Geredeli profesör anlattı

YAŞAM 20.04.2018 - 20:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1602+ kez okundu.
 

Geredeli profesör anlattı

"Gerede İlçe Müftülüğü’nü ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Geredeli Prof. Dr. Bünyamin Erul “Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-İ Aksa” konulu Konferans verdi."
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi, Geredeli hemşehrimiz Prof. Dr. Bünyamin Erul, ilçemize gelerek Müftülük Konferans Salonunda “Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-i Aksa” konulu konferans verdi. Gerede İlçe Müftülüğü’nü ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul “Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-İ Aksa” konulu Konferans verdi. Programda ilk olarak söz alan Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Mescidi Aksa üzerine verdiği bilgilerde; “Son dönemlerde Kudüs’le, Mescidi Aksa ile ilgili duyarlılığımız arttı. Sadece bir mescit olarak düşünmemek lazım, geçmişten günümüze değerlendirmemiz gerekiyor. Mescid-i Haram’dan sonra içinde insanların Allah’a ibadet etmeleri amacıyla yapılan en eski ikinci mabed Mescid·i Aksa’dır. Kur’an-ı Kerimde bu isimle anılır. (İsra Suresi 17/1) Hadis-i şeriflerde ise bu isimle birlikte Beyt-ül Makdis (Kutsal ev) diye de geçer” sözlerine yer verdi. Sunumunu yapmak üzere sahneye gelen Geredeli Prof. Dr. Bünyamin Erul ise yaptığı konuşmasında, İslam tarihinde Kudüs’ün ilk kıble, ikinci mabed ve üçüncü mescid olduğunu ifade etti. Kudüs’ün sıradan bir şehir olmadığını belirten Erul, konuşmasında kısaca şunları anlattı; “Kudüs Peygamberler yurdudur. Bunun için üç din için de büyük önem arz etmektedir. Peygamber Efendimizin Miraca buradan yükselmesi ve ibadet için yolculuk yapılan üç mescidden biri olduğunun Hadis-i şerifle belirtilmesi bizim için Mescidi Aksa’yı önemli kılmaktadır. Kudüs Peygamberler şehri olmakla birlikte Kudüs ve çevresi Kur’an-ı Kerimde mübarek mekân olarak tanıtılmıştır. Kudüs, Hz. Ömer ile birlikte Müslümanların eline geçmiş ve huzura kavuşmuştur. Bugün bize düşen, nesiller arasında Kudüs bilincini oluşturmaktır”
"Gerede İlçe Müftülüğü’nü ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Geredeli Prof. Dr. Bünyamin Erul “Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-İ Aksa” konulu Konferans verdi."

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi, Geredeli hemşehrimiz Prof. Dr. Bünyamin Erul, ilçemize gelerek Müftülük Konferans Salonunda “Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-i Aksa” konulu konferans verdi.

Gerede İlçe Müftülüğü’nü ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul “Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-İ Aksa” konulu Konferans verdi.

Programda ilk olarak söz alan Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Mescidi Aksa üzerine verdiği bilgilerde; “Son dönemlerde Kudüs’le, Mescidi Aksa ile ilgili duyarlılığımız arttı. Sadece bir mescit olarak düşünmemek lazım, geçmişten günümüze değerlendirmemiz gerekiyor. Mescid-i Haram’dan sonra içinde insanların Allah’a ibadet etmeleri amacıyla yapılan en eski ikinci mabed Mescid·i Aksa’dır. Kur’an-ı Kerimde bu isimle anılır. (İsra Suresi 17/1) Hadis-i şeriflerde ise bu isimle birlikte Beyt-ül Makdis (Kutsal ev) diye de geçer” sözlerine yer verdi.

Sunumunu yapmak üzere sahneye gelen Geredeli Prof. Dr. Bünyamin Erul ise yaptığı konuşmasında, İslam tarihinde Kudüs’ün ilk kıble, ikinci mabed ve üçüncü mescid olduğunu ifade etti.

Kudüs’ün sıradan bir şehir olmadığını belirten Erul, konuşmasında kısaca şunları anlattı; “Kudüs Peygamberler yurdudur. Bunun için üç din için de büyük önem arz etmektedir. Peygamber Efendimizin Miraca buradan yükselmesi ve ibadet için yolculuk yapılan üç mescidden biri olduğunun Hadis-i şerifle belirtilmesi bizim için Mescidi Aksa’yı önemli kılmaktadır. Kudüs Peygamberler şehri olmakla birlikte Kudüs ve çevresi Kur’an-ı Kerimde mübarek mekân olarak tanıtılmıştır. Kudüs, Hz. Ömer ile birlikte Müslümanların eline geçmiş ve huzura kavuşmuştur. Bugün bize düşen, nesiller arasında Kudüs bilincini oluşturmaktır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.