski Milletvekillerinden, tecrübeli siyasetçi Geredeli hemşehrimiz Yüksel Coşkunyürek, yeni yılı; memleketinde karşıladı.
Bolu Dağı Tüneli Otoyol Bakım İşletme Şefliğini ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, Bolu Valisi Aydın Baruş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Bakanlık yetkilileri eşlik etti. 

Bakanlık çalışanlarının kar olsun veya olmasın 24 saat mücadeleye hazır bir şekilde görevlerinin başında olduğunu belirten Bakan Arslan, şöyle konuştu: “Bakanlıkta, bakanından başlayarak işçisine kadar 100 bin kişiyiz. Yaklaşık 100 bin kişi de yüklenicilerimiz var. 40 bin kişi de hizmet aldığımız personel var. Biz 240 bin kişiyle bu mücadeleyi veriyoruz. 240 bin kişiyle ülkemizin büyümesi, gelişmesi için gece gündüz çalışıyoruz."

Bakan Arslan, karayolları çalışanlarının Bolu Dağı'nda 7/24 karla mücadele ettiğini belirterek şöyle devam etti: "Doğa şartları ile mücadele veriyorlar. Tabii sadece burada değil Türkiye'nin her yerinde yaklaşık 67 bin kilometre karayolu ağımız var. Bunun 52 bin kilometresinin 7/24 sürekli açık tutulması gerekiyor. 2 bin 500 kilometrenin üzerinde otoyolumuz var. Bütün bunların açık tutulmasıyla ilgili çalışma arkadaşlarımız, personelimiz 11 bin 11 kişi. Bu 11 bin 11 kişi, 411 tane karla mücadele kış şartları ile mücadele merkezinde görevlerini yerine getiriyor ve 7 bin 636 adet iş makinesiyle bütün bu işleri yapıyoruz."

Konuşmasında, karla mücadelenin çok kolay olduğunu ifade eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; "Sadece karla mücadele olsa çok kolay. Sadece kar küremek olsa çok kolay ama biz resmen tır kürüyoruz. Neden? Tırların bir tanesi yolun bir yerinde dönüp bir makas oluşturdu mu yol tamamen kesiliyor. O yüzden sürücülerin bu kurallara uyması bizim içinde çok çok önemli. İnsanımızın hayatını kolaylaştırması açısından da çok çok önemli,” sözlerini kullandı.

Bakan Arslan, karla mücadele çalışmalarında kullanmak üzere sadece bu kış için 248 bin ton tuz, 265 bin ton agrega, 78 ton üre, 800 ton da ayrıca kimyasal tuz hazırladıklarını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.