Gerede'de dış ticaret..

EKONOMİ 17.03.2018 - 08:33, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2495+ kez okundu.
 

Gerede'de dış ticaret..

"Başkan Ersin Kaşka devletin ihracatçıya pozitif ayrımcılık yaptığını ve bu desteklerden yararlanmak gerektiğini oda olarak da her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi."
Gerede TSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen dış ticaret eğitim semineri yoğun katılımla tamamlandı. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Genel sekreteri Şerafettin Dağyıldızı’nın açılış konuşması ile başlayan programa; Ekonomi Bakanlığı, İstanbul İhracatçılar birliği ve Eximbank katılımcıları, AİBÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bölüm başkanı ve hocaları, işadamları, öğrenciler katıldı. Şerafettin Dağyıldızı açılış konuşmasında; “Vizyonu ve hızla değişen global dünya ticaret arenasında yer edinmelerine katkı sağlamak adına her ay farklı bir konuda eğitimlerimiz devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonu ile odamız ev sahipliğinde düzenlenen dış ticaret eğitim seminerine hoş geldiniz. Program boyunca beraber olacağımız misafirlerimiz İstanbul İhracatçılar Birliği şube müdürü Necati Korkmaz, Ekonomi Bakanlığı Uzmanları Ümit Ateşağaoğlu, Suat Gülsoy ve Eximbank uzmanı Yakup Külekçi değerli bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaşacaklar. Katkıları için teşekkür ediyorum” dedi. Seminerde eğitimciler Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları- Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’ nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka ve Tasarım Destekleri, Döviz Kazandırıcı Hizmetler ve Türk EXIMBANK İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları konularında bilgilerini aktardılar. Kapanış programında Geredet TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka katılımcılara teşekkür ederken Gerede ekonomisi hakkında bilgilendirme yaparak, firmaların ayakta kalmak için  ihracat konusunda kendilerini geliştirmeleri ve yeni pazarlar bulmaları konusunda arayışta olmaları gerektiğini vurguladı. Kaşka devletin ihracatçıya pozitif ayrımcılık yaptığını ve bu desteklerden yararlanmak gerektiğini oda olarak da her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Ersin Kaşka, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “Katılımcılara ve  bize bu eğitim konusunda destek olan Ekonomi Bakanlığına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine, İstanbul İhracatçılar Birliğine ve Eximbank’a  katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."
"Başkan Ersin Kaşka devletin ihracatçıya pozitif ayrımcılık yaptığını ve bu desteklerden yararlanmak gerektiğini oda olarak da her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi."

Gerede TSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen dış ticaret eğitim semineri yoğun katılımla tamamlandı.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Genel sekreteri Şerafettin Dağyıldızı’nın açılış konuşması ile başlayan programa; Ekonomi Bakanlığı, İstanbul İhracatçılar birliği ve Eximbank katılımcıları, AİBÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bölüm başkanı ve hocaları, işadamları, öğrenciler katıldı.

Şerafettin Dağyıldızı açılış konuşmasında; “Vizyonu ve hızla değişen global dünya ticaret arenasında yer edinmelerine katkı sağlamak adına her ay farklı bir konuda eğitimlerimiz devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonu ile odamız ev sahipliğinde düzenlenen dış ticaret eğitim seminerine hoş geldiniz. Program boyunca beraber olacağımız misafirlerimiz İstanbul İhracatçılar Birliği şube müdürü Necati Korkmaz, Ekonomi Bakanlığı Uzmanları Ümit Ateşağaoğlu, Suat Gülsoy ve Eximbank uzmanı Yakup Külekçi değerli bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaşacaklar. Katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerde eğitimciler Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları- Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’ nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka ve Tasarım Destekleri, Döviz Kazandırıcı Hizmetler ve Türk EXIMBANK İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları konularında bilgilerini aktardılar.

Kapanış programında Geredet TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka katılımcılara teşekkür ederken Gerede ekonomisi hakkında bilgilendirme yaparak, firmaların ayakta kalmak için  ihracat konusunda kendilerini geliştirmeleri ve yeni pazarlar bulmaları konusunda arayışta olmaları gerektiğini vurguladı.

Kaşka devletin ihracatçıya pozitif ayrımcılık yaptığını ve bu desteklerden yararlanmak gerektiğini oda olarak da her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Ersin Kaşka, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “Katılımcılara ve  bize bu eğitim konusunda destek olan Ekonomi Bakanlığına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine, İstanbul İhracatçılar Birliğine ve Eximbank’a  katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.