Gerede, son elli yılın en büyük felaketini yaşadı!

GÜNDEM 09.06.2017 - 11:34, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2749+ kez okundu.
 

Gerede, son elli yılın en büyük felaketini yaşadı!

İl genelinde günlerdir süren sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Etkili yağış Göynük'den sonra Gerede'de de sele neden oldu. Yağış yüzünden kaldırım taşları ve birçok inşaat malzemeleri yollara saçılarak sürüklendi. Ayrıca birçok eve su baskını olduğu gelen bilgiler arasında. Dünkü aşırı yağış beraberinde Dayıoğlu Deresini taşırdı ve önüne kattığı ne varsa suyla birlikte sürükledi.
Gerede,  etkisini gösteren sağanak yağışlara karşı yenik düştü. Yoğun sağanak sonrası ilçe merkezinde kanalizasyonlar taşarken, alt geçitlerde ise yollar gölet haline geldi. Vatandaşlar alt geçitleri kullanamayınca Gerede Belediyesi’ne bağlı ekipler suları boşaltmak için yoğun çaba gösterdi. Yağış sadece ilçe merkezini değil köyleri de kötü etkiledi. Bolu'da etkisini sürdüren sağanak yağmur ilçelerde yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Akşam saatlerinde yağan yağmur Gerede'de sele neden oldu. Aralıksız yağış nedeniyle aralarında ilçemizin de bulunduğu; Göynük, Yeniçağa ve Gerede sular altında kalırken Abant Yolunda da derenin taşması sonucu yol kenarında ki bir çok tesis zarar gördü. Başta Göynük olmak üzere Gerede ve Yeniçağa’da etkili yağmur yağışından sonra birçok işyeri ve konut sular altında kaldı. Belediye ekipleri 24 saattir çalışmalarını sürdürüyor. Ekili alanlarında zarar gördüğü sel felaketi sonrası maddi hasarın çok yüksek olduğu öğrenildi. Öte yandan Abant yolunda da derenin taşması sonrası başta Abant Su şişeleme tesisleri olmak üzere yol kenarında ki tesisler sular altında kaldı. İl genelinde günlerdir süren sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Etkili yağış Göynük'den sonra Gerede'de de sele neden oldu. Yolları ve altgeçitleri su basarken araçlar gitmekte büyük zorluklar çektiler. Aynı zamanda yağış yüzünden kaldırım taşları ve birçok inşaat malzemeleri yollara saçılarak sürüklendi. Ayrıca birçok eve su baskını olduğu gelen bilgiler arasında. Dünkü aşırı yağış beraberinde Dayıoğlu Deresini taşırdı ve önüne kattığı ne varsa suyla birlikte sürükledi. Merkezde bulunan çoğu asfalt, parke ve peyzaj alanlarının zarar gördüğü dünkü sel felaketinde elliye yakın ev ve işyerinde su baskını meydana geldiği tahmin ediliyor. Deri Sanayinde de ortaya çıkan tabloda ise endişe dolu anlar yaşandı. Fabrikalarda mahsur kalan işçiler iş makineleri ile kurtarıldı. İlçede pek çok araç suya battığı görülürken, son elli yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı ifade edildi. Öte yandan meteoroloji müdürlüğü yağışların devam edeceğini belirterek su baskınlarına karşı uyarılarda bulundu.
İl genelinde günlerdir süren sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Etkili yağış Göynük'den sonra Gerede'de de sele neden oldu. Yağış yüzünden kaldırım taşları ve birçok inşaat malzemeleri yollara saçılarak sürüklendi. Ayrıca birçok eve su baskını olduğu gelen bilgiler arasında. Dünkü aşırı yağış beraberinde Dayıoğlu Deresini taşırdı ve önüne kattığı ne varsa suyla birlikte sürükledi.

Gerede,  etkisini gösteren sağanak yağışlara karşı yenik düştü. Yoğun sağanak sonrası ilçe merkezinde kanalizasyonlar taşarken, alt geçitlerde ise yollar gölet haline geldi.

Vatandaşlar alt geçitleri kullanamayınca Gerede Belediyesi’ne bağlı ekipler suları boşaltmak için yoğun çaba gösterdi. Yağış sadece ilçe merkezini değil köyleri de kötü etkiledi.

Bolu'da etkisini sürdüren sağanak yağmur ilçelerde yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Akşam saatlerinde yağan yağmur Gerede'de sele neden oldu.

Aralıksız yağış nedeniyle aralarında ilçemizin de bulunduğu; Göynük, Yeniçağa ve Gerede sular altında kalırken Abant Yolunda da derenin taşması sonucu yol kenarında ki bir çok tesis zarar gördü.

Başta Göynük olmak üzere Gerede ve Yeniçağa’da etkili yağmur yağışından sonra birçok işyeri ve konut sular altında kaldı. Belediye ekipleri 24 saattir çalışmalarını sürdürüyor. Ekili alanlarında zarar gördüğü sel felaketi sonrası maddi hasarın çok yüksek olduğu öğrenildi. Öte yandan Abant yolunda da derenin taşması sonrası başta Abant Su şişeleme tesisleri olmak üzere yol kenarında ki tesisler sular altında kaldı.

İl genelinde günlerdir süren sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Etkili yağış Göynük'den sonra Gerede'de de sele neden oldu. Yolları ve altgeçitleri su basarken araçlar gitmekte büyük zorluklar çektiler. Aynı zamanda yağış yüzünden kaldırım taşları ve birçok inşaat malzemeleri yollara saçılarak sürüklendi. Ayrıca birçok eve su baskını olduğu gelen bilgiler arasında. Dünkü aşırı yağış beraberinde Dayıoğlu Deresini taşırdı ve önüne kattığı ne varsa suyla birlikte sürükledi.

Merkezde bulunan çoğu asfalt, parke ve peyzaj alanlarının zarar gördüğü dünkü sel felaketinde elliye yakın ev ve işyerinde su baskını meydana geldiği tahmin ediliyor.

Deri Sanayinde de ortaya çıkan tabloda ise endişe dolu anlar yaşandı. Fabrikalarda mahsur kalan işçiler iş makineleri ile kurtarıldı. İlçede pek çok araç suya battığı görülürken, son elli yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı ifade edildi.

Öte yandan meteoroloji müdürlüğü yağışların devam edeceğini belirterek su baskınlarına karşı uyarılarda bulundu.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.