Gözyaşları, dualara aktı..

YAŞAM 16.08.2017 - 09:56, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2598+ kez okundu.
 

Gözyaşları, dualara aktı..

Gerede’den kutsal topraklara gidecek olan 19 erkek ve 17 bayan toplam 36 hacı adayının yolcu edildiği törene çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutsal topraklara giderek, hac farizasını yerine getirmek isteyen Geredeli vatandaşlar, dualar ve gözyaşları eşliğinde ilçe merkezinden uğurlandı. Kırka yakın hacı adayının bir araya geldiği uğurlama programında konuşan Gerede Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, “Bizler de şu an bütün kardeşlerimizin feyiz coşku ve heyecanlarına ortak olmak için buradayız,” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Suudi Arabistan’a gidecek hacı adayları, Yeni Cami önünden dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Gerede’den Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek 19 erkek ve 17 bayan toplam 36 hacı adayının yolcu edildiği törene hacı adaylarının yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. ​Törende konuşan Gerede Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, “Hac diğer yolculuklardan farklıdır,” dedi. Müftü Şenoğlu, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik ederek başladığı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Aslında biz bugün hac yolculuğunun Kâbe’ye olduğu kadar kalbe, gönle gerçekleştirilecek bir yolculuk olduğunu, kalbi heyecan ve coşkuyla olanların bu yolculuk heyecanına iştirak ederek, şahitlik için toplanmış bulunuyoruz. Hac diğer yolculuklardan farklıdır. Hacılarımız bunun farkında olmalı ve orada bulundukları zamanı en güzel şekilde değerlendirmelidirler. İbadetlerine mani olacak hiçbir davranışın içerisine girmeden ibadet, dua ve tefekkürle zamanlarını geçirmeli, zihinlerini ve gönüllerini arındırmış bir şekilde vatanlarına, sevdiklerine dönmelidirler. Bizler de şu an bütün kardeşlerimizin feyiz coşku ve heyecanlarına ortak olmak için buradayız” Yolculuk öncesi tavsiyelerde bulunan Müftü Şenoğlu, Hac ve ihram yasaklarının inananlara öfke kontrolü, nefis ile şehveti frenlemeyi ve aklı hikmet yoluyla kullanmayı öğreteceğini dile getirerek, hacı adaylarına sabrı tavsiye etti.
Gerede’den kutsal topraklara gidecek olan 19 erkek ve 17 bayan toplam 36 hacı adayının yolcu edildiği törene çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutsal topraklara giderek, hac farizasını yerine getirmek isteyen Geredeli vatandaşlar, dualar ve gözyaşları eşliğinde ilçe merkezinden uğurlandı.

Kırka yakın hacı adayının bir araya geldiği uğurlama programında konuşan Gerede Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, “Bizler de şu an bütün kardeşlerimizin feyiz coşku ve heyecanlarına ortak olmak için buradayız,” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Suudi Arabistan’a gidecek hacı adayları, Yeni Cami önünden dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Gerede’den Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek 19 erkek ve 17 bayan toplam 36 hacı adayının yolcu edildiği törene hacı adaylarının yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

​Törende konuşan Gerede Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, “Hac diğer yolculuklardan farklıdır,” dedi.

Müftü Şenoğlu, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik ederek başladığı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Aslında biz bugün hac yolculuğunun Kâbe’ye olduğu kadar kalbe, gönle gerçekleştirilecek bir yolculuk olduğunu, kalbi heyecan ve coşkuyla olanların bu yolculuk heyecanına iştirak ederek, şahitlik için toplanmış bulunuyoruz. Hac diğer yolculuklardan farklıdır. Hacılarımız bunun farkında olmalı ve orada bulundukları zamanı en güzel şekilde değerlendirmelidirler. İbadetlerine mani olacak hiçbir davranışın içerisine girmeden ibadet, dua ve tefekkürle zamanlarını geçirmeli, zihinlerini ve gönüllerini arındırmış bir şekilde vatanlarına, sevdiklerine dönmelidirler. Bizler de şu an bütün kardeşlerimizin feyiz coşku ve heyecanlarına ortak olmak için buradayız”

Yolculuk öncesi tavsiyelerde bulunan Müftü Şenoğlu, Hac ve ihram yasaklarının inananlara öfke kontrolü, nefis ile şehveti frenlemeyi ve aklı hikmet yoluyla kullanmayı öğreteceğini dile getirerek, hacı adaylarına sabrı tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.