"Beni Gerede’de bulursunuz"

YAŞAM 23.11.2017 - 10:45, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1424+ kez okundu.
 

"Beni Gerede’de bulursunuz"

"Soğuğu ile meşhur Gerede, bu iddiasını adeta bir kez daha tescillercesine dün geceki sıcaklığı ile ülkenin en soğuk şehirleri arasındaki yerini bir kez daha aldı."
Meteorolojik verilere göre, ilçemiz Gerede; dün gece en düşük hava sıcaklıklarından birini yaşadı. Soğuk havası ile ülke geneline dahi nam yapan Gerede; halk arasında söylenegelen, “Erzurum soğuğu beni Gerede'de bulun” diye bir darbımesel ile de anılır. Meteorolojik verilere göre, ilçemiz Gerede; dün gece en düşük hava sıcaklıklarından birini yaşadı. Soğuğu ile meşhur Gerede, bu iddiasını adeta bir kez daha tescillercesine dün geceki sıcaklığı ile ülkenin en soğuk şehirleri arasındaki yerini aldı. Meteoroloji verilerine göre, Gerede ve Samat Köyü dün gece -14 dereceyi görerek Türkiye'nin en soğuk bölgesi oldu. Ölçüm raporlarında en düşük sıcaklıkların ölçüldüğü ilk on listesine Bolu'nun üç bölgesi girdi. Bolu genelinde beyaz bereketin yağdığı bölgelerde soğuk hava etkili oldu. Dün akşam ve sabah saatleri arasında Türkiye'nin en soğuk noktası ilçemiz Gerede ve Samat Köyü oldu. Gerede -13,6 dereceyi gördü. Meteoroloji verilerine göre, Bolu’nun tüm ilçelerinde hava sıcaklığı dün gece eksi değerlerde ölçüldü. Türkiye’nin ve Bolu’nun en düşük sıcaklı değeri Gerede’de ölçülürken, Gerede'yi, Bolu kırsalındaki bir ölçüm istasyonunda elde edilen sıcaklık değeri izledi. Batı Karadeniz Orman Araştırma Merkezi ölçüm istasyonunda -12,2 derece sıcaklık kaydedildi. İlimizde en yüksek sıcaklık ise -0,5 derece ile Mengen ilçemizde kayıtlara geçti. Türkiye genelinde oluşan en düşük sıcaklıkların ölçüldüğü merkezler listesinde birinci olan Gerede'nin ardından Afyon – Sandıklı ikinci, Kayseri – Kocasinan üçüncü ve Kütahya – Dunlupınar dördüncü oldu.
"Soğuğu ile meşhur Gerede, bu iddiasını adeta bir kez daha tescillercesine dün geceki sıcaklığı ile ülkenin en soğuk şehirleri arasındaki yerini bir kez daha aldı."

Meteorolojik verilere göre, ilçemiz Gerede; dün gece en düşük hava sıcaklıklarından birini yaşadı. Soğuk havası ile ülke geneline dahi nam yapan Gerede; halk arasında söylenegelen, “Erzurum soğuğu beni Gerede'de bulun” diye bir darbımesel ile de anılır.

Meteorolojik verilere göre, ilçemiz Gerede; dün gece en düşük hava sıcaklıklarından birini yaşadı. Soğuğu ile meşhur Gerede, bu iddiasını adeta bir kez daha tescillercesine dün geceki sıcaklığı ile ülkenin en soğuk şehirleri arasındaki yerini aldı.

Meteoroloji verilerine göre, Gerede ve Samat Köyü dün gece -14 dereceyi görerek Türkiye'nin en soğuk bölgesi oldu. Ölçüm raporlarında en düşük sıcaklıkların ölçüldüğü ilk on listesine Bolu'nun üç bölgesi girdi.

Bolu genelinde beyaz bereketin yağdığı bölgelerde soğuk hava etkili oldu. Dün akşam ve sabah saatleri arasında Türkiye'nin en soğuk noktası ilçemiz Gerede ve Samat Köyü oldu.

Gerede -13,6 dereceyi gördü. Meteoroloji verilerine göre, Bolu’nun tüm ilçelerinde hava sıcaklığı dün gece eksi değerlerde ölçüldü. Türkiye’nin ve Bolu’nun en düşük sıcaklı değeri Gerede’de ölçülürken, Gerede'yi, Bolu kırsalındaki bir ölçüm istasyonunda elde edilen sıcaklık değeri izledi.

Batı Karadeniz Orman Araştırma Merkezi ölçüm istasyonunda -12,2 derece sıcaklık kaydedildi. İlimizde en yüksek sıcaklık ise -0,5 derece ile Mengen ilçemizde kayıtlara geçti.

Türkiye genelinde oluşan en düşük sıcaklıkların ölçüldüğü merkezler listesinde birinci olan Gerede'nin ardından Afyon – Sandıklı ikinci, Kayseri – Kocasinan üçüncü ve Kütahya – Dunlupınar dördüncü oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.