'Hedefimizi 4 bin olarak belirledik'

EĞİTİM 16.05.2018 - 19:29, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3127+ kez okundu.
 

'Hedefimizi 4 bin olarak belirledik'

"2017-2018 döneminde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 212 adet kurs açıldığını ifade eden Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal; "Bu kurslarımıza 3038 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı. Faaliyetlerimize ara vermeyeceğiz. Yeni dönem hedefimizi 4000 kursiyer olarak belirledik," dedi."
Gerede Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisi açıldı.  21 kursta 128 vatandaşın okuma yazma öğrenerek belge almaya hak kazandığı HEM'deki faaliyetler ilçe halkının hayli ilgisini çekiyor. Gerede Halk Eğitim Merkezi’nin hazırlamış olduğu yılsonu sergisinin açılışı, Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal ve eşi Yasemin Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Kadın Kolları Başkanı Serap Çığrılı, daire amirleri, STK temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Gerede Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Babayiğit’nin açılış konuşmalarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin ve Belediye Başkanı Mustafa Allar birer konuşma yaptı. Okuma yazma kurslarına ayrı bir önem verdiklerini anlatan Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal; "En büyük hedeflerimizden biri de okuma yazma oranını üst seviyeye çıkarmaktır. Açtığımız 21 kursa katılan vatandaşlarımız okuma yazma öğrenerek belge almaya hak kazandı," dedi. Kaymakam Cengiz Ünsal, konuşmasında; “Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde her yıl açılan kurslarda meydana getirilen eserler yılsonu sergisiyle beğeniye sunulmaktadır. Binlerce Geredeli vatandaşımız bu kurslardan faydalanmaktadır. Halk Eğitim faaliyetine büyük önem veriyoruz. Halk eğitim bünyesindeki kurs faaliyetlerinin daha da çeşitlenmesini ve bu kurslara daha çok kursiyerlerin katılmasını sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Halk eğitim kursları bilgi ve becerilerin öğrenildiği, istihdam olanağı sağlayan, geleneksel el sanatlarının gelişimine katkı sağlayan, meslekte yükselmeye faydalı olan kurslardır. Bir anlamda da yetişmiş işgücü olarak kalifiye eleman talebini karşılaşması bakımında da önemli kurslardır. Sanayi bölgemizde kalifiye eleman ihtiyacına katkı sunuyoruz. Ayrıca sosyal kültürel kurslar da düzenliyoruz. Bu anlamdaki kurslar halkımızı bir araya getiriyor, kaynaşmalarını sağlıyor. Kurs faaliyetleri içerisindeki okuma yazma kurslarına ayrı bir önem veriyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de okuma yazma oranını üst seviyeye çıkarmaktır. Açtığımız 21 kursta 128 vatandaşımız okuma yazma öğrenerek belge almaya hak kazandı," sözlerine yer verdi. 2017-2018 döneminde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 212 adet kurs açıldığını ifade eden Kaymakam Ünsal; "Bu kurslarımıza 3038 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı. Kurslar vatandaşlar ile devlet arasında köprü vazifesi görmektedir. Devlet vatandaş işbirliğine halk eğitim kursları güzel bir örnektir. Halk eğitim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Daha şimdiden yeni dönemin hazırlıklarına başlayacağız. Faaliyetlerimize ara vermeyeceğiz. Yeni dönem hedefimizi 4000 kursiyer olarak belirledik," dedi. Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünün yılsonu sergisi, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yıl boyunca hazırlanmış olan ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezen protokol üyeleri, kursiyerlerin el emeği göz nuru ile yapmış oldukları ürünleri inceleyerek kursiyere başarılar diledi.
"2017-2018 döneminde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 212 adet kurs açıldığını ifade eden Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal; "Bu kurslarımıza 3038 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı. Faaliyetlerimize ara vermeyeceğiz. Yeni dönem hedefimizi 4000 kursiyer olarak belirledik," dedi."

Gerede Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisi açıldı.  21 kursta 128 vatandaşın okuma yazma öğrenerek belge almaya hak kazandığı HEM'deki faaliyetler ilçe halkının hayli ilgisini çekiyor.

Gerede Halk Eğitim Merkezi’nin hazırlamış olduğu yılsonu sergisinin açılışı, Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal ve eşi Yasemin Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Kadın Kolları Başkanı Serap Çığrılı, daire amirleri, STK temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Gerede Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Babayiğit’nin açılış konuşmalarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin ve Belediye Başkanı Mustafa Allar birer konuşma yaptı.

Okuma yazma kurslarına ayrı bir önem verdiklerini anlatan Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal; "En büyük hedeflerimizden biri de okuma yazma oranını üst seviyeye çıkarmaktır. Açtığımız 21 kursa katılan vatandaşlarımız okuma yazma öğrenerek belge almaya hak kazandı," dedi.

Kaymakam Cengiz Ünsal, konuşmasında; “Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde her yıl açılan kurslarda meydana getirilen eserler yılsonu sergisiyle beğeniye sunulmaktadır. Binlerce Geredeli vatandaşımız bu kurslardan faydalanmaktadır. Halk Eğitim faaliyetine büyük önem veriyoruz. Halk eğitim bünyesindeki kurs faaliyetlerinin daha da çeşitlenmesini ve bu kurslara daha çok kursiyerlerin katılmasını sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.

Halk eğitim kursları bilgi ve becerilerin öğrenildiği, istihdam olanağı sağlayan, geleneksel el sanatlarının gelişimine katkı sağlayan, meslekte yükselmeye faydalı olan kurslardır. Bir anlamda da yetişmiş işgücü olarak kalifiye eleman talebini karşılaşması bakımında da önemli kurslardır. Sanayi bölgemizde kalifiye eleman ihtiyacına katkı sunuyoruz. Ayrıca sosyal kültürel kurslar da düzenliyoruz. Bu anlamdaki kurslar halkımızı bir araya getiriyor, kaynaşmalarını sağlıyor.

Kurs faaliyetleri içerisindeki okuma yazma kurslarına ayrı bir önem veriyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de okuma yazma oranını üst seviyeye çıkarmaktır. Açtığımız 21 kursta 128 vatandaşımız okuma yazma öğrenerek belge almaya hak kazandı," sözlerine yer verdi.

2017-2018 döneminde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 212 adet kurs açıldığını ifade eden Kaymakam Ünsal; "Bu kurslarımıza 3038 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı. Kurslar vatandaşlar ile devlet arasında köprü vazifesi görmektedir. Devlet vatandaş işbirliğine halk eğitim kursları güzel bir örnektir. Halk eğitim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Daha şimdiden yeni dönemin hazırlıklarına başlayacağız. Faaliyetlerimize ara vermeyeceğiz. Yeni dönem hedefimizi 4000 kursiyer olarak belirledik," dedi.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünün yılsonu sergisi, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yıl boyunca hazırlanmış olan ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezen protokol üyeleri, kursiyerlerin el emeği göz nuru ile yapmış oldukları ürünleri inceleyerek kursiyere başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.