Rejimlerinden bahsetti

EKONOMİ 24.03.2017 - 14:41, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2834+ kez okundu.
 

Rejimlerinden bahsetti

Üyelerine mutad seminerler düzenleyen Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, düzenlediği bilgilendirme seminerlerini bu hafta da devam ettirdi.
Üyelerinin dünya pazarlarında yer alabilmeleri için her ay farklı bir etkinlik düzenleyen Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu haftaki konusu dış ticaret eğitimi oldu. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul İhracatçı Birlikleri koordinasyonunda Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen dış ticaret eğitimi Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nın Konferans Salonu’nda yapıldı.  Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı’nın program akışı konusunda bilgilendirmesi ile başlayan program; GTSO Başkanı Ersin Kaşka’nın Gerede ekonomisi ve oda faaliyetleri konusunda konuşmasıyla devam etti. İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Şube Müdürü Necati Korkmaz, ihracat mevzuatı ve dahil de hariçte işleme rejimlerinden bahsetti. Toplantıda Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Halise Büşra Ünsal; Yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve Turqualıtynin desteklenmesi ile yurt dışı birim, marka ve tasarım desteklenmesi konularında bilgi verdi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Arda Ocak; Çin pazarına ihraç imkanları konusunda sunum yaparken, Türk Exımbank Krediler Pazarlama Yöneticisi Yakup Külekçi ise; ihracat kredi sigorta ve garanti programları bilgisini paylaştı. Son olarak Türk Exımbank Sigorta Uzmanı Pervin Balcı ise ihracatta sigorta işlemeleri konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirmesinin ardından program sona erdi.
Üyelerine mutad seminerler düzenleyen Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, düzenlediği bilgilendirme seminerlerini bu hafta da devam ettirdi.

Üyelerinin dünya pazarlarında yer alabilmeleri için her ay farklı bir etkinlik düzenleyen Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu haftaki konusu dış ticaret eğitimi oldu.

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul İhracatçı Birlikleri koordinasyonunda Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen dış ticaret eğitimi Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nın Konferans Salonu’nda yapıldı. 

Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı’nın program akışı konusunda bilgilendirmesi ile başlayan program; GTSO Başkanı Ersin Kaşka’nın Gerede ekonomisi ve oda faaliyetleri konusunda konuşmasıyla devam etti.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Şube Müdürü Necati Korkmaz, ihracat mevzuatı ve dahil de hariçte işleme rejimlerinden bahsetti.

Toplantıda Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Halise Büşra Ünsal; Yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve Turqualıtynin desteklenmesi ile yurt dışı birim, marka ve tasarım desteklenmesi konularında bilgi verdi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Arda Ocak; Çin pazarına ihraç imkanları konusunda sunum yaparken, Türk Exımbank Krediler Pazarlama Yöneticisi Yakup Külekçi ise; ihracat kredi sigorta ve garanti programları bilgisini paylaştı. Son olarak Türk Exımbank Sigorta Uzmanı Pervin Balcı ise ihracatta sigorta işlemeleri konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirmesinin ardından program sona erdi.

Gerede TSO Seminer

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.