Bu balıkları avlamak yasak

GÜNDEM 23.03.2017 - 08:38, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2663+ kez okundu.
 

Bu balıkları avlamak yasak

15 Mart-15 Haziran arasında su ürünleri av yasağı var.
İl genelinde su ürünleri av yasağı döneminin başladığı belirtildi. Bilgilere göre; Sazangiller, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali gibi su ürünlerinin 15 Mart-15 Haziran ayında avlanması yasaklandı. Sazangiller, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali (akarsular hariç) avcılığında zaman yasağının 15 Mart-15 Haziran arasında olduğu belirtilerek, konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Söz konusu türlerin belirtilen tarih aralığında avcılığı, satışı ve nakli yasaktır. 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in 47. Madde hükümleri gereğince; (20) Av yasağı döneminde avlanmış ürünlerle ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il/ilçe müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il/ilçe müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez. b) Avlanma yasağından önce stoklanmış su ürünlerinin yasak dönemdeki ihracatında, stok tespitini yapan il/ilçe müdürlüğünden ihracat izni alınması zorunludur. c)  Yasak olmayan yer ve zamanlarda istihsal edilen su ürünlerinin yasak yerlere nakledilebilmesi için avlanmanın yapıldığı yerin il veya ilçe müdürlüğünden ek-6’da yer alan ‘Menşe Belgesi’nin alınması ve istenildiğinde ilgililere gösterilmesi zorunludur. ç) Menşe belgesi alınarak, avcılığın yasak olduğu yerlere sevk edilen su ürünleri için, satışın yapılacağı yerin il/ilçe müdürlüğünden ayrıca izin alınması zorunludur. Menşe belgeli bir ürünün birden fazla yere dağıtımı, ek-10’da yer alan ‘Dağıtım/Satış Belgesi’ ile gerçekleştirilir. (21) Bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı olarak elde edilen ürünler için menşe/nakil belgesi düzenlenmez denmektedir.  Ayrıca Madde 39'da ticari su ürünleri avcılığında; ‘Sudak ve Tatlısu Levreğinin 15 Mart-30 Nisan ve Sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde avcılığı yasaktır” ifadelerine yer verildi.  
15 Mart-15 Haziran arasında su ürünleri av yasağı var.

İl genelinde su ürünleri av yasağı döneminin başladığı belirtildi.

Bilgilere göre; Sazangiller, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali gibi su ürünlerinin 15 Mart-15 Haziran ayında avlanması yasaklandı.

Sazangiller, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali (akarsular hariç) avcılığında zaman yasağının 15 Mart-15 Haziran arasında olduğu belirtilerek, konuya ilişkin yapılan açıklamada;

“Söz konusu türlerin belirtilen tarih aralığında avcılığı, satışı ve nakli yasaktır. 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in 47. Madde hükümleri gereğince; (20) Av yasağı döneminde avlanmış ürünlerle ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.


a) Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il/ilçe müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il/ilçe müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez.

b) Avlanma yasağından önce stoklanmış su ürünlerinin yasak dönemdeki ihracatında, stok tespitini yapan il/ilçe müdürlüğünden ihracat izni alınması zorunludur.

c)  Yasak olmayan yer ve zamanlarda istihsal edilen su ürünlerinin yasak yerlere nakledilebilmesi için avlanmanın yapıldığı yerin il veya ilçe müdürlüğünden ek-6’da yer alan ‘Menşe Belgesi’nin alınması ve istenildiğinde ilgililere gösterilmesi zorunludur.

ç) Menşe belgesi alınarak, avcılığın yasak olduğu yerlere sevk edilen su ürünleri için, satışın yapılacağı yerin il/ilçe müdürlüğünden ayrıca izin alınması zorunludur. Menşe belgeli bir ürünün birden fazla yere dağıtımı, ek-10’da yer alan ‘Dağıtım/Satış Belgesi’ ile gerçekleştirilir.
(21) Bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı olarak elde edilen ürünler için menşe/nakil belgesi düzenlenmez denmektedir.

 Ayrıca Madde 39'da ticari su ürünleri avcılığında; ‘Sudak ve Tatlısu Levreğinin 15 Mart-30 Nisan ve Sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde avcılığı yasaktır” ifadelerine yer verildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.