İlk buluşmayı bu kez..

YAŞAM 25.11.2017 - 11:11, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1454+ kez okundu.
 

İlk buluşmayı bu kez..

" Gerede İlçe Müftülüğü tarafından tertiplenen sabah namazı buluşmaları kaldığı yerden devam ediyor. Bu yılın ilk Sabah Namazı Buluşması Hacı Emin Efendi Camii’ndeydi "
İlçe Müftülüğümüzce organize edilen Sabah Namazı Buluşması Cuma günü Hacı Emin Efendi Camii’nde yapıldı. Vatandaşları birlik beraberlik içinde namaza sevk etmek için gayret gösteren Gerede İlçe Müftülüğü, sabah vaktinin bereketini yansıtmak için buluşma programlarını yeniden başlattı. İlk olarak iki sene başlanılan örnek bir uygulama ile; şehrin feyz ve bereketinden istifade etmek için her hafta bir camide buluşan mü'minler, buluşmalara yeniden başladı. Sabah namazından önce sohbet ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sabah namazı ve tesbihat ile tamamlanıyor. Camii çıkışı ise cemaate çorba ikram ediliyor. Gençlerin cami cemaatiyle buluştuğu ve camilerin bayram yerine dönüştüğü “Sabah Namazında Buluşuyoruz” etkinliğinin ilk buluşması bu hafta Hacı Emin Efendi Camii’nde gerçekleşti. Eda edilen Sabah Namazının ardından, mutat Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, merkez görevlisi İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların coşkuyla yaptırdıkları tesbihat ve tezkiratla devam etti. İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu tarafından yapılan sohbetin sonunda 01 Aralık 2017 tarihindeki Kutlu Doğuma Özel buluşmanın Yeni Cami’ de olacağı hatırlatılan Program Müftümüz Şenoğlu’nun yaptığı duaya müteakip kahvaltı ikramıyla sona erdi. Sabah Namazı Buluşmasına Belediye Başkanı Mustafa Allar, Daire Amirleri, Müftülük Personeli, Cami Görevlileri, çevre cami cemaatlerinin özellikle üniversite ve lise öğrencilerinin yoğun katılımları müşahede edildi. İlki iki sene başlayan “Sabah Namazı Buluşmaları” kısa bir aradan sonra tekrar başladı. Hem sabah namazına hem de kaynaşmaya vesile olmak amacıyla tertiplenen programda; her hafta cuma günü farklı bir camide sabah namazı kılınacak. Cuma günleri tertiplenen program ile hemşerilerimiz hem sabah namazına teşvik ediliyor, hem de kaynaşmalarına vesile kılınarak sohbet etme imkânı sağlanıyor. 
" Gerede İlçe Müftülüğü tarafından tertiplenen sabah namazı buluşmaları kaldığı yerden devam ediyor. Bu yılın ilk Sabah Namazı Buluşması Hacı Emin Efendi Camii’ndeydi "

İlçe Müftülüğümüzce organize edilen Sabah Namazı Buluşması Cuma günü Hacı Emin Efendi Camii’nde yapıldı.

Vatandaşları birlik beraberlik içinde namaza sevk etmek için gayret gösteren Gerede İlçe Müftülüğü, sabah vaktinin bereketini yansıtmak için buluşma programlarını yeniden başlattı.

İlk olarak iki sene başlanılan örnek bir uygulama ile; şehrin feyz ve bereketinden istifade etmek için her hafta bir camide buluşan mü'minler, buluşmalara yeniden başladı. Sabah namazından önce sohbet ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sabah namazı ve tesbihat ile tamamlanıyor. Camii çıkışı ise cemaate çorba ikram ediliyor.

Gençlerin cami cemaatiyle buluştuğu ve camilerin bayram yerine dönüştüğü “Sabah Namazında Buluşuyoruz” etkinliğinin ilk buluşması bu hafta Hacı Emin Efendi Camii’nde gerçekleşti.

Eda edilen Sabah Namazının ardından, mutat Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, merkez görevlisi İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların coşkuyla yaptırdıkları tesbihat ve tezkiratla devam etti.

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu tarafından yapılan sohbetin sonunda 01 Aralık 2017 tarihindeki Kutlu Doğuma Özel buluşmanın Yeni Cami’ de olacağı hatırlatılan Program Müftümüz Şenoğlu’nun yaptığı duaya müteakip kahvaltı ikramıyla sona erdi.

Sabah Namazı Buluşmasına Belediye Başkanı Mustafa Allar, Daire Amirleri, Müftülük Personeli, Cami Görevlileri, çevre cami cemaatlerinin özellikle üniversite ve lise öğrencilerinin yoğun katılımları müşahede edildi.

İlki iki sene başlayan “Sabah Namazı Buluşmaları” kısa bir aradan sonra tekrar başladı. Hem sabah namazına hem de kaynaşmaya vesile olmak amacıyla tertiplenen programda; her hafta cuma günü farklı bir camide sabah namazı kılınacak.

Cuma günleri tertiplenen program ile hemşerilerimiz hem sabah namazına teşvik ediliyor, hem de kaynaşmalarına vesile kılınarak sohbet etme imkânı sağlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.