Taş duvar yapılıyor

GÜNDEM 31.08.2016 - 10:44, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2869+ kez okundu.
 

Taş duvar yapılıyor

Esentepe’de olası toprak kaymalarını önlemek ve asırlık çam ağaçlarını korumak amacıyla taş duvar çalışması yapılıyor.
Gerede’yi daha yaşanabilir şehir yapmak için uygulamalarına ara vermeyen belediye başkanı Mustafa Allar, esentepe’de bir dizi çalışma başlattı.  Gerede'nin yeşiller diyarı, oksijen deposu Esentepe’de olası toprak kaymalarını önlemek ve asırlık çam ağaçlarını korumak amacıyla taş duvar çalışması yapılıyor.  Esentepe Mesireliği’nin kuzey kısmından yaylalara çıkış bölümünde toprak kaymasını önlemek, kökleri dışarı çıkan kuruma riski oluşturan asırlık çam ağaçlarını korumak ve yolu genişletmek amacıyla taş duvar çalışması yapılıyor.  Çalışmaları yerinde inceleyen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Asırlık çam ağaçlarımızın kökleri dışarı uzamak kaydıyla kuruma riski oluşturması, yağışlardan dolayı toprak kaymasının engellenmesi ve yolumuzu genişletmek amacıyla bu alana moloz taş duvarı yapma ihtiyacı htik. İnşallah en kısa çalışmaları bitireceğiz” dedi.
Esentepe’de olası toprak kaymalarını önlemek ve asırlık çam ağaçlarını korumak amacıyla taş duvar çalışması yapılıyor.

Gerede’yi daha yaşanabilir şehir yapmak için uygulamalarına ara vermeyen belediye başkanı Mustafa Allar, esentepe’de bir dizi çalışma başlattı. 

Gerede'nin yeşiller diyarı, oksijen deposu Esentepe’de olası toprak kaymalarını önlemek ve asırlık çam ağaçlarını korumak amacıyla taş duvar çalışması yapılıyor. 

Esentepe Mesireliği’nin kuzey kısmından yaylalara çıkış bölümünde toprak kaymasını önlemek, kökleri dışarı çıkan kuruma riski oluşturan asırlık çam ağaçlarını korumak ve yolu genişletmek amacıyla taş duvar çalışması yapılıyor. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Asırlık çam ağaçlarımızın kökleri dışarı uzamak kaydıyla kuruma riski oluşturması, yağışlardan dolayı toprak kaymasının engellenmesi ve yolumuzu genişletmek amacıyla bu alana moloz taş duvarı yapma ihtiyacı htik. İnşallah en kısa çalışmaları bitireceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.