Geredeli, kartonların dili oldu..

GÜNDEM 01.12.2017 - 14:56, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1333+ kez okundu.
 

Geredeli, kartonların dili oldu..

"Resim sanatçısı Geredeli öğretmen İsmail Erbaş, ilk kişisel sergisini açarak, sanatseverlerin beğenisine sundu."
Duygularını resimlerle kartonlara döken görsel sanatlar öğretmeni, Geredeli hemşerimiz İsmail Erbaş ‘Karton Duvarlar’ adlı ilk kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. Resim sanatçısı ve aynı zamanda görsel sanatlar öğretmeni İsmail Erbaş ilk kişisel sergisi ‘Karton Duvarlar’ı Cumhuriyet Parkı içindeki İzmit Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu. 2009 yılından itibaren resim tutkusunu kartonlara dökmeye başlayan Erbaş, sergi kararı alarak 35 eseriyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Yediden yetmişe herkesin akın ettiği sergide, resimler aynı zamanda toplumsal sorunların üzerinde durdu. Resimlerini anlık duygularıyla oluşturduğunu açıklayan Geredeli sanatçı Erbaş, “Beni en çok etkileyen toplumsal ve evrensel olayların başında çocuklar ve çocukların bakışlarındaki huzursuzluk geliyor. Geçmişin, şimdinin ve geleceğin arasında kalan çocuklar üzerinden gerçekçi bir sertlikle acının ve anın şiddetine göre hafızanın silmeyi tercih ettiklerini farklı imgeler ve semboller kullanarak irdelemeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.
"Resim sanatçısı Geredeli öğretmen İsmail Erbaş, ilk kişisel sergisini açarak, sanatseverlerin beğenisine sundu."

Duygularını resimlerle kartonlara döken görsel sanatlar öğretmeni, Geredeli hemşerimiz İsmail Erbaş ‘Karton Duvarlar’ adlı ilk kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Resim sanatçısı ve aynı zamanda görsel sanatlar öğretmeni İsmail Erbaş ilk kişisel sergisi ‘Karton Duvarlar’ı Cumhuriyet Parkı içindeki İzmit Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

2009 yılından itibaren resim tutkusunu kartonlara dökmeye başlayan Erbaş, sergi kararı alarak 35 eseriyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Yediden yetmişe herkesin akın ettiği sergide, resimler aynı zamanda toplumsal sorunların üzerinde durdu.

Resimlerini anlık duygularıyla oluşturduğunu açıklayan Geredeli sanatçı Erbaş, “Beni en çok etkileyen toplumsal ve evrensel olayların başında çocuklar ve çocukların bakışlarındaki huzursuzluk geliyor. Geçmişin, şimdinin ve geleceğin arasında kalan çocuklar üzerinden gerçekçi bir sertlikle acının ve anın şiddetine göre hafızanın silmeyi tercih ettiklerini farklı imgeler ve semboller kullanarak irdelemeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.