'Yusuf Hoca'nın bereketi!'

EĞİTİM 17.01.2018 - 09:19, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1565+ kez okundu.
 

'Yusuf Hoca'nın bereketi!'

"Hayatın neredeyse dijitalleştiği, gençlerin ise günlerine adeta sosyal medyanın ağırlık koyduğu şu dönemde kütüphane ziyaretçi sayısının oranı gönülleri rahatlattı."
Gerede'nin kanaat önderlerinden rahmetli Yusuf Özcan'ın adını taşıyan kütüphane 2017 yılında deyimin tam anlamı ile ziyaretçi akınına uğradı. Geredeli hayırsever işadamlarından Emin Üstün'ün, geleceğimizi emanet etmeye hazırlandığımız genç neslin ilgisine sunduğu Yusuf Özcan Kütüphanesi 2017 yılında yaklaşık 4 bin kişiyi ağırlayarak, ziyaretçi akınına uğradı. Gerede İlçe Müftülüğü Yusuf Özcan Kütüphanesi, öğrencilerin “buluşma noktası” olmaya başlamış ve 2017 yılında da önemli sayıda ziyaretçi ağırlamayı başarıyordu. Hayatın bir tabirle dijitalleştiği ve gençlerin günlerine ise sosyal medyanın ağırlık koyduğu şu dönemde kütüphane ziyaretçi sayısının oranı gönülleri rahatallattı. 100 kişinin aynı anda kitap okuyabildiği, yaklaşık 5 bin kitaplı Yusuf Özcan Kütüphanesi'nin geçtiğimiz yılki ziyaretçi sayısının 3 bin 876 kişi olduğu ifade edildi. Gerede İlçe Müftülüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Gerede Müftülüğü hizmet binası, yapım öncesinde çok amaçlı hizmet verme düşüncesiyle tasarlanmış, genelde İlçemizdeki okulların hemen hemen tümünün bulunduğu bölgede olması sebebiyle bu okulların öğrencileriyle, komşu İl ve İlçelerdeki öğrenci ve insanların da başvurma ihtiyacı hissedecekleri kaynak eserleri bulundurmaktadır. Kütüphane olarak projelendirilerek temin edilen kitaplarla Yusuf Özcan Kütüphanesi adıyla binanın 5. katı, öğrencilerin “buluşma noktası” olmaya başlamış ve 2017 yılında da hizmette ivme kazanmıştır. 100 kişinin aynı anda kitap okuyabildiği, 50 binin üzerinde kitap hacimli, dinlenme odalı, seminer salonlu, rahat okuma alanlı ve dijital bölümlü olarak oluşturulan nezih ve müreffeh, yaklaşık 5 bin kitaplı kütüphanemizin 2017 yılı ziyaretçi sayısı 3 bin 876 kişi oldu," bilgisine yer verildi. Müftülük, açıklamasında; kütüphaneye hediye olarak bağışladıkları kitaplarla katkı sağlayan tüm şahıs, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sunarken; "Kaynak eser bağışlayacak bağışçılara da şimdiden şükranlarımızı arz ediyoruz," sözlerini kullandı.
"Hayatın neredeyse dijitalleştiği, gençlerin ise günlerine adeta sosyal medyanın ağırlık koyduğu şu dönemde kütüphane ziyaretçi sayısının oranı gönülleri rahatlattı."

Gerede'nin kanaat önderlerinden rahmetli Yusuf Özcan'ın adını taşıyan kütüphane 2017 yılında deyimin tam anlamı ile ziyaretçi akınına uğradı.

Geredeli hayırsever işadamlarından Emin Üstün'ün, geleceğimizi emanet etmeye hazırlandığımız genç neslin ilgisine sunduğu Yusuf Özcan Kütüphanesi 2017 yılında yaklaşık 4 bin kişiyi ağırlayarak, ziyaretçi akınına uğradı.

Gerede İlçe Müftülüğü Yusuf Özcan Kütüphanesi, öğrencilerin “buluşma noktası” olmaya başlamış ve 2017 yılında da önemli sayıda ziyaretçi ağırlamayı başarıyordu.

Hayatın bir tabirle dijitalleştiği ve gençlerin günlerine ise sosyal medyanın ağırlık koyduğu şu dönemde kütüphane ziyaretçi sayısının oranı gönülleri rahatallattı.

100 kişinin aynı anda kitap okuyabildiği, yaklaşık 5 bin kitaplı Yusuf Özcan Kütüphanesi'nin geçtiğimiz yılki ziyaretçi sayısının 3 bin 876 kişi olduğu ifade edildi.

Gerede İlçe Müftülüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Gerede Müftülüğü hizmet binası, yapım öncesinde çok amaçlı hizmet verme düşüncesiyle tasarlanmış, genelde İlçemizdeki okulların hemen hemen tümünün bulunduğu bölgede olması sebebiyle bu okulların öğrencileriyle, komşu İl ve İlçelerdeki öğrenci ve insanların da başvurma ihtiyacı hissedecekleri kaynak eserleri bulundurmaktadır.

Kütüphane olarak projelendirilerek temin edilen kitaplarla Yusuf Özcan Kütüphanesi adıyla binanın 5. katı, öğrencilerin “buluşma noktası” olmaya başlamış ve 2017 yılında da hizmette ivme kazanmıştır.

100 kişinin aynı anda kitap okuyabildiği, 50 binin üzerinde kitap hacimli, dinlenme odalı, seminer salonlu, rahat okuma alanlı ve dijital bölümlü olarak oluşturulan nezih ve müreffeh, yaklaşık 5 bin kitaplı kütüphanemizin 2017 yılı ziyaretçi sayısı 3 bin 876 kişi oldu," bilgisine yer verildi.

Müftülük, açıklamasında; kütüphaneye hediye olarak bağışladıkları kitaplarla katkı sağlayan tüm şahıs, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sunarken; "Kaynak eser bağışlayacak bağışçılara da şimdiden şükranlarımızı arz ediyoruz," sözlerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.