Hayaldi, gerçek oluyor!..

GÜNDEM 13.07.2016 - 22:42, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2851+ kez okundu.
 

Hayaldi, gerçek oluyor!..

Memleket sevdalısı GTSO Başkanı Ersin Kaşka’nın ısrarla üzerinde durduğu demiryolu hattı gerçeğe dönüyor.
İstanbul ve Ankara arasını 1.5 saate düşürecek ‘Sürat Demiryolu Hattı’ devreye alınıyor. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nın memleket sevdalısı genç başkanı Ersin Kaşka’nın memleket adına ısrarla üzerinde durduğu demiryolu hattı, gerçeğe dönüyor. Gerede, Bolu, Düzce üzerinden geçecek olan ve hız limiti 350 kilometre olacak hat için Bakan Ahmet Arslan “Sürat demiryolu 2018’de devreye girecek ve bütün şehirlere uğrayan banliyo hattı gibi olacak” dedi. Hat, İstanbul Ankara otoyoluna paralel yapılacak ve her ilde istasyonu olacak. Türkiye’nin mega yatırımlarından Osmangazi Köprüsü hizmete açılırken,2023 hedefleri kapsamında yeni bir projenin daha detayları belli oldu. İstanbul ve Ankara arasını 1.5 saate kadar düşürecek ‘Sürat Demiryolu Hattı’ devreye alınıyor. Hız limiti 350 kilometre olacak yeni hattın 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Hattın Bolu’dan da geçecek olması büyük sevinçle karşılandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın fizibilite çalışmasını büyük ölçüde tamamladığı yeni hat Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştirilecek. YHT hattının toplam uzunluğunun 500 kilometreyi bulması bekleniyor. Hatta ilişkin projenin toplam maliyetinin 5 milyar doları bulacağı hesaplanıyor. Ankara-İstanbul Otobanı’na paralel olarak inşa edilecek yeni hat İstanbul Köseköy’e ulaşarak, buradan da köprüye bağlanacak.
Memleket sevdalısı GTSO Başkanı Ersin Kaşka’nın ısrarla üzerinde durduğu demiryolu hattı gerçeğe dönüyor.

İstanbul ve Ankara arasını 1.5 saate düşürecek ‘Sürat Demiryolu Hattı’ devreye alınıyor.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nın memleket sevdalısı genç başkanı Ersin Kaşka’nın memleket adına ısrarla üzerinde durduğu demiryolu hattı, gerçeğe dönüyor.

Gerede, Bolu, Düzce üzerinden geçecek olan ve hız limiti 350 kilometre olacak hat için Bakan Ahmet Arslan “Sürat demiryolu 2018’de devreye girecek ve bütün şehirlere uğrayan banliyo hattı gibi olacak” dedi. Hat, İstanbul Ankara otoyoluna paralel yapılacak ve her ilde istasyonu olacak.

Türkiye’nin mega yatırımlarından Osmangazi Köprüsü hizmete açılırken,2023 hedefleri kapsamında yeni bir projenin daha detayları belli oldu.

İstanbul ve Ankara arasını 1.5 saate kadar düşürecek ‘Sürat Demiryolu Hattı’ devreye alınıyor. Hız limiti 350 kilometre olacak yeni hattın 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Hattın Bolu’dan da geçecek olması büyük sevinçle karşılandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın fizibilite çalışmasını büyük ölçüde tamamladığı yeni hat Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştirilecek. YHT hattının toplam uzunluğunun 500 kilometreyi bulması bekleniyor.

Hatta ilişkin projenin toplam maliyetinin 5 milyar doları bulacağı hesaplanıyor. Ankara-İstanbul Otobanı’na paralel olarak inşa edilecek yeni hat İstanbul Köseköy’e ulaşarak, buradan da köprüye bağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.