Gerede'de camiler cıvıl cıvıl!..

EĞİTİM 04.07.2018 - 14:24, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1933+ kez okundu.
 

Gerede'de camiler cıvıl cıvıl!..

"Okulların tatil olmasının ardından Gerede'deki camiler ve Kur’an kurslarında yaz Kur'an kursları başladı."
Çocukların yaz aylarında Kur‘an-ı Kerim‘i ve İslam‘ın şartlarını öğrenmelerini sağlayan Yaz Kur‘an kursları büyük ilgi görüyor. Çocukların ilgisi büyük olunca cami görevlileri de kursların renkli geçmesi için bir dizi çalışma yapıyor.  Gerede Müftülüğüne bağlı Cami ve Kuran kurslarında Yaz Kur’an kurslarının başlaması ile birlikte Kur’an-ı Kerim öğrenmek için camilere giden çocuklar, aynı zamanda sosyal aktivitelere katılıyor. Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Yaz Kur’an Kurslarının ilk günü camilerdeki Kur’an kurslarını gezdi. Kur’an kurslarının önemi ve çalışma şekliyle ilgili çocuklarla sohbet eden Müftü Şenoğlu, kursa katılan öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Yaz Kuran Kursları, Yeni Camide yapılan açılış programıyla başladı. Sunuculuğunu Ramazan Altıntaş’ın yaptığı programa Yeni Cami Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Recep Tayyib Değirmenci’nin Kur’an tilavetiyle başlandı. Daha sonra İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu öğrencilere konuşma yaptı. Müfü Şenoğlu, "Bu yaz da fedakar ve çalışkan din gönüllülerimizin rehberliğinde Yaz Kur'an Kurslarımız bereketli başladı ve öyle devam edecek inşallah.İlk günden camilerimiz ve Kur'an Kurslarımız çocuk sesleri ve bereketi ile adeta dolmuş durumda," dedi. Yaz Kur’an kurslarının hayırlı olmasını temenni eden Müftü Şenoğlu, öğrenci ve öğreticilere de başarılar diledi. İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, konuşmasında; “2018 yılı Yaz Kur’an Kursu büyük bir heyecanla camilerimizde, Kur’an kurslarımızda başladı. Sizinle camiler şenlenecek, güzelleşecek. Hepimizin küçük yaşta camiden kazandığımız, unutulmaz hatıraları var. Dinimizle ilgili temel bilgilerimizi hep camide düzenlenen bu eğitimlerle öğrendik. Bu yaşlarda camiye severek gelenler hayat boyu camiye gelmeye çalışırlar. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız “Camide çocuk sesi vatanımın neşesi” temasıyla hepinizi camiye, öğrenmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Kurs öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim, tekbir ve ilahileriyle devam eden program İlçe Müftüsü Şenoğlu’nun hediye dağıtımıyla son buldu. Gerede'deki kurslar 17 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek.
"Okulların tatil olmasının ardından Gerede'deki camiler ve Kur’an kurslarında yaz Kur'an kursları başladı."

Çocukların yaz aylarında Kur‘an-ı Kerim‘i ve İslam‘ın şartlarını öğrenmelerini sağlayan Yaz Kur‘an kursları büyük ilgi görüyor. Çocukların ilgisi büyük olunca cami görevlileri de kursların renkli geçmesi için bir dizi çalışma yapıyor. 

Gerede Müftülüğüne bağlı Cami ve Kuran kurslarında Yaz Kur’an kurslarının başlaması ile birlikte Kur’an-ı Kerim öğrenmek için camilere giden çocuklar, aynı zamanda sosyal aktivitelere katılıyor.

Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Yaz Kur’an Kurslarının ilk günü camilerdeki Kur’an kurslarını gezdi. Kur’an kurslarının önemi ve çalışma şekliyle ilgili çocuklarla sohbet eden Müftü Şenoğlu, kursa katılan öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Yaz Kuran Kursları, Yeni Camide yapılan açılış programıyla başladı.

Sunuculuğunu Ramazan Altıntaş’ın yaptığı programa Yeni Cami Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Recep Tayyib Değirmenci’nin Kur’an tilavetiyle başlandı. Daha sonra İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu öğrencilere konuşma yaptı.

Müfü Şenoğlu, "Bu yaz da fedakar ve çalışkan din gönüllülerimizin rehberliğinde Yaz Kur'an Kurslarımız bereketli başladı ve öyle devam edecek inşallah.İlk günden camilerimiz ve Kur'an Kurslarımız çocuk sesleri ve bereketi ile adeta dolmuş durumda," dedi.

Yaz Kur’an kurslarının hayırlı olmasını temenni eden Müftü Şenoğlu, öğrenci ve öğreticilere de başarılar diledi.

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, konuşmasında; “2018 yılı Yaz Kur’an Kursu büyük bir heyecanla camilerimizde, Kur’an kurslarımızda başladı. Sizinle camiler şenlenecek, güzelleşecek. Hepimizin küçük yaşta camiden kazandığımız, unutulmaz hatıraları var. Dinimizle ilgili temel bilgilerimizi hep camide düzenlenen bu eğitimlerle öğrendik. Bu yaşlarda camiye severek gelenler hayat boyu camiye gelmeye çalışırlar. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız “Camide çocuk sesi vatanımın neşesi” temasıyla hepinizi camiye, öğrenmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kurs öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim, tekbir ve ilahileriyle devam eden program İlçe Müftüsü Şenoğlu’nun hediye dağıtımıyla son buldu. Gerede'deki kurslar 17 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.