Allah’ın bir lütfu, değerini bilenler için!..

EĞİTİM 30.10.2017 - 11:59, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2526+ kez okundu.
 

Allah’ın bir lütfu, değerini bilenler için!..

"Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu hafızlarımız için düzenlenecek icazet programına ve Kuran ziyafetine tüm halkı davet etti."
Elinde Kur’an hızlı hızlı ders yetiştirmeye çalışan, gözü saatte,  Kur’anı biraz yıpranmış ve üzerinde çizikler olan, bazen gergin, bazen çok mutlu ama hep mütevekkil, bir yere davet edildiğinde “dersim” diyen birini görürseniz bilin ki o kişi hafızlık yapıyordur. Günü Kur’an’la başlar, Kur’an’la geçer, Kur’an’la biter,  hatta Kur’an rüyalarına kadar intikal eder. Her günün dersi, bin bir emekle hazırlanır ve sunulur hocaya. Her ders sona bir adım daha yaklaştırır. Ve  gün gelir biter. Artık, hafızadaki ayetlere vefa göstermenin vaktidir; ta ki son nefese kadar!  Gerede İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hocazade Kemalettin Efendi Kız Kuran Kursu öğrencileri 2017 yılı hafızlık icazet programını gerçekleştirecek. Hocazade Kemalettin Efendi Kız Kuran Kursu’nda eğitimini bitirerek hıfzını tamamlayan hafızlarımız düzenleyecekleri Kur’an ziyafeti ile hafızlık icazetlerini alacak. Bugün (30 Ekim Pazartesi)  saat 14.00 da Melih Gökçek Kültür Merkezi’nde başlayacak olan program Kuran-ı Kerim okunmasıyla start alacak. Protokol konuşmalarının ardından hafız öğrenciler takdim edilecek ve ödülleri sunulacak. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı okuyucu olarak katılırken, İstanbul Müftülüğü Vaizi Ayşe Elif Apuhan ise hafız öğrencilere taç giydirme merasimini üstlenecek. Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu hafızlarımız için düzenlenecek icazet programına ve Kuran ziyafetine tüm halkı davet etti. Hafızlık Allah’ın bir lütfu ve nimeti. Ancak değerini bilenler için! Kıymetini bilenlere müjdeler vaad edilirken, unutanlar için de ahiretteki cezalardan bahseden hadis-i şerifler var. Mesuliyeti ağır. Belki ezber tekrarları en kolay yanı… İyi bir temsil olmak, ezberlenenle amel etmek asıl mesele. İnşallah, kıymetini bilenlerden oluruz. 
"Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu hafızlarımız için düzenlenecek icazet programına ve Kuran ziyafetine tüm halkı davet etti."

Elinde Kur’an hızlı hızlı ders yetiştirmeye çalışan, gözü saatte,  Kur’anı biraz yıpranmış ve üzerinde çizikler olan, bazen gergin, bazen çok mutlu ama hep mütevekkil, bir yere davet edildiğinde “dersim” diyen birini görürseniz bilin ki o kişi hafızlık yapıyordur. Günü Kur’an’la başlar, Kur’an’la geçer, Kur’an’la biter,  hatta Kur’an rüyalarına kadar intikal eder. Her günün dersi, bin bir emekle hazırlanır ve sunulur hocaya. Her ders sona bir adım daha yaklaştırır. Ve  gün gelir biter. Artık, hafızadaki ayetlere vefa göstermenin vaktidir; ta ki son nefese kadar! 

Gerede İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hocazade Kemalettin Efendi Kız Kuran Kursu öğrencileri 2017 yılı hafızlık icazet programını gerçekleştirecek. Hocazade Kemalettin Efendi Kız Kuran Kursu’nda eğitimini bitirerek hıfzını tamamlayan hafızlarımız düzenleyecekleri Kur’an ziyafeti ile hafızlık icazetlerini alacak.

Bugün (30 Ekim Pazartesi)  saat 14.00 da Melih Gökçek Kültür Merkezi’nde başlayacak olan program Kuran-ı Kerim okunmasıyla start alacak. Protokol konuşmalarının ardından hafız öğrenciler takdim edilecek ve ödülleri sunulacak.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı okuyucu olarak katılırken, İstanbul Müftülüğü Vaizi Ayşe Elif Apuhan ise hafız öğrencilere taç giydirme merasimini üstlenecek.

Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu hafızlarımız için düzenlenecek icazet programına ve Kuran ziyafetine tüm halkı davet etti.

Hafızlık Allah’ın bir lütfu ve nimeti. Ancak değerini bilenler için! Kıymetini bilenlere müjdeler vaad edilirken, unutanlar için de ahiretteki cezalardan bahseden hadis-i şerifler var. Mesuliyeti ağır. Belki ezber tekrarları en kolay yanı… İyi bir temsil olmak, ezberlenenle amel etmek asıl mesele. İnşallah, kıymetini bilenlerden oluruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.