Çay içerken beşbin lira buldu!

21.07.2016 - 18:48, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3187+ kez okundu.
 

Çay içerken beşbin lira buldu!

Gerede’nin renkli kişilikleri arasında gösterilen İsmail Varlıtürk, dostları ile zaman zaman buluştuğu çay ocağına gittiğinde sandalye altında gördüğü poşeti aldığında içinin tomar tomar para desteleri ile dolu olduğunu gördü.
Duyarlı insanların henüz yitirilmemiş olması insanoğluna cesaret ve güven veriyor. Bir dönemin meşhur televizyon programlarından Wipeout isimli yarışmada kendine yer bulmayı başararak, dünyanın bir diğer ucuna giden ve o günlerde kamuoyunda “Geredeli İsmail” olarak tanınan İsmail Yahya Varlıtürk, doğru-dürüst insanların yitip gitmediğini gösterdi. Gerede’nin renkli kişilikleri arasında gösterilen İsmail Varlıtürk, dostları ile zaman zaman buluştuğu çay ocağına gittiğinde sandalye altında gördüğü poşeti aldığında içinin tomar tomar para desteleri ile dolu olduğunu gördü. Varlıtürk, yaptığı kısa süreli araştırma sonrasında içerisi para dolu poşeti kimin düşürmüş alabileceğini yaptığı değerlendirmelerde eleyerek, R isimli şahsa ulaştı. Sonrasını gelin günün kahramından dinleyelim; “Her ne kadar düşürülen para olsa da bu bana emanet diyerek sahibini beklemeye başladım. Bir müddet bekledikten sonra arasıra kahveye gelen tanıdığım R. isimli abimiz geldi. Birkaç sağa sola bakındıktan sonra çok kısık sesle kendi duyacağı biçimde para düşürdüğünü mırıldandı. Bende duymamazlıktan gelip (abi canın sıkkın hayırdır) dedim. (Paralarımı düşürdüm) dedi. (Ya, ne parası kaç para) dedim. (5 bin liraya yakın) deyince (ceplerine iyi bak) dedim. O sırada benim yerden bulduğum poşete benzeyen bir poşeti cebinden çıkarıp (paranın bir kısmı burada) dedi. Baktım poşet aynı. Sonra bulduğumuz paraları kendisine teslim ettim. Hal ve hareketlerinden parkinson olduğunu öğrendiğim ağabeyimiz, (bunlar benim ameliyat param) dedi ve sevinerek yanımızdan ayrıldı. Aslında benim yaptığım her Türk vatandaşının yapması geren bir olay. Ülkemizde son günlerde ölümü göze alarak memleketine sahip çıkan şehitler ve yaralanan insanları karşısında bizim yaptığımız devede kulak misali basit bir olay. Yanımdaki arkadaşlarım bulduğun parayı sahibine teslim etmeseydin bol bulamaç harcar, kullanırdın gibi takılmalarına karşın trilyonlar da olsa, Allah kimsenin parasını almak nasip etmesin diyerek, güldüm geçtim.” Varlıtürk'ün bu davranışı çevresindeki vatandaşlarca da takdir edilerek, bir müddet ayakta alkışlandı.
Gerede’nin renkli kişilikleri arasında gösterilen İsmail Varlıtürk, dostları ile zaman zaman buluştuğu çay ocağına gittiğinde sandalye altında gördüğü poşeti aldığında içinin tomar tomar para desteleri ile dolu olduğunu gördü.

Duyarlı insanların henüz yitirilmemiş olması insanoğluna cesaret ve güven veriyor.

Bir dönemin meşhur televizyon programlarından Wipeout isimli yarışmada kendine yer bulmayı başararak, dünyanın bir diğer ucuna giden ve o günlerde kamuoyunda “Geredeli İsmail” olarak tanınan İsmail Yahya Varlıtürk, doğru-dürüst insanların yitip gitmediğini gösterdi.

Gerede’nin renkli kişilikleri arasında gösterilen İsmail Varlıtürk, dostları ile zaman zaman buluştuğu çay ocağına gittiğinde sandalye altında gördüğü poşeti aldığında içinin tomar tomar para desteleri ile dolu olduğunu gördü.

Varlıtürk, yaptığı kısa süreli araştırma sonrasında içerisi para dolu poşeti kimin düşürmüş alabileceğini yaptığı değerlendirmelerde eleyerek, R isimli şahsa ulaştı.

Sonrasını gelin günün kahramından dinleyelim; “Her ne kadar düşürülen para olsa da bu bana emanet diyerek sahibini beklemeye başladım. Bir müddet bekledikten sonra arasıra kahveye gelen tanıdığım R. isimli abimiz geldi. Birkaç sağa sola bakındıktan sonra çok kısık sesle kendi duyacağı biçimde para düşürdüğünü mırıldandı. Bende duymamazlıktan gelip (abi canın sıkkın hayırdır) dedim. (Paralarımı düşürdüm) dedi. (Ya, ne parası kaç para) dedim. (5 bin liraya yakın) deyince (ceplerine iyi bak) dedim. O sırada benim yerden bulduğum poşete benzeyen bir poşeti cebinden çıkarıp (paranın bir kısmı burada) dedi.

Baktım poşet aynı. Sonra bulduğumuz paraları kendisine teslim ettim. Hal ve hareketlerinden parkinson olduğunu öğrendiğim ağabeyimiz, (bunlar benim ameliyat param) dedi ve sevinerek yanımızdan ayrıldı.

Aslında benim yaptığım her Türk vatandaşının yapması geren bir olay. Ülkemizde son günlerde ölümü göze alarak memleketine sahip çıkan şehitler ve yaralanan insanları karşısında bizim yaptığımız devede kulak misali basit bir olay. Yanımdaki arkadaşlarım bulduğun parayı sahibine teslim etmeseydin bol bulamaç harcar, kullanırdın gibi takılmalarına karşın trilyonlar da olsa, Allah kimsenin parasını almak nasip etmesin diyerek, güldüm geçtim.”

Varlıtürk'ün bu davranışı çevresindeki vatandaşlarca da takdir edilerek, bir müddet ayakta alkışlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.