Ankara’nın rüyası Gerede'den!

YAŞAM 03.11.2017 - 13:59, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2478+ kez okundu.
 

Ankara’nın rüyası Gerede'den!

"Gerede’den Çamlıdere Barajı’na içme suyu taşıyacak olan 31,6 kilometre uzunluğundaki Gerede Tüneli’nin yüzde 90’ı tamamlandı."
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ankara'nın rüyası Gerede Projesinde çalışmalar devam etmektedir. Türkiye’nin en uzun içmesuyu tüneli ile Ankara'nın 2050 yılına kadar içmesuyu problemini çözeceğiz” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gerede projesinin Ankara’nın rüyası olduğunu söyledi. Çevreye zarar verecek hiçbir projeye onay vermediklerini söyleyen Eroğlu, “Türkiye, çevre ile kalkınmayı bağdaştırma gayretinde, hızlı ve dinamik bir gelişme sürecinde bulunmaktadır. Bütün tabii kaynaklarımızı koruma kullanma dengesini gözeten, akılcı ve katılımcı sürdürülebilir kaynak yönetimi anlayışının hakim kılınması için hem mevzuatta hem de uygulamada çok önemi adımlar atılmıştır. Çevrenin korunması herkesin vazifesidir. Çevrenin korunması demek, geleceğimizin ve çocuklarımızın korunması demektir. Hiçbir zaman çevreye zarar verecek bir uygulamanın ve projenin içerisinde yer almadık. Bir çevre profesörü olarak menfi bir uygulamaya izin vermem ve yanında olmam söz konusu olamaz” şeklinde konuştu. Yansıyan bilgilere göre; Gerede’den Çamlıdere Barajı’na içme suyu taşıyacak olan 31,6 kilometre uzunluğundaki Gerede Tüneli’nin yüzde 90’ı tamamlandı. Tünel ile Başkent’in 2050 yılına kadar ihtiyaç duyacağı suyun taşınması planlanıyor. Ankara İçme Suyu 2'inci Merhale Projesi Gerede Sistemi, Gerede Havzası'ndan yıllık 226 milyon metreküp suyu, Çamlıdere Baraj Gölü’ne aktaracak şekilde inşa ediliyor. 226 milyon metreküp su, Türkiye'nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile aktarılacak. 24 bin 250 metrelik kısmı tamamlanan 31,6 kilometre uzunluğundaki ve 4,5 metre çapındaki tünelle, Ankara'nın 2050'ye kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak.
"Gerede’den Çamlıdere Barajı’na içme suyu taşıyacak olan 31,6 kilometre uzunluğundaki Gerede Tüneli’nin yüzde 90’ı tamamlandı."

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ankara'nın rüyası Gerede Projesinde çalışmalar devam etmektedir. Türkiye’nin en uzun içmesuyu tüneli ile Ankara'nın 2050 yılına kadar içmesuyu problemini çözeceğiz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gerede projesinin Ankara’nın rüyası olduğunu söyledi. Çevreye zarar verecek hiçbir projeye onay vermediklerini söyleyen Eroğlu, “Türkiye, çevre ile kalkınmayı bağdaştırma gayretinde, hızlı ve dinamik bir gelişme sürecinde bulunmaktadır. Bütün tabii kaynaklarımızı koruma kullanma dengesini gözeten, akılcı ve katılımcı sürdürülebilir kaynak yönetimi anlayışının hakim kılınması için hem mevzuatta hem de uygulamada çok önemi adımlar atılmıştır. Çevrenin korunması herkesin vazifesidir. Çevrenin korunması demek, geleceğimizin ve çocuklarımızın korunması demektir. Hiçbir zaman çevreye zarar verecek bir uygulamanın ve projenin içerisinde yer almadık. Bir çevre profesörü olarak menfi bir uygulamaya izin vermem ve yanında olmam söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

Yansıyan bilgilere göre; Gerede’den Çamlıdere Barajı’na içme suyu taşıyacak olan 31,6 kilometre uzunluğundaki Gerede Tüneli’nin yüzde 90’ı tamamlandı. Tünel ile Başkent’in 2050 yılına kadar ihtiyaç duyacağı suyun taşınması planlanıyor.

Ankara İçme Suyu 2'inci Merhale Projesi Gerede Sistemi, Gerede Havzası'ndan yıllık 226 milyon metreküp suyu, Çamlıdere Baraj Gölü’ne aktaracak şekilde inşa ediliyor. 226 milyon metreküp su, Türkiye'nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile aktarılacak. 24 bin 250 metrelik kısmı tamamlanan 31,6 kilometre uzunluğundaki ve 4,5 metre çapındaki tünelle, Ankara'nın 2050'ye kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.