'Katilin yakalanmaması sürpriz değil'

GÜNDEM 03.01.2017 - 10:09, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3076+ kez okundu.
 

'Katilin yakalanmaması sürpriz değil'

Stratejist ve Savunma Ekonomisi Uzmanı Geredeli Yakup Evirgen, Ortaköy'deki ünlü eğlence mekânı Reina saldırısında uluslararası istihbarat örgütünün parmağı olabileceğini belirterek, saldırının sıradan bir terör olayı olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Eylemin oluş şekli incelendiğinde profesyonel bir katil ile karşıkarşıya olunduğuna işaret eden emekli asker Evirgen, "Katilin yakalanmaması ise sürpriz değil,” sözlerini kullandı.
İstanbul Ortaköy'deki ünlü eğlence mekânı Reina'ya uzun namlulu silahla ateş açarak içeri giren terörist yeni yılı kutlayanları taradı. Alçak saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kişi yaralandı. Yaklaşık 7 dakika sürdüğü belirtilen saldırının ardından üstünü değiştiren terörist kaçtı. Güvenlik güçleri teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyon yürütüyor. Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan emekli Binbaşı Yakup Evirgen; “Burada üzerinde durulması gereken en önemli husus zamanlamadır” diye konuştu. Sivil toplum kuruluşu ve derneklerde önemli görevler üslenen Geredeli hemşehrimiz Evirgen, geçtiğimiz dönemlerde Ak Parti’den Bolu milletvekili aday adayı olmuştu. Stratejist ve Savunma Ekonomisi Uzmanı Yakup Evirgen, reina saldırısında uluslararası bir istihbarat örgütünün parmağı olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Önceki gün Ortaköy’de bulunan Reina adlı eğlence mekânına düzenlenen saldırının ayrıntıları yavaş yavaş netleşiyor. 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı değerlendiren uzmanlar, saldırının sıradan bir terör olayı olarak görülmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Saldırının çok kapsamlı, çok aktörlü, iyi düşünülmüş ve planlanmış bir saldırı olduğunu belirten uzmanlara göre, saldırganın hâlâ yakalanamamış olması, yabancı servis şüphesini kuvvetlendiriyor. Saldırının ardından Milli Gazete’ye değerlendirmelerde bulunan emekli binbaşı Yakup Evirgen, “Terör örgütleri, genellikle kullandıkları silah ve taktikleri sürekli sürprizli şekilde değiştirerek hareket eder. Burada üzerinde durulması gereken en önemli husus zamanlamadır” dedi. Stratejist ve Savunma Ekonomisi Uzmanı, Geredeli hemşehrimiz Yakup Evirgen, Milli Gazete’nin “Çok kapsamlı, çok aktörlü” başlıklı haberine göre; “Bu elim olayın işlenişi tamamen profesyonel bir saldırı olduğunu gösteriyor. 39 insanı katleden ve 46 kişiyi de yaralayan teröristin soğukkanlı hareketleri, üzerini değiştirip hızlıca dışarıya çıkması, bize uluslararası bir istihbarat örgütünün parmağı olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin Ortadoğu’da söz hakkı olmasını istemeyen güçlerin yardımı olduğuna inanıyorum. Alınması gereken önlemler konusunda ‘2. Abdülhamid’in’ kullandığı yöntemlere ihtiyaç var. Eylemin oluş şeklini incelersek, profesyonel bir katil olduğu kesin, katilin yakalanmaması ise sürpriz değil” şeklinde konuştu.
Stratejist ve Savunma Ekonomisi Uzmanı Geredeli Yakup Evirgen, Ortaköy'deki ünlü eğlence mekânı Reina saldırısında uluslararası istihbarat örgütünün parmağı olabileceğini belirterek, saldırının sıradan bir terör olayı olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Eylemin oluş şekli incelendiğinde profesyonel bir katil ile karşıkarşıya olunduğuna işaret eden emekli asker Evirgen, "Katilin yakalanmaması ise sürpriz değil,” sözlerini kullandı.

İstanbul Ortaköy'deki ünlü eğlence mekânı Reina'ya uzun namlulu silahla ateş açarak içeri giren terörist yeni yılı kutlayanları taradı. Alçak saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kişi yaralandı. Yaklaşık 7 dakika sürdüğü belirtilen saldırının ardından üstünü değiştiren terörist kaçtı. Güvenlik güçleri teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyon yürütüyor.

Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan emekli Binbaşı Yakup Evirgen; “Burada üzerinde durulması gereken en önemli husus zamanlamadır” diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşu ve derneklerde önemli görevler üslenen Geredeli hemşehrimiz Evirgen, geçtiğimiz dönemlerde Ak Parti’den Bolu milletvekili aday adayı olmuştu.

Stratejist ve Savunma Ekonomisi Uzmanı Yakup Evirgen, reina saldırısında uluslararası bir istihbarat örgütünün parmağı olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

Önceki gün Ortaköy’de bulunan Reina adlı eğlence mekânına düzenlenen saldırının ayrıntıları yavaş yavaş netleşiyor. 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı değerlendiren uzmanlar, saldırının sıradan bir terör olayı olarak görülmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Saldırının çok kapsamlı, çok aktörlü, iyi düşünülmüş ve planlanmış bir saldırı olduğunu belirten uzmanlara göre, saldırganın hâlâ yakalanamamış olması, yabancı servis şüphesini kuvvetlendiriyor.

Saldırının ardından Milli Gazete’ye değerlendirmelerde bulunan emekli binbaşı Yakup Evirgen, “Terör örgütleri, genellikle kullandıkları silah ve taktikleri sürekli sürprizli şekilde değiştirerek hareket eder. Burada üzerinde durulması gereken en önemli husus zamanlamadır” dedi.

Stratejist ve Savunma Ekonomisi Uzmanı, Geredeli hemşehrimiz Yakup Evirgen, Milli Gazete’nin “Çok kapsamlı, çok aktörlü” başlıklı haberine göre; “Bu elim olayın işlenişi tamamen profesyonel bir saldırı olduğunu gösteriyor. 39 insanı katleden ve 46 kişiyi de yaralayan teröristin soğukkanlı hareketleri, üzerini değiştirip hızlıca dışarıya çıkması, bize uluslararası bir istihbarat örgütünün parmağı olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin Ortadoğu’da söz hakkı olmasını istemeyen güçlerin yardımı olduğuna inanıyorum. Alınması gereken önlemler konusunda ‘2. Abdülhamid’in’ kullandığı yöntemlere ihtiyaç var. Eylemin oluş şeklini incelersek, profesyonel bir katil olduğu kesin, katilin yakalanmaması ise sürpriz değil” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.