Evlendikten 8 gün sonra şehit oldu

YAŞAM 17.10.2017 - 09:19, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1804+ kez okundu.
 

Evlendikten 8 gün sonra şehit oldu

"Irak Sınırında askeri aracın geçtiği esnada el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 askerimiz şehit düştü, 3 askerimiz de yaralandı. Şehitlerden birinin Gerede'nin Nuhören Köyü nüfusuna kayıtlı İlhan Sezer olduğu belirtildi."
Kuzey Irak'taki Zap bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından çıkan çatışma şehit olan askerlerden Uzman Çavuş İlhan Sezer'in ailesine acı haberi Bolu Valisi Aydın Baruş, beraberindeki heyet ve sağlık ekibiyle birlik verdi. Vali Baruş, tek katlı sıvasız ve boyasız evin bahçesinde çalışan baba 65 yaşındaki İsmail Sezer'e şehadet haberini iletti. Gerede'de dünyaevine girdikten 8 gün sonra şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş İlhan Sezer’in baba ocağına ateş düştü. 8 Ekim günü Derya Sezer ile dünyaevine giren 26 yaşındaki Uzman Çavuş İlhan Sezer, evlendikten 3 gün sonra göreve gitti. Sezer, Hakkari’nin ve Çukurca ilçesinin Irak sınırında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesinin ardından çıkan çatışma sonucu şehit düştü. Şehidin Nuhören köyündeki baba ocağına acı haberi Bolu Valisi Aydın Baruş, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdülkadir Kavuncu verdi. Baba İsmail Sezer acı haberi evinin yanındaki bahçe ile uğraşırken Vali Baruş’tan aldı. Acı haberi alan baba gözyaşlarına boğuldu. Baba Sezer ile birlikte şehidin evine giren Vali Baruş’tan acı haberi alan anne Azime Sezer ise sinir krizleri geçirerek fenalaştı. 'Yavrum' diyerek ağlayan ve sinir krizi geçiren anne Sezer'e, sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin kardeşi 20 yaşındaki Kadir Sezer de acı haberle yıkıldı. Olay yerinde bulunan 112 ekipleri anne Azime Sezer’e müdahalede bulundu. Şehidin Bolu kent merkezinde yaşayan eşi Derya Sezer’e de yetkililerce acı haberin verileceği öğrenildi. Acı haberin verilmesinin ardından şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin arkadaşları da acı haberle yıkıldı. Düğünden üç gün sonra arkadaşlarıyla helalleşerek “Göreve gidiyorum” diyen İlhan Sezer’e arkadaşlarının “Daha evleneli üç gün oldu. Nereye gidiyorsun?” dediği, şehidin ise “Bölge karışık, göreve çağırdılar” diyerek arkadaşları ile vedalaştığı öğrenildi. Şehit İlhan Sezer'in, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, "Şehit mi düştün asker? Cennet koktu da her yer" diye yazdığı görüldü. Geredeli şehidimizin cenaze namazı, 17/10/2017 tarihinde Yeni Camide ikindi namazı müteakip kılındıktan sonra Nuhören Köyü mezarlığına defnedilerek, ebedi yolculuğuna uğurlanacak. Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan'ın kuzeni olan  İlhan Sezer'in, geçen 8 Ekim'de Derya Sezer ile evlendiği ve düğünden 3 gün sonra göreve gittiği ortaya çıktı.
"Irak Sınırında askeri aracın geçtiği esnada el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 askerimiz şehit düştü, 3 askerimiz de yaralandı. Şehitlerden birinin Gerede'nin Nuhören Köyü nüfusuna kayıtlı İlhan Sezer olduğu belirtildi."

Kuzey Irak'taki Zap bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından çıkan çatışma şehit olan askerlerden Uzman Çavuş İlhan Sezer'in ailesine acı haberi Bolu Valisi Aydın Baruş, beraberindeki heyet ve sağlık ekibiyle birlik verdi. Vali Baruş, tek katlı sıvasız ve boyasız evin bahçesinde çalışan baba 65 yaşındaki İsmail Sezer'e şehadet haberini iletti.

Gerede'de dünyaevine girdikten 8 gün sonra şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş İlhan Sezer’in baba ocağına ateş düştü. 8 Ekim günü Derya Sezer ile dünyaevine giren 26 yaşındaki Uzman Çavuş İlhan Sezer, evlendikten 3 gün sonra göreve gitti.

Sezer, Hakkari’nin ve Çukurca ilçesinin Irak sınırında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesinin ardından çıkan çatışma sonucu şehit düştü.

Şehidin Nuhören köyündeki baba ocağına acı haberi Bolu Valisi Aydın Baruş, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdülkadir Kavuncu verdi. Baba İsmail Sezer acı haberi evinin yanındaki bahçe ile uğraşırken Vali Baruş’tan aldı.

Acı haberi alan baba gözyaşlarına boğuldu. Baba Sezer ile birlikte şehidin evine giren Vali Baruş’tan acı haberi alan anne Azime Sezer ise sinir krizleri geçirerek fenalaştı. 'Yavrum' diyerek ağlayan ve sinir krizi geçiren anne Sezer'e, sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin kardeşi 20 yaşındaki Kadir Sezer de acı haberle yıkıldı.

Olay yerinde bulunan 112 ekipleri anne Azime Sezer’e müdahalede bulundu. Şehidin Bolu kent merkezinde yaşayan eşi Derya Sezer’e de yetkililerce acı haberin verileceği öğrenildi. Acı haberin verilmesinin ardından şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin arkadaşları da acı haberle yıkıldı.

Düğünden üç gün sonra arkadaşlarıyla helalleşerek “Göreve gidiyorum” diyen İlhan Sezer’e arkadaşlarının “Daha evleneli üç gün oldu. Nereye gidiyorsun?” dediği, şehidin ise “Bölge karışık, göreve çağırdılar” diyerek arkadaşları ile vedalaştığı öğrenildi.

Şehit İlhan Sezer'in, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, "Şehit mi düştün asker? Cennet koktu da her yer" diye yazdığı görüldü. Geredeli şehidimizin cenaze namazı, 17/10/2017 tarihinde Yeni Camide ikindi namazı müteakip kılındıktan sonra Nuhören Köyü mezarlığına defnedilerek, ebedi yolculuğuna uğurlanacak.

Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan'ın kuzeni olan  İlhan Sezer'in, geçen 8 Ekim'de Derya Sezer ile evlendiği ve düğünden 3 gün sonra göreve gittiği ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.